Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Panowie, to jak z tym moim pytaniem? Na poprzedniej stronie zostało pominięte.
Zrób tak jak piszesz, będziesz miał większy wymiennik. Tylko jak połączysz to zrób to tak aby można było to jeszcze w jakiś szybki sposób wykorzystać czyli szybko rozłączyć i podłączyć do czego innego nie spuszczając całej wody z układu CO.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zrób tak jak piszesz, będziesz miał większy wymiennik. Tylko jak połączysz to zrób to tak aby można było to jeszcze w jakiś szybki sposób wykorzystać czyli szybko rozłączyć i podłączyć do czego innego nie spuszczając całej wody z układu CO.

Dzięki zbigmaz, w takim razie będzie trzeba to przerobić jeszcze przed uruchomieniem CWU.

No niewykluczone,że go odwiedzę :)

Co do piwka ZB to trochę go w życiu zniszczyłem (10 lat pracy w CZ) i co lepsze pracowałem razem ze Słowakiem.:p

eee ZB to juz nie to co kiedyś :) (zresztą jak polskie piwa) a słowacki jest bardzo podobny do polskiego:) wiec spoko... słowak zrozumie polaka a polak słowaka.... acha i słowacy jako JEDYNY sąsiad lubią Polaków (za najazd 1968 na Czechy :) )

Witam szanowne grono "palaczy" ;)

Dzisiaj, po przeczytaniu kilku wpisów na temat bojlerów, naszło mnie pytanie związane z moim bojlerem solarnym firmy ERMET 300L http://www.bojlerownia.pl/solarny-bojler-pionowy-dwuplaszczowy-ermet-300-l-zywicowany.html. Zakup niewypał, zmieniłem zdanie co do solarów, i tak mam bojler pod solary a woda będzie ogrzewana tylko i wyłącznie piecem RBR. Teraz zastanawiam się, czy zasilanie solarnego płaszcza grzewczego , spiąć razem z zasilaniem z CO tak by oba płaszcze nagrzewały wodę? Wydaje mi się, że to ma sens, woda szybciej by się nagrzewała, no i oba płaszcze grzewcze byłyby wykorzystane. Nie wiem czy dobrze kombinuję....

Jak już posiadasz taki bojler to jest to najlepsze rozwiązanie to jak turbo w aucie.

Parę miesięcy temu sam zastanawiałem się nad kupnem takiego bojlera

kurde Grundfos Alpha 2 autoadapt mi się dziś chyba zepsuła. Co chwilę się włącza i wyłącza a cyfry pokazujące pobieraną moc skaczą pomiędzy 1-6 W non stop

miał ktoś już tak?

pięknie mi się sezon zaczyna, ciekawe jak działa serwis grundfosa,

całe szczęście że sobie zrobiłem bypass z zaworem łączący obieg CWU z CO i teraz sobie wszystko pięknie grzeje na starym LFP

kurde Grundfos Alpha 2 autoadapt mi się dziś chyba zepsuła. Co chwilę się włącza i wyłącza a cyfry pokazujące pobieraną moc skaczą pomiędzy 1-6 W non stop

miał ktoś już tak?

całe szczęście że sobie zrobiłem bypass z zaworem łączący obieg CWU z CO i teraz sobie wszystko pięknie grzeje na starym LFP

Poczytaj instrukcję pompy jak się zachowuje gdy jest zapowietrzona.

miał ktoś już tak?

Kolego nie strasz, bo mam taka sama tylko jeszcze w kartonie.

Jak dowiesz sie co i jak napisz na forum.