Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję panie Wieśku za odpowiedź czyli nie będę zawracał sobie tym głowy. Jak widać jeszcze nie palę, za tydzień ruszę. Narazie chciałem zobaczyć jak wygląda podgląd na mój kocioł. Zbigmaz t. zew. z t. wew. na pewno nie pomyliłem. Czy czujnik może być zepsuty ?

Panie Wieśku t. zaw. w sterowniku to jest miejsce na czujnik od podłogówki dobrze rozumiem ? Pytam już czysto teoretycznie bo nie będę się w to bawił bo jak widać Pan lepiej wie jaką instalację mam niż ja sam :)

Na innych tzn. których ? Pojadę dzisiaj i sprawdzę czy dobrze jest skręcony.

Zbigmaz z tego co widzę to reszta pokazuje stabilną temp. wahania do 0.4 stopnia czujnik temp. spalin i czujnik wewnętrzny do 0.3 stopnia. Reszta równa linia.

Edytowane przez pawko_

Do zetki nie wlożę bo kabel od tego czujnika był wyprowadzany przed tynkami. Poza tym jest on założony od strony północnej.

Ciężko mi powiedzieć dlaczego jest o tyle niższa temp. spalin od reszty może dlatego, że hula wiatr w kominie :) nie wiem.

Edytowane przez pawko_

Do zetki nie wlożę bo kabel od tego czujnika był wyprowadzany przed tynkami. Poza tym jest on wyprowadzony od strony północnej.

Ciężko mi powiedzieć dlaczego jest o tyle niższa temp. spalin od reszty może dlatego, że hula wiatr w kominie :) nie wiem.

A przeprowadzałeś kalibrację?

Gość Arturo72
W lecie spalanie okolo 3,1kg na dobe wiec dla mnie super

Jeśli nie grzejesz basenu to zużycie duże.3,1kg*30dni=93kg a to ok.80zł miesięcznie czyli ok.145kWh.

W mieszkaniu zuzywajac dużo cwu za gaz łącznie z kuchenka płaciłem 105zł miesięcznie.

Edytowane przez Arturo72

Witam ponownie.

Nie mam zamiaru podgrzewać atmosfery, bo za oknem 18oC, ale napiszę kilka słów o zacnej i dbającej o klienta firmie Instalko.

Napisałem do producenta ponad tydzień temu e-mail z prośbą o wyjaśnienie problemu braku certyfikatu na kotły 11, 17 i 35kW , który w/g zapewnień producenta na głównej stronie internetowej widnieje oraz w DTR każdego z kotłów RBR. Poprosiłem także o udzielenie informacji czy taki certyfikat wogóle się kiedykolwiek pojawi i czy prawdą jest, że w/w kotły czekają na badania w Łodzi czy gdziekolwiek.

Odpowiedź producenta "zacnej" firmy instalko (celowo z małej litery) - brak jakiejkolwiek informacji.

Teraz już wszyscy wiecie w jak głębokim poważaniu ma Was użytkowników i mnie oczywiście firemka instalko. :p

Resztę sobie dopowiedzcie.

Krzysztofie wydaje mi się, że pisząc do producenta Twego kotła, zadałeś mu zapewne w swym e-mailu niewłaściwe pytanie.

A jakie byłoby właściwe w/g Ciebie? Pytanie zadałem proste, ale i tak brak odpowiedzi.

OK. Już wiem:

Pytanie powinno brzmieć:

Dlaczego firma instalko celowo oszukuje klientów?

Edytowane przez krzysztof7