Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zawijan, nie wszyscy muszą mieć Ogniwo czy RBRa, choćbyśmy się tu dwoili i troili.

TY ostatnio na skrót RBR wysypki dostajesz a tak nie dawno nawet tutaj się chwaliłeś że maczałeś palce w jego narodzinach znowu pomagałes następny ciulowy kocioł stworzyć ?

Ja tam widzę że ludzie na niego nie narzekają jak na razie a nawet wręcz przeciwnie.

Wiesz czasem jak kupuję sklepie cukierki dzieciom i patrzę w co są zawinięte, myślę pewnie będą bardzo dobre, słodkie, z dobrym nadzieniem i w prawdziwej czekoladzie.

przyjeżdżam do domu dzieci odwijają, wkładają do buzi a tu się okazuje że jest kwaśny i w oblany substancją czekolado-podobną.

Także czasem może ta oprawa wizualna może jest skromniejsza a środek bardziej wartościowy.

Karoka65 odnośnie sadzy..nie chce się wtrącać ale.....zapraszam do mnie gdy będziesz w górach!!!!! Wątpię ze mam wyjątkowy kocioł :) [nie szukam zaczepki ale nie lubię naginania prawdy :) ] sorki za zaśmiecenie tematu ...na pocieszenie powiem ze mi zawleczkę dziś urwało :D Edytowane przez wuwok

"ło matko" takiego "ciśnienia" w tym wątku to nawet z arturo nie było ...

do posłuchania -> http://w813.wrzuta.pl/audio/00B07Se7g8U/mlynarski_plays_mlynarski_-_robmy_swoje

Piękna pogoda , pifffko w dłoń i na słoneczko , albo grabki i do piaskownicy ;D

Zrobię to co pierwsze zaproponowałeś, bo mi już ciśnienie wzrosło a jeszcze do wieczora daleko.

Tylko zastanawia mnie jedno, po co on tu wlazł?

Następny włazi i po co?

Zrobię to co pierwsze zaproponowałeś, bo mi już ciśnienie wzrosło a jeszcze do wieczora daleko.

Tylko zastanawia mnie jedno, po co on tu wlazł?

O! Przepraszam.

Myślałem, że oczekujecie rewizyty. Tak mnie kiedyś wychowano.

A że prawda boli? Nic na to nie poradzę.

No to jak jest z tymi mocami nominalnymi?

Wie któryś z Waszych Guru, jakie one są?

P.S.

A opakowane te Wasze cukierki są rzeczywiście pięknie.

Gdybym nie wiedział - sam bym się nabrał.

to samo sie zastanawiałem :) dosłownie

Ja wlazłem aby zwrócić uwagę na oczernianie jednego z forumowiczów chociaż w wypowiedziach było wszystko czarno na białym. To że on się tu pojawił przyjąłem to za odwet. Tylko sprostował to co napisał więc po co odwet?

Teraz nie rozumiem po co ty tu wlazłeś? Aby poczuł że nie jest sam? Nie martw się, on sam da sobie radę bez twojej wątpliwej wiedzy i wątpliwej pomocy. Możesz tylko pogorszyć a nie pomóc.

Jeżeli chcesz pomagać to rób to gdzie indziej.

Skoro masz tyle czasu to pewnie już przerwałeś poprawę swojego palnika, co teraz wymyślisz? Cegły już były, dodatkowe powietrze było, obkładanie komory spalania też, zmiany kierunku spalin też, na co teraz przyjdzie kolej?

Może już nie doświadczaj nas takimi sformułowaniami jak

... [nie szukam zaczepki ale nie lubię naginania prawdy...
bo na ten temat jesteś za cienki i wszystkie klocki leżą po stronie przeciwnika.

I więcej nie zaśmiecaj bo później będziesz miał pretensje.

Zawijan rewizyty są zapowiadane jak tylko to możliwe przynajmniej w kręgach w których ja się obracam.

A jak do tej pory nasza prawda nas nie boli a jakoś tych innych popycha do takich ciekawych wpisów i reakcji.

Jeszcze na jedno zwracam uwagę, my tu mamy porządek i pomoc więc proszę to uszanować.

ale po co wszedłeś ??

a odnośnie wiedzy..myślę ze niema tak źle :D czytałem jakie miałeś początki i w porównaniu do ciebie chyba nieźle zaczolem .Kim jesteś by innych userów oceniać???? [tak jesteśmy inni-ja nie atakuje nikogo!! ludzi ,rbr ,to ty masz misje w temacie ogniwa wytykania wad a ogniwa nie widziałeś pewnie na oczy ]A palnik ?cóż jestem zadowolony z niego :) szamotu nie wsadzę na 100% . Może nie mam wiedzy ale jak na 6 miesięcy chyba w miarę ogarniam temat :) Aha ty palnik tez masz modyfikowany przez kogoś :)[mogę przytoczyć z początku tematu rbr twoja wypowiedz :) ] ja jestem gorszy bo sam sobie to zrobiłem :D

Edytowane przez wuwok

Ty już wielu nabrałeś i co dupa w troki, obraza, ja rezygnuję z forum jednego, drugiego i chyba już ósma reaktywacja zawijana.

Gdzie jakiś honor, ambicja, wstyd ?

Jak mi jeden forumowicz napisał na priva: W PORTFELU zamknięte te wartości.

Nie uciekaj od meritum.

Albo - albo...

Albo powiedz prawdę, albo przyznaj się do kłamstwa (to o tą moc nominalną mi chodzi, żeby było jasne) .

to samo się zastanawiałem :) dosłownie . Myślałem ze to taka zabawa :D

Widziałeś zabawę z zawijanem ?

Tam jest tylko zagłada i zniszczenie.

Kto myśli czy mówi inaczej musi zginąć.

Kiedyś na forum żyliśmy sobie obok siebie, byliśmy dobrymi użytkownikami wraz grześkiem o czym zawijan nawet pisał.

Od kiedy grzesiek założył wątek na forum eStarownik.pl o kotle RBR w zawijana piorun strzelił i przedstawił nas tam za ostatnich buców którzy na niczym się nie znają.

Tak to wszystko wygląda i stąd te wizyty tego pana na tym wątku.

Nie będę się zniżał chamstwem do takiego poziomu żeby srać i trollować na wątku o jego kotle, nie jestem tak zawistnym, chciwym i złośliwym człowiekiem.

Dał pan p. Doktorze kolejny popis.

Jak już napisałem sam sobie szkodzisz człowieku takim postępowaniem, nikt nie bierze Cię już na poważnie, z czystego szacunku nie napiszę co ludzie mi mówią o Tobie i Twoich badaniach.

Tu niema buców, są różni ludzie, różnych profesji, pracujących w różnych branżach i mających do czynienia na co dzień z takimi rzeczami.

Aha ty palnik tez masz modyfikowany przez kogoś :)[mogę przytoczyć z początku tematu rbr twoja wypowiedz :) ] ja jestem gorszy bo sam sobie to zrobiłem :D

Nie ma palnika modyfikowanego przez kogoś, tylko wersją z nowszą wersją napowietrzania w koronie.

Wszystkie kotły teraz wychodzą tak fabrycznie.

Karoka65,Minertu pomagają -marnują czas swój dla ogniowców :) którzy już maja kociołki i to fajne[a jeśli pytającego przekonają do swojej oferty tez mam to gdzieś gdyż nie sprzedaje pieców ] Ale niektórzy piszą nie wiem po co??czy wchodzę w inne tematy ??tak poczytać!! Może porostu nie wcinać się w inne tematy a poza tym ZACHWALAĆ swój produkt ,tylko swój. Edytowane przez wuwok

Nie uciekaj od meritum.

Albo - albo...

Albo powiedz prawdę, albo przyznaj się do kłamstwa (to o tą moc nominalną mi chodzi, żeby było jasne) .

Zawijan, ja z gęby dupy nie robię jak TY.

Ty wielu pytań tez nie widzisz albo nie chcesz widzieć.

Sam mnie tego nauczyłeś dość dawno już temu: 'odpowiem, co chcę, jak chcę, komu chcę i na '

Mniej więcej tak to brzmiało w Twoich wypowiedziach, pamiętasz ??

Co do mocy i sprawności ? chyba są wystarczające skoro ogrzewają to co mają ogrzewać a nikt nie narzeka ?

Jak chcesz więcej informacji, zadzwoń sobie do producenta, jak czegoś nie wiem to tak robię.

Nie dawno Ciebie pytałem o coś bo nie wiedziałem, pamiętasz ?

Nie jestem alfą i omegą, tez pisałem chyba na ostatniej stronie.

Ty jak chcesz to piszesz że się na tym nie znasz bo nie musisz.

Ja to samo ci odpisuję.

Powinieneś teoretycznie wiedzieć więcej ode mnie i na pewno w niektórych dziedzinach tak jest, ja tam doktoratów nie pisałem, ba nawet studiów nie kończyłem ale jak ktoś ma jakiś problem potrafię mu w razie "W" pomóc doraźnie przez telefon i nie pisze że się na tym nie muszę znać.

Spróbuj czegoś się dowiedzieć od sprzedawcy kotłów w markecie, sklepie czy hurtowni hydraulicznej gdzie sprzedają kotły.

Nie wspomnę już o tym żeby ci ktoś z tych sprzedawców potrafił pomóc, powiedzieć coś o zbudowaniu instalacji żeby wykorzystać tak rozbudowany sterownik jak eCoal.

Tak w ogóle to jak myślisz, dlaczego tylko 4 firmy kotlarskie na cały kraj mają dostęp do sterownika eCoal ?

Myślisz że p. Edward dałby ten sterownik do byle badziewia ?

Na pewno nie !!!

Wielu już próbowało.

Także wiemy dlaczego to robisz.

Pozdrawiam, życzę miłego dnia i wielu przemyśleń w działaniach.

Oburzacie się jak małe dzieci - wszyscy po kolei.

Jedni się deklarują, że chamami nie są, a chamstwo jak i słoma aż z butów wyłażą.

Kolejni mają oprócz pieca jeszcze inne źródła ciepła (takie solary czy kominki na przykład), a czepiają się kogoś, kto sam robi modyfikacje, jednocześnie podkreślając, jacy to oni uczciwi nie są.

Następni znów pracują na to, żeby tylko komuś ubliżyć. I poszukać sobie guza. Przeganiają się z wątka na wątek, nie dając możliwości podyskutowania.

Potem ci, co pomagają, chwalą się dokoła, jacy to oni zaj*****ci nie są, bo pomagają wszystkim, choć sprzedają tylko określone piece. Z tego, co się orientuję, to pomaga się bezineteresownie, bez podkreślania tego na każdym kroku.

Kurde, Panowie, co te wpisy powyżej mają na celu?

Edytowane przez BBE

Karoka65 mylisz się.

Od siebie prywatnie dodam, że mylisz się bardzo.

Niema ludzi nieomylnych Andrzeju, ja też nie zaliczam się do nich.

Wiem że jesteś człowiekiem roztropnym i bardzo inteligentnym>

Wiem że śledzisz fora na na bieżąco i jesli jesteś człowiekiem obiektywnym także chyba widzisz również niektóre działania niektórych ludzi.

Podobają ci się ??

ale po co wszedłeś ??

a odnośnie wiedzy..myślę ze niema tak źle :D czytałem jakie miałeś początki i w porównaniu do ciebie chyba nieźle zaczolem .Kim jesteś by innych userów oceniać???? [tak jesteśmy inni-ja nie atakuje nikogo!! ludzi ,rbr ,to ty masz misje w temacie ogniwa wytykania wad a ogniwa nie widziałeś pewnie na oczy ]A palnik ?cóż jestem zadowolony z niego :) szamotu nie wsadzę na 100% . Może nie mam wiedzy ale jak na 6 miesięcy chyba w miarę ogarniam temat :) Aha ty palnik tez masz modyfikowany przez kogoś :)[mogę przytoczyć z początku tematu rbr twoja wypowiedz :) ] ja jestem gorszy bo sam sobie to zrobiłem :D

Jeżeli chcesz faktów na temat palnika to faktycznie tak było. Pisałem na forum że mam spieki i co wtedy się stało? Czytałeś? Jeżeli nie to ci przypomnę. Sam producent kotła się do mnie odezwał i przysłał mi inną koronę. Sam od siebie bo ja się do niego nie zwracałem. Widzisz różnicę pomiędzy tobą a mną? Ja jeszcze nie zacząłem myśleć o poprawianiu a już to za mnie producent zrobił? A co na palnikach w waszych kotłach? Pisali ludzie o jednostronnym spalaniu na palniku, o sadzach i co? Odezwał się producent? Poprawił coś komuś?

Ja z tego co piszę się wytłumaczę bo to jest to co doświadczyłem od kotła i od producenta. A ty czego doświadczyłeś poprawiając to co kupiłeś? Chyba tylko wiedzy doświadczyłeś bo mówisz że wszystko jest dobrze. Ty masz takie doświadczenie? Czy znasz kogoś z kotłem twojego producenta aby tego doświadczył?

Już kiedyś prowadziłem z tobą dyskusję i do jednego wniosku doszedłem, szkoda na ciebie czasu i klawiatury. Nie obraź się ale nie będę odpisywał na twoją odpowiedź bo jestem na 100% pewny że będzie dotyczyła tylko i wyłącznie pochwał co to za cudny kociołek kupiłeś.