Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

jak ci się nudzi to sprawdź jakby się spalał miał z trocinami lub groszek z trocinami :).

Jestem ciekaw testów sam przymierzam się do takowego ale trochę później

Pewnie że bym sprawdził, bo na pewno było by to tańsze. Problem w tym że nie mam dostępu coś takiego kupić. Rozglądam się za czymś takim, ale nic w pobliżu nie ma. :(

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam trochę trocin ale mokre muszę je wysuszyć. Tartaku, stolarni w okolicy nie masz?

Kiedyś u nas w okolicy trociny, korę pestki z owoców za darmo dawali a teraz nie ma szans. :(

Będę jeszcze szukał. Może coś się znajdzie, gorzej że jak się znajdzie to jeszcze miejsce na to trzeba znaleźć. A z tym to krucho. Workowane to nie problem, a luzem to już kłopot.

Witam mistrzów palenia.Przymierzam się do kupna kotła ogniwo eko plus.Może niepotrzebnie znalazłem to forum,bo mam teraz dylemat,i tu proszę o pomoc.Który kocioł stawiacie wyżej EKO PLUS czy RBR?Proszę bardzo o jakieś sugestie abym mógł wybrać któryś z tych kotłów.Innych nie biorę pod uwagę.Serdecznie pozdrawiam

bartus825 od piątku do niedzieli są targi w sosnowcu,jedz obejrzyj, podejmij decyzje:)

Kolego,aleś mi pomógł!Mieszkam koło Poznania i trochę daleko.A jak coś wiesz więcej o tych kotłach to się podziel.W mojej okolicy znalazłem jednego użytkownika eko plus.Jak widzisz aby na takim forum może ktoś życzliwy coś mi podpowiedzieć.pozdrawiam

I jeszcze-jak ktoś się nie zna to oglądanie nic nie pomoże.

Edytowane przez bartus825

Wielkość kotła oraz sposób podłączenia spalin jakoś nie może przekonać co do słuszności wyboru kotła(mam dużo miejsca).Czytałem,że czyszczenie RBR jest mniej kłopotliwe,choć eko też kłopotów nie robi.

Kolego ja tez wybieralem pomiedzy tymi 2 kotlami,co przewazylo na korzysc Rbr?

1.wylot spalin do gory

2.grubosc blachy

3. dluzsza gwarancja

4. gabaryty

5. latwiejsze czyszczenie

dodam tylko ze ogniwo widzialem w sklepie, a o rbr tylko czytalem a i tak sie na niego zdecydowalem i drugi raz wybralbym tak samo :)