Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

wiem, przeglądałem mase kotłów i ich prace na esterownik, niestety siedziałem też sporo na forum esterownik gdzie jest mocne lobby Ogniwa

Jakiś marny producencina zrobił coś z czego są ludzie zadowoleni to panom doktorom pinpong zaczął slalać bo coś za mało zaczęło na konto wpływać i z każdego chcą debila czy nieuka zrobić.

Nie chcę żyć w kraju w którym rządzi taka inteligencja która chce zgnoić każdego kto wypruwa sobie żyły żeby dobrze pracować.

Bardzo przykre.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam gdzieś twoje badania i twoje wynaturzone tłumaczenia. Skończysz wreszcie?

Staje się to już nudne.

Powtórzę Ci jeszcze raz. Nie piszę do Ciebie. Ty już kocioł masz. Piszę do tych, którzy zastanawiają się właśnie, jakiej mocy kocioł kupić do swego domu. Siedź więc lepiej cicho.

Dostałeś porównanie o powierzchni grzewczej wymiennika,

Skoro kocioł o mniejszej powierzchni wymiennika niż Twój może ogrzać budynek o większej powierzchni świadczy o Tym że jego sprawność jest wyższa jak Twojego wprowadzając tu nawet jakąś nawet podwórkową logikę tok myślenia

Być może masz rację. Ja jednak nie wierzę w te powierzchnie podawane przez producentów. Wiem, co mówię, bo miałem już "w swoich rękach" kilkaset różnych kotłów. Ty możesz wierzyć, jak chcesz.

Robić z siebie szmatę dla pieniędzy ?

Odpowiem Ci w Twoim stylu, bo widzę, że normalnie nie rozumiesz.

Nie daję .... za kilka groszy, jak tania dziwka. Daję czasem za darmo, bo to lubię, ale nie wszystkim. Daję tylko tym, których darzę sympatią. To może być dla niektórych trudne do pojęcia, bowiem jest to wywód filozoficzny na stosunkowo wysokim poziomie abstrakcji, jednakże jestem pewien, że właściwy adresat tego przekazu zrozumie go doskonale. A jakby się postarać... to i inni też mogą go zrozumieć.

Dobranoc

Edytowane przez zawijan

Powtórzę Ci jeszcze raz. Nie piszę do Ciebie. Ty już kocioł masz. Piszę do tych, którzy zastanawiają się właśnie, jakiej mocy kocioł kupić do swego domu. Siedź więc lepiej cicho.
Więc dlaczego nie pomagasz ludziom którzy kupili niebieskiego? Tyle razy zwracali ci uwagę że to nie jest wątek na twoje pytania. Nie zrozumiałeś że nie chcemy tu zadymy?

Nie dociera do ciebie że tu nie chcą twoich pytań które nic nie wnoszą do tematu o kotłach o których jest ten wątek?

Nic do ciebie nie dociera?

Człowiek z wykształceniem a takie zachowanie?

Wstydu nie masz?

Sprzedawał tak samo i jakoś cię nie bolało.

.

Bardzo Cię proszę, nie wciągaj mnie w taką brudną dyskusję.

Nie robiłem tak samo-, dobrze o tym wiesz.

Zaświadczenie z badań kotła 12kW ma każdy klient, który kupił Skama, było wydane przez OTGiS 10.11.2010

Wcześniej badania kotła 17kW wydane także w OTGiS 12.2009. Ważność tego się skończyła i dlatego ponownie badałem kotły od 12 do 25kW stosując się przy okazji do zaleceń, co chciałem - sprawdziłem.....

A nie sądzisz, że chcą także wiedzieć, jaką rzeczywistą moc ma ten kocioł?

Ależ głupio pytam. Przecież wiem, ze dla Ciebie to nieważne.

Twoje laboratoryjne moce wiesz gdzie mam.

Wiem że mój kocioł o deklarowanej mocy przez producenta 11kW mam więcej pary jak pleszewska 19-ka z jakimiś tam badaniami przeprowadzonymi w knajpie przy gorzale.

Faktycznie głupie pytanie.

Zawijan, ja ci nie wróg jak ci napisałem na esterownik, ale nawet taki malutki człek jak ja nie dam się gnoić tylko dla tego że ty masz tytuły.

Jak pisałem, za darmo pewnie ich nie dostałeś ale dla Ciebie "wojtkiem" też nie jestem.

To co wiem to moje i korzystają z tego moi klienci.

Dziękuję za to co dowiedziałem się do Ciebie ale niektórej wiedzy i praktyki przez Ciebie stosowanej nie chcę posiąść bo to godzi w moje wartości których nie chcę stracić w imię paru groszy.

Żyłem z paru groszy zarobionych w zawodzie jako kierowca w PKS to i teraz przeżyję, dalej pracuję, a szmaty z siebie robiłł nie będę.

Ludzie niżej uposażeni siedzą na jakimś poziomie i chcą godnie żyć, ludzie o wyższym uposażeni widać dostają spazmy jak im kaska ucieka choć jeszcze nie tak dawno zarzekali się że to tak z dobrego serca :)

Widzę, że Pan Zawijan mądrzy się jak tylko potrafi. Odkąd jestem zarejestrowany na tym forum to żadnej konkretnej pomocy od tego pana nie widziałem (być może czytam po łebkach...). Same wywody filozoficzne w dużej części poparte linkami do swojej strony. Niejednokrotnie z pana wypowiedzi da się wyczuć ton pogardy i wywyższania się. Stuknij się pan w pierś, odpuść ten temat i lepiej wykup płatny profil. Za reklamę się płaci i dobrze pan wie, że uprawia chory marketing. Edytowane przez pawko_

Chciałem podziękować :) Ostatnie kilka stron wątku kolejny raz utwierdziły mnie w przekonaniu, że dobrze wybrałem kupując RBR-a :D

Można coś zrobić, żeby kociołek łączył się z modemem bezprzewodowo, czy jednak będę musiał zrobić końcówki na kablach i podłączyć przez przewód?

Można coś zrobić, żeby kociołek łączył się z modemem bezprzewodowo, czy jednak będę musiał zrobić końcówki na kablach i podłączyć przez przewód?

Sprecyzuj, u mnie mam tak- w kotłowni mały AP to jest połączone kabelkiem ze sterownikiem a z AP łączy się po wifi z ruterem

Jak masz problem z konfigami popatrz na aledro za transmiterem.

Edytowane przez Piotrek42