Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tak przy okazji.

Jak już się ochłodzi to co należy pozmieniać w sterowniku?

Zmienić pewnie na tryb "zima" i co jeszcze ?

Parametry podtrzymania?

Jeżeli nawet w zimie przejdzie w stan podtrzymania to wszystko zależy czy będzie to ten sam opał który teraz stosujesz. Jeżeli ten sam to przecież nic się nie zmieni, jeżeli inny to wtedy tylko niewielka korekta załatwia sprawę.

Nie ma się co martwić, mamy "LATO" i wypoczywamy :)

Lubię być przygotowany wcześniej.

No ciekaw jestem jak to będzie w zimie.

Wtedy tak naprawdę wyjdzie wszystko. Przekrój rur mam dosyć duży i obawiam się trochę zalewania kotła zimnym powrotem po postoju ale zobaczymy.

W razie czego myślę że będzie miał kto pomóc:)

Jest nas tu trochę i zawsze można liczyć na pomoc :)

Eeee tam, nie trykaj :) bo niema powodu.

No tak...wyglada na to, ze wlasnie mnie najwieksza trwoga ogarnia:yes:

Jutro wreszcie do domu i w niedziele spotkam sie z moim kociolkiem, ktory na mnie cierpliwie czeka w garazu. Niestety montaz musze odlozyc na pozniej, bo mam tylko tydzien czasu, wiec starczy go zaledwie na przygotowanie kotlowni. Ale mysle, ze przed 15 wrzesnia w koncu go odpale...przynajmniej bedzie juz mial co robic.

Od 2 tygodni do pieca nie zaglądałem ,ale skoro jest ciepła woda i słychać co jakiś czas podajnik, to chyba żyje jeszcze?

Dziś w końcu muszę dupsko podnieść i te 6 m przejść aby się z nim przywitać :) Wszystkiemu winny internet a człowiek tak szybki się do dobrego przyzwyczaja :p

Ja w sumie zaglądam do kociołka tak raz na dwa dni ale jakoś mnie nie ciągnie do zaglądania do popielnika:)

Przytrafiło mi się raz że wyciągałem szufladę pełną popiołu i potem jeszcze wygarniałem popiół bo się przepełniło.

Myślę że z czasem to faktycznie to zaglądanie będzie sporadyczne. Narazie zaglądam bo palę miałem i czasem trzeba w zasobniku wyrównać opał żeby się nie zawiesił. Niby suchy ale i tak trzeba co zresztą nie jest jakoś uciążliwe.

lestek, u mnie przeważnie jest wywalany popiól wtedy jak już jest równo z palnikiem i niema już gdzie spadać :)

Wyciąga się szufladkę a później jeszcze i ze dwie łopatką :)

Dojdziecie do tego powoli hehe

Człowiek jak się przyzwyczai do wygody to staje się coraz bardziej leniwy :)

W sumie poco mazać się co dwa czy trzy dni jak można zasypać zasobnik do pełna po opróżnieniu i przy tym samym brudzie opróżnić popielnik.

lestek, u mnie przeważnie jest wywalany popiól wtedy jak już jest równo z palnikiem i niema już gdzie spadać :)

Wyciąga się szufladkę a później jeszcze i ze dwie łopatką :)

Dojdziecie do tego powoli hehe

Człowiek jak się przyzwyczai do wygody to staje się coraz bardziej leniwy :)

W sumie poco mazać się co dwa czy trzy dni jak można zasypać zasobnik do pełna po opróżnieniu i przy tym samym brudzie opróżnić popielnik.

Można być bardziej leniwym :)

wwitam.

Po wyczyszczeniu kotła - w miare gruntownym , wyskoczył mi alarm uszkodzony czujnik temp zewnetrznej oraz caly czas wyskakuje alarm zewnetrzny .

Co to za alarm ?? i w jaki sposob sie go pozbyc ??

Sprawdź czujnik który masz na zewnątrz, wszystkie przewody i połączenia. Ostatecznie możesz spróbować podmienić sam czujnik.