Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy w RBR da się zdemontować ( czy może tak przyjeżdża zdemontowany ) wylot spalin do komina ( rura ) ? Wymiar w piwnicy w jednym miejscu mam taki graniczny ( niskie drzwi ) + z 15 cm palety i robi się za mało. Poza tym po zdjęciu kolana lepiej będzie manewrować.....w transporcie było by bezpieczniej, jeśli byłby zdemontowany.

Czy w RBR da się zdemontować ( czy może tak przyjeżdża zdemontowany ) wylot spalin do komina ( rura ) ? Wymiar w piwnicy w jednym miejscu mam taki graniczny ( niskie drzwi ) + z 15 cm palety i robi się za mało. Poza tym po zdjęciu kolana lepiej będzie manewrować.....w transporcie było by bezpieczniej, jeśli byłby zdemontowany.
Kocioł jest razem z zasobnikiem a rury spalinowe są osobno

Znajomy ma / miał Aero i "powoli, ale do celu" Mistrzostwo świata w szybkości to nie jest, działa i zasięg przyzwoity. Nie wiem, jaki jest aktualnie problem, ale chyba wiele to nie poprawi.....
Zawsze to zasięg ale to jest tylko 512 prędkości, do okazyjnego pisania i czytania to jak najbardziej ale nie do filmu czy do grania. Ja o tym wiem, ale zawsze to bezpłatnie :)

przymiarkę na kocioł i dwie persony będę chciał zrobić w całości tzn. bez demontowania podajnika. Trrrrochę trudna sprawa biorąc pod uwagę schody ( jeden jakieś 20cm- to poleci, a do piwnicy dwa asymetryczne: z czego jeden ma grubo ponad 30cm.... ) zobaczymy, jak kocioł przyjedzie....to się powygłupiamy hehe

Jak juz wspomnialem, po przyjezdzie obejrzalem sobie dokladnie kociolek. Z butelka piwa w dloni pocmokalem z zadowolenia i...na nic wiecej w takim upale sil nie starczylo :D Na dniach jednak przelacze definitywnie na ciepla wode z podgrzewacza przeplywowego, zabiore sie wreszcie do uprzatniecia kotlowni oraz wywiezienia starego i wysluzonego juz Moderatora. Musze sobie tylko dokladnie przemyslec umiejscowienie wszystkich gniazd, przylaczy doprowadzen itp. Majac kociolek na miejscu jest to o wiele prostsze. Unika sie tym samym niepotrzebnej plataniny przewodow i rurek.

Ma ktos jakies sugestie, ktore powinienem uwzglednic przy planowaniu "okablowania" kotlowni?

Najważniejszy jest internet :wiggle:
Wszystko zależy jak będzie podłączał. Da inwerter czy nie, zasilanie do sterownika, połączenie wszystkich pomp do sterownika, wyprowadzenie czujników do pokoju (i podłogi), czujnik zewnętrzny. No i jeszcze aby za każdym razem nie latać z kompem to kabel do aktualizacji softu czyli wyprowadzenie ze sterownika do (????)kompa, wtedy nawet nie zaglądniesz do kotłowni.

Witam!No i jest-od tygodnie grzeję wodę i pełen zachwyt,na razie automat ale przy czasie spróbuje ustawić ręcznie(podpatrując tutejszych fachmanów)Pali około 4 kg ,co przy wynikach co niektórych wydaje się dużo.Myślę,że porą zimową opanuje więcej.Przede wszystkim chciałbym podziękować Panu Wieśkowi(karoka 65) że zdecydowałem się na zielone maleństwo.Ukłony dla całej rodziny użytkowników kociołka(myślę że dobre określenie).Pozdrawiam

Panie Wiesławie kociołek do Marcina dziś doszedł.Jestem dumny że go poleciłem.