Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

mi tez zawsze dmucha na 38%, chyba że z podtrzymania wychodzi w trybie letnim.

Da sie to w ogóle tak ustawić, zeby kocioł pilnował się zadanej temperatury wewnętrznej?

https://esterownik.pl/remote/2348

Ustaw sobie tryb zima,praca pompy CO na wyłączona.I będzie ok.:)

A cha.Zaprogramuj sobie temp.nocną i dzienną.Chyba,że chcesz mieć w dzień i w nocy 23deg.

Edytowane przez tesel

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marku ja pomoc po tym co pisał Karoka proponuję taką:

Wiesiu zadeklarował,że Coalę odkupi.

Ja Ci mogę wysłać wcześniej na próbę bez żadnych zobowiązań sterownik producenta, z którego byłeś zadowolony.

Jak Ci nie będzie pasować, możesz mnie od marketingowców czy innych opisać i sterownik odesłać.

Propozycja jest taka, że wyślę Ci wcześniej na próbę, jak Ci będzie pasować, to dopiero zwrot Coali i kasy przez Wiesia a ja Ci wystawię rachunek na tamten.

Stratny finansowo nie będziesz.

Tak mogę pomóc Tobie oraz Wiesiowi.

Kwestia jednak taka,że do tego, co Ci ewentualnie wyśle musisz zmienić kondensator na 2mikro. Może wydasz 4-5zł....

Gość mark3k
Marku ja pomoc po tym co pisał Karoka proponuję taką:

Wiesiu zadeklarował,że Coalę odkupi.

Ja Ci mogę wysłać wcześniej na próbę bez żadnych zobowiązań sterownik producenta, z którego byłeś zadowolony.

Jak Ci nie będzie pasować, możesz mnie od marketingowców czy innych opisać i sterownik odesłać.

Propozycja jest taka, że wyślę Ci wcześniej na próbę, jak Ci będzie pasować, to dopiero zwrot Coali i kasy przez Wiesia a ja Ci wystawię rachunek na tamten.

Stratny finansowo nie będziesz.

Tak mogę pomóc Tobie oraz Wiesiowi.

Kwestia jednak taka,że do tego, co Ci ewentualnie wyśle musisz zmienić kondensator na 2mikro. Może wydasz 4-5zł....

Po co ten nikomu niepotrzebny sarkazm na końcu. To pewnie dla utrzymania dobrego ducha na forum.?

Proszę nie składajcie mi kolejnych propozycji na forum. Bardzo proszę. Zdecyduję co dalej tylko i wyłącznie sam i w odpowiednim, wybranym przez siebie terminie.

Edytowane przez mark3k

Po co ten nikomu niepotrzebny sarkazm na końcu. To pewnie dla utrzymania dobrego ducha na forum.?

proszę nie składajcie mi kolejnych propozycji na forum. Bardzo proszę. Zdecyduję co dalej tylko i wyłącznie sam i w odpowiednim, wybranym przez siebie terminie.

Ha,ha,ha....

I po co Ci to,Jarku,było.:lol2:

Proszę nie składajcie mi kolejnych propozycji na forum. Bardzo proszę. Zdecyduję co dalej tylko i wyłącznie sam i w odpowiednim, wybranym przez siebie terminie.

No mylisz się co do jareckiego.

Nikt nie wie tyle o sterownikach co on.

Ja mam opanowane kilka, on dużo więcej przetestował.

Czy muszę niepokoić się wysoką temperaturą podajnika(w stosunku do innych)Myślę,że mam żar zbyt nisko i to dlatego,ale jak zmienić nastawy aby go podnieś?http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif

Luknąłem teraz na Twój ster, widzę że dogrzewasz już :)

Dochodzi ci do 60 stopni to ja tam tragedii żadnej nie widzę.

W zaszłym sezonie niektórym nastawa 110 była za mała i alarmy waliło :)

Luknąłem teraz na Twój ster, widzę że dogrzewasz już :)

Dochodzi ci do 60 stopni to ja tam tragedii żadnej nie widzę.

W zaszłym sezonie niektórym nastawa 110 była za mała i alarmy waliło :)

No tak,bo chłodno ,dzięki, właśnie chodziło mi oto czy nie za dużo ,U innych mniej,a ja amator.http://emotikona.pl/emotikony/pic/0vishenka_33.gif

Ja pisałem wcześniej, nie jest to regułą że ktoś tak ma a Ty masz mieć tak samo, zależy to głównie od paliwa.

Z tym w pełni się zgadzam,ale palę dopiero kilka dni i rozumiesz ,mało praktyki i dlatego mój niepokój.Uczymy się z Marcinem, ciekawe jak długo hahahttp://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif

Gość Novy!
Nigdy nie kwestionowałem wiedzy i umiejętności kolegi Jarecki79. To była prośba o nie składaniu dalszych propozycji na forum. Jeśli kolega Jarecki79 poczuł się urażony, to przepraszam.

Witaj.

Czytam sobie Twoje posty,jeśli można to kilka słówek.Co do sterowania to masz już "ekipę" więc nie klikam nic więcej.Ale powiem jedno tak,nie wydziwiaj chłopie na sterownik.To co masz pod dachem to top możliwości w tym zapyziałym kraju,zarówno pod względem wsparcia jak i możliwości prowadzenia tak archaicznego dzieła jakim jest kocioł CO.Każdy kocioł CO.

Moja piosenka jest taka.Poczytaj instrukcję sterownika.Naucz się cierpliwości.W tym sezonie leć na automacie.W przyszłym na grupowym.Za dwa lata tylko manual.I nigdy więcej auto,pół auto i co tam jeszcze wymyślą.No chyba że nie masz czasu-wtedy auto.

Pozdrawiam.