Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Wzruszyły mnie Wasze wysiłki, aby mnie zawstydzić i nadać mi ogłady. Niestety. Jestem tylko doktorem nauk technicznych a nie savoir vivre. A tak naprawdę to jestem prostym chłopakiem z betonu. Blokersem. Wychowały mnie ulice wielkiego miasta. Nauczyły mnie, że nie wolno poddać się dyktaturze prostackich, chamskich żuli, że trzeba im zwyczajnie dołożyć, bo inaczej przepadłeś. Tak mnie nauczyły.

A teraz do rzeczy. Zadałem proste i konkretne pytanie o wyniki badań potwierdzających sprawności i moce nominalne kotłów RBR. Oczekiwałem równie prostej i konkretnej odpowiedzi;

albo

1. Mamy takie wyniki, oto one...

albo

2. Badamy kotły, pokażemy wyniki za tydzień, miesiąc, trzy miesiace...

albo

3. Nie mamy i nie będziemy mieli takich wyników, bo mamy to w...

Po każdej z tych odpowiedzi wszelka dyskusja byłaby zbędna (bezprzedmiotowa). Ale to zbyt proste. Kompania karoki potrzebowała aż kilkanaście (chyba) stron tego wątku, aby udzielić odpowiedzi nr 3.

A w dodatku stwierdzając:

Wiem że mój kocioł o deklarowanej mocy przez producenta 11kW mam więcej pary jak pleszewska 19-ka...

To ile mocy ma ta 11-stka?

Jak długo jeszcze chcecie to ciągnąć?

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Novy!
Panowie, dziękujemy za wsparcie od Was.

Przepraszam wszystkich za słowa które nie powinienem tutaj pisać ale czasem nerwy troszkę puszczają choć z natury jestem spokojnym człowiekiem.

Jeszcze raz przepraszam.

Nie ma za co przepraszać. Pewne rzeczy należy nazywać po imieniu.Każdy wie że robicie to dla kasy a nie dla idei.Chodzi o to by kasę zarabiać uczciwie a nie na naiwności i głupocie innych. Niestety w tych czasach można wmówić wszystko i każdemu, a jak się nie zna to już łatwizna.W ten sposób nawet Dacia będzie super autem.I nie chodzi tu o to że jest złym autem, tylko o to że nie jest super autem.

Edytowane przez Novy!

Panowie mam taką prośbę poprostu traktujcie tutaj wpisy pan Z jak by ich nie było i nie odnoście się do nich bo już chyba każdy upuścił tyle żółci na tym i innych forach,że troszkę poczul się lepiej i miejmy nadzieję że po tygodniu się znudzi trolowaniem, a jak nie pomoże to poprostu zbierzemy z setkę sążnistych cytatów z tego i innych forów i wyślemy e-mailem albo tysiącem e- maili od różnych osób do Dyrektora ICHPW może on koledze wytłumaczy, że jeżeli wypowiada się jako specjalista z doktoratem z szanowanego Instytutu to trochę kultury obowiązuje a jak jest blokersem to niech idzie pod klatkę schodową i tam na ławce głosi swoje teorie to tyle ostatni raz odniosłem się do tego trolingu.

Kurde balans, najgorsze, że wszyscy piszący mają rację, z tego nie ma wyjścia, ja też tyle, że w zupełnie innej branży obserwuję badania poważnych maszyn i urządzeń, wiara czyni cuda, ale nie można uogólniać, może są jeszcze uczciwi ludzie na tym świecie. Z toczącej się dyskusji za dużo nie wynika,za to jak rozwija się w tym wątku sztuka pisania, posługiwanie się groteską, (ktoś musi po Mrożku to przejąć), szermierka słowna, argumentacja, polemika, logika, za i przeciw, Wasi poloniści muszą być z Was dumni i ja to lubię czytać. No, ale ja nie szukam żadnego z kotłów, więc mnie ten zamęt zupełnie nie przeszkadza, jednak wielu osobom może się trochę czkać i odbijać maciejką. Czyżby podobne boje toczyli producenci, sprzedawcy wszelkiej maści AGD, RTV, motoryzacji, nie przeglądam takich forów, (boję się, że mógłbym się dać wciągnąć jak tutaj w namiętne przeglądanie a żyć trzeba), może tam też są userzy o podobnym zacięciu, dopiero to , patrząc na złożoność urządzeń, tam musi być gorąco. Zacząłem się bać tego co się tutaj dzieje w momencie kiedy jeden z kolegów pokazał ten piętrowy wzór, na szczęście nikt nie podważył jego wiarygodności i naparzanie odbywa się nadal tradycyjnymi sposobami.

Nie mogę rozwikłać dylematu , albo to wszystko jest reżyserowane, albo jesteście cholernie pogodnymi osobami, tyle ciosów w różne części i ciągle w pozycji stojącej, miło, przyjaźnie, po prostu europejska cywilizacja.

Przepraszam, za nic nie wnoszący post, ale jest ich tak ze 158, więc ten nie robi różnicy, jak ktoś znowu ogłosi moratorium i nastąpi faza usuwania pozbędę się go bez sentymentu.

Pozdrawiam

Gość w84u
Kurde balans,

Pozdrawiam

Stoję w jednym szeregu w opinii, którą tu wystawiłeś. Za tym cyrkiem stoi kilka osób, ale chętnie czytam, bo takiego tempa narracji nie ma w innych działach. Takiej epidemii choroby paradoksalnej nie spodziewałem się ;)

Wiec tak,mój RBR 11 kw ogrzewa około 120 m2 i w zimie szedł na absolutne minimum a temp max 18 w domciu bo jeszcze nie mieszkałem ,co do wydajności wypowiem się podczas kolejnej zimy.Na te chwilę spala mi 2kg opału na sama wodę i mi tam żadne badania nie będa potrzebne jak piec będzie palił mało a w domciu ciepełko :)

Obecnie jestem bardzo zadowolony i nie potrzebuje zmieniać kociołka a wygoda obsługi i pomoc sprzedawców na forum bezcenna!Firma ogniwo powinna się od Was chłopaki uczyć jak dbać o klienta!

Gdzieś chłopaki wcześniej pisali, że kociołek w testach szedł nawet 22kw ,ale czy to prawda to nie wiem.

Nie wiem po co ta niepotrzebna wymiana zdań?

Wszyscy nabywcy RBR sa zadowoleni :o a przynajmniej niezadowolonych nie znam to powinno firmie niebieskiego dać do myślenia i niech biorą przykład od lepszych :) Nauki nigdy za wiele.

Poproszę niech przynajmniej jeden niezadowolony właściciel zielonego coś napisze,żeby mnie z błędu wyprowadzić!

Wiec tak,mój RBR 11 kw ogrzewa około 120 m2 i w zimie szedł na absolutne minimum a temp max 18 w domciu bo jeszcze nie mieszkałem ,co do wydajności wypowiem się podczas kolejnej zimy.Na te chwilę spala mi 2kg opału na sama wodę i mi tam żadne badania nie będa potrzebne jak piec będzie palił mało a w domciu ciepełko :)

Obecnie jestem bardzo zadowolony i nie potrzebuje zmieniać kociołka a wygoda obsługi i pomoc sprzedawców na forum bezcenna!Firma ogniwo powinna się od Was chłopaki uczyć jak dbać o klienta!

Gdzieś chłopaki wcześniej pisali, że kociołek w testach szedł nawet 22kw ,ale czy to prawda to nie wiem.

Nie wiem po co ta niepotrzebna wymiana zdań?

Wszyscy nabywcy RBR sa zadowoleni :o a przynajmniej niezadowolonych nie znam to powinno firmie niebieskiego dać do myślenia i niech biorą przykład od lepszych :) Nauki nigdy za wiele.

Poproszę niech przynajmniej jeden niezadowolony właściciel zielonego coś napisze,żeby mnie z błędu wyprowadzić!

Ja jestem niezadowolony :yes:

2. Badamy kotły, pokażemy wyniki za, miesiąc albo trzy miesiące... To zależy od kolejki w laboratorium w Łodzi.

Grzesiek a nie szkoda kasy na jakieś bzdurne wyniki które niczego nie wnoszą ,podejrzewam że większości z nas tych co mają RBRy jak i tych co planują zakup nie obchodzi to co na tych testach wyjdzie Nas interesuje naładować zasobnik ,wybrać popiół i nic nie robic a czy on ma 11kw czy ileś tam co mnie TO obchodzi,I właśnie WY nam takie piecyki sprzedajecie a wpisy na tym forum świadczą że ludzie którym tak niby nierzetelnie z Wieskiem sprzedajecie piece są aż nazbyt zadowoleni Jeśli ktoś chce szukać dziury w całym to zawsze znajdzie, ale DOBRY produkt zawsze się obroni tak jak i wasza opinia Oby wszyscy sprzedawcy ,,oszukiwali ,, tak jak WY

Ciebie nie liczę :D

Qrde a dlaczego?

Bałem się że nie dam sobie rady, nic nie wiedziałem, nic nie znałem, mówili że brudno, że się usmaruję że będę latał do kotła kilka razy dziennie, że będzie śmierdziało, że nie dam sobie rady a tu co? g...no.

Nic z tych rzeczy.

I ja mam być zadowolony?

A gdzie to co mi mówili że tak będzie?

Siedzę sobie w fotelu przy biurku, na nim lapek, obok browarek, oglądam TV , na przeciwko mnie ma rozkładanej dwójce leży mój pies i najgorsze że to wszystko w kotłowni. I nic z tego co obiecali że będzie.

I ja mam być zadowolony?

Strasznie ten temat zrobił się wazeliniarski. Myślałem że i ja skuszę się na RBR, ale ta wazelina mnie odstrasza.:(

Masz w internecie wieeeelki wybór i do niego cię nikt nie zmusza. Wybór należy do ciebie. Do wyboru do koloru :p

Co wybierzesz to twoja wola i twoje pieniądze.

Tych ludzi którzy mają te kotły nikt ich do zakupu nie zmuszał, jest to ich wybór. Jak by było inaczej dało by się to przeczytać jak na innym forum :)

Gość w84u
Strasznie ten temat zrobił się wazeliniarski. Myślałem że i ja skuszę się na RBR, ale ta wazelina mnie odstrasza.:(

:yes: Nie przejmuj się kolego, dwa lata temu, półtora, o Ogniwie było to samo, był miód i wazelina, Ogniwo był super-hiper, psy wieszano na sterowniku, głównie eCoal. Potem była zima, piękna, ciepła...aż nastał luty 2012 i... -25.... i się skończyło. :yes: Wszyscy byli kumplami, panie Jacku, panie Sławku, Wiesku, Grzesku , Luwr. Potem zaczęła się jazda, kto