Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

karoka

ci co studia kończyli potrafią takim bełkotem zajechać że artur by się nie powstydził

nie miej sobie nic do zarzucenia.

Timon za dużo napisałem teraz a nigdy do nikogo chyba złego słowa tutaj nie powiedziałem.

Widać co można zrobić w dwa dni i to jeden człowiek, co by było gdyby takich było tylko dwóch czy trzech.

Po dwóch dniach ze spokojnego wątku zrobiło się jedno wielkie śmierdzące szambo.

Takie rzeczy nie przyjemnie się czyta, jak ktoś wchodzi nowy, myśli jakieś same oszołomy i spieprzam stąd, widocznie o to chodziło.

Przeprosiłem wszystkich za swoje zachowanie, zawijana też to dotyczyło, choć on pewnie ma to gdzieś.

Patrzę w lustro i widzę że mnie nie ubyło po napisaniu magicznego słowa "przepraszam", mama mnie tak uczyła a to bardzo mądra kobieta jest.

nie wiem dokładnie jak to się ma do udziału zawijana w tworzeniu kotła, palnika burner i jego badaniu????????????????

co sobie pomyślisz wiedząc że człowiek który otwarcie pisze iż brał udział w tworzeniu produktu potem podpisuje się pod jego badaniami lub bierze wnich czynny udział???

Powiedziałem już dobranoc, ale jeszcze zdążyłem przeczytać to.

A co sobie pomyślisz wiedząc, że człowiek, który otwarcie rzuca poważne oskarżenia na drugiego, pisze jednoczesnie, że nie wie dokładnie, jak to było?

A nie wie nie tylko dokładnie, ale nie wie wcale.

Od połowy 2009r. przestałem być dyrektorem Centrum Badań, w którego strukturze jest Laboratorium Spalania. Emerytura. Od tego czasu nie podlega mi żadna komórka instytutu, ani żaden jego pracownik. Jestem wolnym elektronem. Od tego czasu nie znajdziesz mojego podpisu na żadnym raporcie i świadectwie z badań kotłów, w tym także kotłów OEPlus. Nie nadzorowałem też żadnych badań kotłów, w tym także OEPlus. Gdybyś zapoznał się z procedurami związanymi z akredytacją, z pewnością nie plótłbyś takich banialuków.

Od tego czasu występuję też na różnych blogach, w tym moim własnym, jako bloger o nicku ZawiJan. Nie reprezentuję Instytutu, Ogniwa, Elektro-Systemu, nikogo. Tylko ZawiJana. Na swoim blogu podaję swoje nazwisko, ale tylko dlatego, aby nikt mi nie zarzucił, że się wstydzę tego, co piszę. Od tego czasu też jestem jednym z blogerów, tak jak Wy i mogę pisać wszystko, tak jak Wy. Najgorsze nawet głupoty - tak jak Wy.

Dobranoc

Ponownie

a co sobie pomyślisz czytając że człowiek który mieni się doktorem i twierdzi że jest tu po to by pomagać przy byle pytaniu o OEP rzuca hasła typu chodź na esterownik albo zajrzyj na mój blog bo tylko tam znajdziesz pomoc???- czyżbyśmy nagle stali się gorsi???

co pomyślisz o człowieku który kiedyś potrafił pisać z pasją o kotłach a obecnie potrafi tylko z pasją szkalować i dyskredytować tych co są mu niewygodni?

co pomyślisz o człowieku który uważa siebie za bóg wie co a jest zwykłym sałaciarzem który liczy tylko na wysokie rachunki za krótki kurs?

co pomyślisz o człowieku który pisząc że w jego instytucie coś się dzieje lub jest badane kłamie bo od prawie 4 lat jest na emeryturze???

ja napisałem że pewności nie mam- napisałem otwarcie

Ty piszesz że może RBR ma więcej i tobie wolno a mnie nie ????- skąd wiesz ?? badałeś??

to pokaż wyniki!!!

bo ja bym sobie pomyślał że człowiek który robił tutaj dobrą robotę na stare lata

wypisuje głupoty

gorsze niż inni

Edytowane przez timon120777
słowo szybsze niż myśl

Gość w84u
Gdybyś zapoznał się z procedurami związanymi z akredytacją, z pewnością nie plótłbyś takich banialuków.
Też mam akredytację (podlegam jej regułom) i szlag by mnie trafił, gdyby mnie ktoś zarzucił brak rzetelności. Przestańcie pleść p.. trzy po trzy, a nie będziecie musieli przepraszać. Epistolografia to nie "żywy" język, przed publikacją można przejrzeć i edytować, w porę usunąć. Dlatego wierzę, że jak ktoś nacisnął Enter to wyraził co myśli i chciał urazić.

Gość w84u
a co sobie pomyślisz czytając że człowiek który mieni się doktorem i twierdzi że jest tu po to by pomagać przy byle pytaniu o OEP rzuca hasła typu chodź na esterownik albo zajrzyj na mój blog bo tylko tam znajdziesz pomoc???- czyżbyśmy nagle stali się gorsi???

Pomyślę, że odpowiedź padła po wielokroć, i nie ma co wałkować ponownie tematu, lub kopiować z innego źródła. Zaraz trzeba posądzać o złą wolę?

co pomyślisz o człowieku który kiedyś potrafił pisać z pasją o kotłach a obecnie potrafi tylko z pasją szkalować i dyskredytować tych co są mu niewygodni?
A kogo? karokę i minertu? że nazwał bodajże "handlarzykami" ? Człowieku, oni (Zawijany) są starej daty, niegdyś (i niektórym tak zostało) oznaczało drobnego sprzedawcę. Czy szewczyk (taki co niegdyś z całym majdanem chodził po wsiach i buty reperował), kominiarczyk, piekarczyk itp. to słowa obraźliwe? To nazwy niższe rangą w stopniachi zawodowych, uczniowie lub czeladnicy. Zapewne nie było to dyplomatyczne, bo mógł powiedzieć nie handlarzyk, ale drobny sprzedawca, detalista, albo może połechtać i np. dealer?

A zresztą... dobranoc :)

Gość Novy!
:yes: Nie przejmuj się kolego, dwa lata temu, półtora, o Ogniwie było to samo, był miód i wazelina, Ogniwo był super-hiper, psy wieszano na sterowniku, głównie eCoal. Potem była zima, piękna, ciepła...aż nastał luty 2012 i... -25.... i się skończyło. :yes: Wszyscy byli kumplami, panie Jacku, panie Sławku, Wiesku, Grzesku, po prostu Luwre :yes: Ta cała bańka mydlana może pęknąć przy minus 20. :D

Wszyscy ci paromiesięczni RBRowcy, czy Ogniwowcy z czopków zamienią się w drut kolczasty.

Trudno uwierzyć tym co piszą że wybierają Dacie a nie BMW.Brak im możliwości czy wiedzy.Wybrałeś Ogniwo bo nie znałeś innych czy dałeś się nabrać tak jak na Dacię i teraz Ci głupio?

Gość Novy!
Pomyślę, że odpowiedź padła po wielokroć, i nie ma co wałkować ponownie tematu, lub kopiować z innego źródła. Zaraz trzeba posądzać o złą wolę?

A kogo? karokę i minertu? że nazwał bodajże "handlarzykami" ? Człowieku, oni (Zawijany) są starej daty, niegdyś (i niektórym tak zostało) oznaczało drobnego sprzedawcę. Czy szewczyk (taki co niegdyś z całym majdanem chodził po wsiach i buty reperował), kominiarczyk, piekarczyk itp. to słowa obraźliwe? To nazwy niższe rangą w stopniachi zawodowych, uczniowie lub czeladnicy. Zapewne nie było to dyplomatyczne, bo mógł powiedzieć nie handlarzyk, ale drobny sprzedawca, detalista, albo może połechtać i np. dealer?

A zresztą... dobranoc :)

To co napisałeś powyżej świadczy jednak że jesteś zwykłym ...idiotą.

Zgadza się, i to na 11tkę, dlaczego nie na RBR23? skoro to wina kotła a nie czterokrotnie przewymiarowanego na zimę i siedmikrotnie na lato kotła?

Co do sprawności, Zawijan tłumaczył niegdyś, producent deklaruje moc i na taką jest sprawdzana, OE+10 na tych parametrach ma ok 90% natomiast RBR, ktoryś z modeli ma deklarację, nie pamiętam który, chyba 23kW ma 87%, bo producent taką podał do badań. Ten sam kocioł np. przy deklaracji 17 kW może mieć niższą lub wyższą sprawność. np też 90% Dlatego pytał o temp. spalin przy deklarowanej mocy. :yes:

Chyba "m" to nie markowski, tylko minertu...

Pytanie Zawijana o moc kotła powinno skłonić Was do pewnej refleksji.

Dlaczego polecacie kotły o małych mocach? 12kW, 11 kW, 10 kW?

Bo - jak twierdzicie - kocioł "przewymiarowany" gorzej pracuje.

To idźmy dalej - a o jaki wymiar chodzi? O wysokość kotła, powierzchnię

wymiennika? Poniekąd macie rację - "przewymiarowany" palnik

gorzej pracuje.

No, ale tego nikt tu nie pisze! Co to jest "przewymiarowany" palnik?

Brucer miał moc 40 kW !!!! A pracował na 25kW, a potem na 16 kW.

A Burner-S? Ma podobną powierzchnię, więc pewnie ma podobną

moc...

Podobnie jest pewnie z mocą palnika i kotła RBR. Jak trzeba, pójdzie

na 20 kW, z nieco gorszą sprawnością.

Czy to jest wada? Wprost przeciwnie! Ale marketingowo źle brzmi,

bo wciskacie ludziom, że na mały pobór ciepła kocioł o małej mocy

jest lepszy....

A to nieprawda! Na mały pobór mocy lepszy jest kocioł o małej

mocy palnika! Jeśli w dużym palniku zatkamy otwory

doprowadzające powietrze, to efekt jest gówniany, palnik będzie

kopcić.

Gość Novy!
Realistyczne spojrzenie w lustro kolegi Novy!

Panowie chyba nie zdradzę wielkiej tajemnicy jeśli powiem że cała ta "słodka atmosfera" na tym wątku,wielu się nie podoba.Czas oczekiwania na niezadowolonego użytkownika kotła RBR 11kW przedłużył się tak mocno że " towarzystwu wzajemnej adoracji"-mówiąc kolokwialnie-puściły zwieracze i nie trzymając ciśnienia "wpadli" sobie na wątek.Niby z ciekawości,z grzecznymi pytaniami a tylko w jednym celu.No i te przeprosiny p.Wieśka-teraz już się chłopaki rozbujają ja ta lala.

A mnie trudno polemizować z takimi kolesiami jak w84u,trudno bo jaki sens ma rozmowa z gościem który w nowym produkcie czyni poprawki i pisze że produkt jest cacy,no może wymaga małego tuningu,ale ze szczerego serca poleca itd.Albo idiota (przepraszam że tak wprost ale brzydzę się kulturą w miejscu gdzie nikt o nią nie dba) albo koleś wcale nie mieszka za granicą a tylko udaje światowca i wie że został wkręcony a udaje że jest geniuszem bo sobie włożył szamot w palnik i po kłopocie.I rozdaje na prawo i lewo patent,ku uciesze innych że ten produkt nie jest wcale taki be.

Kolejny kolega janklos12,na forum ES pisze same superlatywy po świeżym zakupie OEP 10kW a na blogu Pana Z już pyta czy nowy palnik Pana Z będzie pasował do jego 10kW,w miedzy czasie szuka kapliczki u minertu i innych cudownych rozwiązań.Po co,w nowym kotle?Następny który wstydzi się przyznać jak jest na prawdę ?

Róbcie wypad z tego wątku i dalej sobie uskuteczniajcie zabawę.Nie próbujcie robić z normalnych ludzi baranów.

Ludzie nie rozumiem dlaczego kilku kolesi z zemsty po tym jak zostali "pojechani" na ES -szuka sobie innego miejsca-a Wy ich tu grzecznie i słodko przepraszacie i inne takie.Kolesie robią z Was baranów,nie widzicie tego?Jak wpadł Andrzej_M to niebawem będzie to co na forum ES.Co z Wami?

Edytowane przez Novy!

Novy, nie nauczono mnie chamstwa, za wszelką cenę, po trupach do celu.

Jak mówię za dużo napisałem i przeprosiłem.

Moja mama mówiła mi też zawsze:

Synu z dużą dupą wszędzie się zmieścisz,

z dużą gębą nie.

Dałem niepotrzebnie wciągnąć się w dyskusję ale są mistrzowie prowokacji, siedzą latami po forach i są w tym naprawdę dobrzy jak widać.

Pozdrawiam i raczej posłucham kolegi Kateijm.

Gość Novy!
Novy, nie nauczono mnie chamstwa...

.

Z chamami trzeba po chamsku.Tyle.

Co do reszty,rób Pan jak chcesz.Nie rozumiem tylko dlaczego wdajesz się w dyskusję z głupkami.Zniżą Cię do własnego poziomu ,a potem pokonają.. (chyba już tak się stało)

Ktoś w stopce ma cytat: Póki walczysz, jesteś zwycięzcą.

Zmieszają Pana i Grzegorza z błotem,a potem popatrzą sobie jak nad padliną krążą sępy.O to własnie tu chodzi.Pozdrawiam ;)