Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mozna prosić dtr tego kotła , na meila .

[email protected] Z góry dzięki , chce instalatorowi pokazać co bedzie mi montowal , prosze jeszcze o podpowiedz czy warto doplacac to

tego lepszego palnika ?? czy jest to troche przereklamowana sprawa. Rozumiem ze sterownik ecoal obowiazuje rowniez .

Mozna prosic o jakis czujnik temperaturowy ( zalecany do tego kotła ) na podstawie którego bedzie dopalal lub nie ??

Jaki jest koszt takiego czujnika i jak go podlaczyc z piecem ?? czy sa moze radiowe czujniki??

Odpisałem kolego na ogólnym.

W RBR 17kW oś rury jest na wysokości 135cm. W piątek klient otrzymał kocioł takiej mocy a u niego wlot zaczynał się na 105cm od posadzki.

Można to zrobić.

Jak można to zrobić?

Robi się wersje z wylotem z boku (tak jak to jest w SKAM-P)?

Jest możliwość zrobienia filmu z opisem kotła tak jak to jest zrobione z ogniwem Eco plus (

) i umieszczeniem jego w YOUTUBE? W mojej okolicy raczej nie znajdę pieca abym sobie go oglądnął przed zakupem.

Jak widać można.

Co do wylotu spalin na bok to jak już pisałem kocioł standardowo wyposażony jest w kolano skrętne w dwóch płaszczyznach + 0,5m rura do komina.

Można go postawić nie tyłem do komina a nawet bokiem i bez problemu skierować spaliny kolanem do komina.

A w jakiej części naszego kochanego kraju kolega mieszka ?

Około 80km masz do sipusa ale może jutro coś uda się odtworzyć ze starych zamówień to dam ci znać.

Mały szczegol,ja juz na ten sezon zakonczylem palenie :yes: ,moze tylko dopowiem ze ja tego kociolka tez na oczy nie widzialem live ino na fotkach a mimo tego zamowilem i kupilem i polecam z czystym sumieniem.

Co do powierzchni to zależy tylko do jak izolowanego domki go wstawimy.

Na przykład 17kW można wstawić do 80m2 "przewiewnego" starego budownictwa a także na 200 nowego a na przykładzie kolegi Zbigmaz01 widać że i na 300 sobie radzi.

Nie chcę wychodzić przed szereg ale myślę min. będzie jakieś 60 a max 140 może 150 a pewnie ktoś się kiedyś odważy tak jak zbyszek i wstawi na dużo więcej.

Ale to tylko moje gdybanie na razie.

Co do powierzchni to zależy tylko do jak izolowanego domki go wstawimy.

...

a pewnie ktoś się kiedyś odważy tak jak zbyszek i wstawi na dużo więcej.

...

Ja się nie odważyłem, tylko wiedziałem co chcę i inne wielkości nie wchodziły w grę. Na pewno lepiej jest jak piec pracuje ze swoją mocą niż ma się dusić. Przypomnij sobie że ja tylko pytałem o 17kW no a jak go zobaczyłem to tylko ten i żaden inny.