Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy jest ktoś z okolicy andrychowa kęt wadowic bielska albo okolic u kogo mozna byc obejrzec ten piec rbr ekouniwersal? jutro jeszcze podzwonie sobie na piasta bo tak slyszalem. ale sa dwa oddzialy:

Oddział KWK "Piast" Ruch I

Oddział KWK "Piast" ZRD "Wola"

Z ktorego Ty kolego brales?

Jeżeli Wodzisław Śl ci odpowiada to możesz podjechać zobaczyć.

Najbliżej mam klienta w Bieruniu,jak chcesz to mogę podesłać namiary i się umówicie.Do kolegi sipus31 też nie masz daleko.

Edytowane przez minertu

Arur, w czwartek wyjechał kociołek RBR 17kW do kolegi Mylas z naszego forum. Jutro będzie u niego, rozmawiałem z nim i możesz się z nim umówić w jakieś popołudnie żeby go obejrzeć. Mogę Ci podesłać fona na priva bo mam jego zgodę.

Buduje się w Osieku także masz o rzut beretem :)

No prosze w Osieku 2 firmy piece z podajnikami robia a kolega Rbr kupuje ,niezle, sam tez tam bylem i ogladalem te piece, w sumie juz mialem kupowac ale jednak wybralem Rbr.

Czy jest ktoś z okolicy andrychowa kęt wadowic bielska albo okolic u kogo mozna byc obejrzec ten piec rbr ekouniwersal? jutro jeszcze podzwonie sobie na piasta bo tak slyszalem. ale sa dwa oddzialy:

Oddział KWK "Piast" Ruch I

Oddział KWK "Piast" ZRD "Wola"

Z ktorego Ty kolego brales?

Odzial Kwk Piast -Bierun :)

człowiek dwa dni eis nie logował a tu az dwie strony do czytania :) a czasami taka cisza;)

mam pytanie czy w dmuchawie do burnera ( ja mam chyba wp-07 coś w tym stylu dokładnie nie pamiętam) jest jakaś przepustnica. Jeśli tak to czy istnieje możliwość że mogła się zaciąć i pozostać w pozycji otwartej?

co do palenia miałem to ja trochę paliłem u siebie i wszystko ładnie cacy tylko dużo popiołu i trzeba często go wyrzucać :)

no i u mnie nie sprawdza eis przy grzaniu samego c.w.u.

człowiek dwa dni eis nie logował a tu az dwie strony do czytania :) a czasami taka cisza;)

mam pytanie czy w dmuchawie do burnera ( ja mam chyba wp-07 coś w tym stylu dokładnie nie pamiętam) jest jakaś przepustnica. Jeśli tak to czy istnieje możliwość że mogła się zaciąć i pozostać w pozycji otwartej?

co do palenia miałem to ja trochę paliłem u siebie i wszystko ładnie cacy tylko dużo popiołu i trzeba często go wyrzucać :)

no i u mnie nie sprawdza eis przy grzaniu samego c.w.u.

kolego mozesz powiedziec dlaczego?

jeśli mówimy o c.w.u to wychodzi kosztowo tyle samo co ekogroszkiem ( worek 33kg miału starcza na mniej dni niż worek 25kg ekogroszku ) a więcej popiołu.

Może jakby się pobawić i z czymś go mieszać, no ale u mnie trochę krucho z czasem na eksperymenty :)

Edytowane przez Gelo_26

jakiś czas temu zawijan pisał o przetargu na czyszczenie zbiorników na kopalniach z mułów i innych śmieci, może to z tego?

dokładnie o tym samym pomyślałem :) szkoda że przesyłka taka droga, ale może warto zadzwonić i dogadać się aby jeden worek na próbę wysłali i np. mieszać to z miałem albo ekogroszkiem 50/50.