Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W sumie watek o rbr to wkleję też tutaj...... a co :D

Stało się, ojcu rozpadł się kociołek został doraznie pospawany, tak żeby dotrwał do końca sezonu grzewczego, ale zmuszony zostałem do zakupu nowego kotła do domku o powierzchi 125m2, założenia 1 bezobsługowość, 2-ma mało palić, 3-zmiana parametrów przez sieć, 4-mały gabarytowo, jako że jestem osobą która posiada kocioł na eko (25KW-standardowo przewymiarowany jakieś 40-50% ) , znam sterowniki, więc przystąpiłem do dzieła, jestem osobą raczej mało podatną na reklamę z forum, lubię wszystko sprawdzić organoleptycznie wybór moj padł na 1-ogniwo eko plus,2-rbr,3-skamp z ecoalem i 4- enkę z ekomaxem,pojedziłem po sklepach wystawach i sprzedawcach i użytkownikach kotłów Eko plusa ogniwo,odrzuciłem ze względu na problematyczne czyszczenie, enkę to samo ale ze względu na jednak kiepski sterownik bez możliwości netu, skamp- odrzuciłem ze względu na potężne gabaryty, moj wybór padł na kocioł rbr- firmy instalco, kilka słów o kotle, kociołek bardzo dobrze wykonany,staranne spawy, sterownik ecoal w standardzie, małe gabaryty ( wg mnie super) przemyslany każdy detal,łatwość czyszczenia,możliwość palenia drewnem lub węglem kamiennym, dodana nawet rewizja w czopuchu (zeby zerknąc czy nie ma sadzy lub wyczyscić czujnik spalin) kolano skrętne, jako ze kocioł idzie do instalacji zamknietej zażyczyłem sobie zawór ochładzajacy kocioł w przypadku zagotowania wody (bez potrzeby węzownicy-bezpieczeństwo ponad wszystko) naprawde zmyslny kociołek z bardzo dobrym sterowaniem (chyba na tą chwilę nr1 w Polsce) , wart zakupu cena to 7700zł+ zawór bezpieczeństwa do instalacji zamkniętej. brzymi jak reklama???- nie jest nią... jest to ocena uzytkownia po zakupie kotła, a jak kocioł będzie się sprawował to napisżę w przyszłym roku bo podłączenie zamierzam przeprowadzić po sezonie grzewczym

Ps aż miałem ochotę wywalić swój przewymiarowany kocioł i zamontowac rbr u siebie

Ale przycukrował co ?

Nic nie przycukrowałem a napisałem prawdę!!! Wg mnie jest to najbardziej dopracowany kocioł jaki widziałem obecnie na rynku, ma nawet fajnie schowaną skrzynkę ze sterownikm.. a nie... leżącą na wierzchu! ma miejsce na wyświetlacz, naprawdę super kociołek, pewnie wykonawca monitoruje rynek i zbiera najwazniejsze informacje i na bięzaco dopasowuje kociołek... no (i również wg mnie )ma najlepszy sterownik dostępny obecnie na rynku!!

I sądząc po wpisach na temat tego kotła wcale źle się nie prowadził nawet na wcześniejszych softach sterownika. Jakoś nie wyczytałem że nie może dojść do zadanej temperatury, albo że dużo spalał? A może coś pominąłem? Jeszcze nie za bardzo odróżniam co kto ma :(

Przydałoby się w stopce aby umieszczali co kto ma :)

Panowie, podpowiedzcie z którym palnikiem wybrać RBRa.

Ile dopłaty jest teraz do burnera?

Ciezko bedzie z odpowiedzia bo wszyscy na targi pojechali hehe,doplaty bylo 700 zl ,ja sie nie zdecydowalem ,szkoda kasy,najlepiejzadzwon do Instalco to Ci odpowiedza,na targi tez nie masz daleko wiec na Twoim miejscu bym jechal,skoro jestes przed kupnem pieca,zobaczysz Rbr-ka na wlasne oczy ,popytasz ,dowiesz sie wszystkiego co Cie interesuje no i porownasz z konkurencja,bezcenne. ;)