Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to powodzenia.

Ja aż tak pijackiego nie mam.:)

Jutro są targi organizowane przez gminę Godów więc trzeba się wystawić.

Będzie również obecna firma ELEKTRO-SYSTEM .Jak ktoś ma chęć zobaczyć RBR-a w akcji to od 10:00 do 18:00 przy Ośrodku kultury w Skrzyszowie ul.Powstańców Śląskich.Zapewne wieczorem sobie coś pozwolimy troszeczkę :)

Oczywiście jak coś to można śmiało dzwonić :)

Nie wszyscy mają tyle szczęscia żeby Sławek instalację robił, to chłopak który wie co robi.

Żeby wszyscy tak podchodzili do roboty to większość nie miałaby tu o czym pisać i niepotrzebne by było wklejanie setek zdjęć z podpisem:

zobaczcie co skopał instalator, co poprawić, czy jest dobrze :)

Na jesień poprawiał chyba blisko dwa dni w Krakowie to co kto inny spieprzył a jeszcze klientowi kosztów narobił.

I w tym miejscu wielkie dzięki za polecenie tak fachowego człowieka. Co prawda niezbyt dużo widziałem bo musiałem pracować ale co nieco podpatrywałem i widać że to gość który zna się na rzeczy. Pełny profesjonalizm. Na dodatek jeszcze chce pomóc to wszystko poustawiać.

Myślę że jeszcze z Twoją pomocą będzie to pracowało tak jak należy.. Na razie może nic nie będę grzebał tylko się przyglądnę jak te ustawienia powinny wyglądać.

Witam piecyk odpalony już grzeje wodę tylko coś mi bardzo podbija temperaturę CO może ktoś zerknąć z bardziej doświadczonych

Poczekaj parę godzin niech ci się wszystko ustabilizuje, sterownik musi odczytać wszystkie parametry i się do nich dostroić. Na palniku mogło zostać po rozpaleniu trochę rozpalonego grochu i to on podniósł ci CO do góry. Na ręcznym go dosypałeś a teraz w grupowym musi się wypalić to co w nadmiarze i zostanie co ma być :)

Cierpliwości :)

3 tygodnie grzania wody za mną i jestem bardzo zadowolony z funkcjonowania kociołka przy grzaniu wody.

Spalanie symboliczne a Małżonka nie narzeka na braki ciepłej wody :wiggle::wiggle::wiggle:

Już nie mogę sie doczekać, aby go przetestować. Tym razem już w optymalnych temperaturach zimowych.

Dzięki Wiesiek za pomoc w ustawieniach, teraz pali mi 1 kg mniej i mam to samo

Poczekaj parę godzin niech ci się wszystko ustabilizuje, sterownik musi odczytać wszystkie parametry i się do nich dostroić. Na palniku mogło zostać po rozpaleniu trochę rozpalonego grochu i to on podniósł ci CO do góry. Na ręcznym go dosypałeś a teraz w grupowym musi się wypalić to co w nadmiarze i zostanie co ma być :)

Cierpliwości :)

Jak Zbyszek napisał daj mu popracować i najlepiej nie otwieraj go bo zaburzasz prace kociołka.

Zasada im mniej tym lepiej jak najbardziej tutaj na miejscu.

Napij sie piwka i zapomnij o piecu na kilka godzin.

Podejrzyj nasze ustawienia i wybierz coś dla siebie.

Edytowane przez Delphion1

Jak Zbyszek napisał daj mu popracować i najlepiej nie otwieraj go bo zaburzasz prace kociołka.

Zasada im mniej tym lepiej jak najbardziej tutaj na miejscu.

Napij sie piwka i zapomnij o piecu na kilka godzin.

Podejrzyj nasze ustawienia i wybierz coś dla siebie.

No i nie wytrzymał :p

Nowa zabawka i już cieszy :)

Aby się ustabilizował potrzebuje kilka godz. Wszystko w kotle i instalacji potrzebuje czasu :)

3 tygodnie grzania wody za mną i jestem bardzo zadowolony z funkcjonowania kociołka przy grzaniu wody.

Spalanie symboliczne a Małżonka nie narzeka na braki ciepłej wody :wiggle::wiggle::wiggle:

Już nie mogę sie doczekać, aby go przetestować. Tym razem już w optymalnych temperaturach zimowych.

Dzięki Wiesiek za pomoc w ustawieniach, teraz pali mi 1 kg mniej i mam to samo

A niema za co :)

Jak mówił grzesiek i ja nie kupujecie tylko kotła.

Cieszę się oczywiście z następnego zadowolonego klienta ale jeszcze można z niego coś wydusić :), myślę że jak dla miału to i tak jest bardzo dobrze.

Widzisz niektórzy jak słyszą podczas rozmowy że można palić normalnie miałem myślą że to taki chwyt na klienta.

Tyson też był miło zaskoczony, myślę że nie bardzo mi dowierzał jak rozmawialiśmy o paleniu miałem.

Jak przyjdzie zimno naprawdę nie będziesz miał za wiele do roboty :)

Pstrykniesz tylko "Tryb Zima" i berło do ręki (pilot ) hehe

W razie czego numer znasz, zawsze jestem do dyspozycji.

Niema mnie można dzwonić do grzesia, niema grzesia jego klienci mogą skorzystać ze mnie :)

Niby mamy podobne konkurencyjne firmy ale staramy się wspierać żeby klient miał zawsze jakieś wsparcie w razie potrzeby.

Pracujemy zawodowo jak wiecie i żeby to wszystko wyglądało jak wygląda do tej pory musimy się jakoś wspierać wzajemnie.

Zyskami ani żonami się nie dzielimy :)

Mam pytanie.

Temp. zadana CO jest 50 st.

Temp. obniżona 2 st.

Temp. minimalna CO 42 st.

Dlaczego przy aktualnej temp. CO 51 st. obok niej wyświetla 42 C anie 48 C

Jeżeli obniżona ma być 2 st to dlaczego wyświetla minimalną?

I jeszcze jedno. Pompa CWU dobrze pracuje tylko w jednej pozycji. Na I biegu (Alpha2 bez Autoadapt)

Na pozostałych biegach czy to po lewej czy po prawej stronie wpada w drgania zawór zwrotny.

Żeby skorzystać z obniżenia temp. CO musisz wejść w programator CO i zaznaczyć sobie kiedy ( w jakich godzinach ) ma być to obniżenie.

Luknij na mój sterownik w programator CO.

Widzę że obniżyłeś CWU o 1 stopień, to praktycznie prawie żadne obniżenie a poza tym także musisz sobie ustawić programator CWU w jakich godzinach i o ile ma być to obniżenie temperatury ( luknij na mój ) :)

Żeby skorzystać z obniżenia temp. CO musisz wejść w programator CO i zaznaczyć sobie kiedy ( w jakich godzinach ) ma być to obniżenie.

Luknij na mój sterownik w programator CO.

Widzę że obniżyłeś CWU o 1 stopień, to praktycznie prawie żadne obniżenie a poza tym także musisz sobie ustawić programator CWU w jakich godzinach i o ile ma być to obniżenie temperatury ( luknij na mój ) :)

nie wiem czy coś to da bo mi trzyma cały czas temperaturę powyżej 60 chociąż ma ustawione 53 A ten żar tak nisko czy to nie jest groźna dla ślimaka ??

zmieniłem ustawiania na automatyczne i dalej żar w koronie mi schodzi poniżej otworów tych nawiewnych nie wiem czy coś jeszcze można zmienić temperaturę podbija wysoko i jeszcze jedno temperatura co 46 a on przy 60 włącz dmuchawę i podajnik :eek:

Za dużo kręcisz i wszystkim naraz ale na początku chyba każdy tak ma:rolleyes: daj mu czas na ustabilizowanie się, ale pół godziny to za mało:lol2:

Jeżeli masz tak nisko żar to daj mu na początek ilość powtórzeń w podtrzymaniu na 2 jak nie pomoże to delikatnie zwiększ dawkę tylko znów nie po pół godz tylko daj mu szansę zadziałać czas postoju na początek ustaw sobie na 90min i nie wachluj tak tą temperaturą CO i najlepiej zostaw go w spokoju do jutra przynajmniej do południa i wtedy jak się w palniku nie podniesie to podkręć dawkę tylko nie szalej delikatnie po 2s i tak się dziarsko trzyma swego jak na tyle zmian w tak krótkim czasie, grunt to spokój.

Powodzenia