Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Dla wiadomości kolegi Mahera.

Karoka miał od zawsze zawór 4D w instalacji, nawet po zmianie kotła na RBRa ma go dalej bo nie chciało mu się go wyrzucać skoro był a jeszcze dodatkowa robota.

Nie raz tłumaczył na tym wątku jak działa i po co się go montuje.

O zabezpieczeniu instalacji w układzie otwartym też już pisał jak ma wyglądać prawidłowo zrobiona bo nawet użytkownicy w nowo budowanych domach i instalacjach mają to spaprane, karoka też ma to zdupione żeby CIę pocieszyć.

Jedno można napisać na pewno. Ilu instalatorów tyle instalacji i w każdej każdy coś znajdzie. Nie ma idealnej pasującej dla każdego. Są podobne a jednak zawsze muszą jakimś szczegółem się różnić.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...nie kasuj swoich słów.

Ja też ma dużo pytań do pana, i będę miał wiele więcej z czasem

Oczywiście ja mam Tobie odpowiadać ale Ty pewnie odpowiesz jak zwykle: komu chcę, na co chcę bo nie mi się nie chce ani nie mam ochoty ?

Doszło do małego sporu, ponieważ forum muratora chciało, abym założył płatny profil. Ja zaś uważam, że moja wiedza, którą dawałem temu forum jest więcej warta, niż to, co forum może dać mnie. Toteż wykasowałem swoje wątki, tzn. moje wpisy na wątkach, których byłem założycielem. Moje wątki - moja sprawa. Nie wykasowałem ani jednego swojego wpisu na wątkach, które założył kto inny, aby nie niszczyć cudzego. Teraz jestem sobie takim zwykłym czytelnikiem, który od czasu tu zagląda. Tak to wygląda.

Nie bądź taki zarozumiały. Nie zadaję Tobie żadnych pytań i nie oczekuję od Ciebie żadnych odpowiedzi. Zresztą, wiem doskonale, co mógłbyś odpowiedzieć. Nie mam także zamiaru odpowiadać na Twoje pytania.

A tak na marginesie

Czyżbyś uważał, że posiadanie płatnego profilu upoważnia Cię do WSZYSTKIEGO? Twoje zachowanie na forum wskazuje, że chyba tak uwazasz.

Panie Jacku, myslę że nie nadużywam czerownego koloru. Dlaczego go wykupiłem, wyjaśniłem ze dwie strony wstecz.

Wiadomo czym się zajmuję i nikt mi nie zarzuci że dorabiam sobie z przyczajki ja duża większość.

Nie krzyczę kupujcie u mnie bo mam najlepsze kotły, węgiel czy też sterowniki.

Moje chwilowe zachowania powodowane są różnymi działaniami innych użytkowników tego forum.

Również jestem czytelnikiem i nie tylko tego wątku.

mam pytanie czy u was też z jednej strony znaczy na dole przy dmuchawie dmucha na zewnątrz a nie wciąga chodzi mi dokładnie o stronę kratki

Też tak mam, to właśnie przez opory ale nie w kanale, tylko w koronie.

Jak kocioł jest wygaszony i na retorcie jest sam węgiel to nie dmucha na zewnątrz dmuchawy, jak się pali i jest żar to już dmucha. To chyba normalne ;)

Gość Novy!
Novy ciekaw jestem jak ten nadmuch będzie sprawdzać się w mrozy- myślisz, że będą potrzebne zmiany ? Teraz ładnie mi się wydłużył czas do kolejnego zasypu. Co prawda średnia ok. 9 kg/dzień, ale dom nigdy nie był ogrzewany.

Ten wiaterek ,dobraliśmy dla mocy 8kW.Jak ta moc będzie za mała w mrozy,dobierzemy inny wiaterek-ale już dla innej mocy.A jakiej,to się zobaczy :)

Jest też taka opcja,że przetrwasz zimę na mocy 8kW.

Gość Novy!
Czyli jak zawsze pojawił się zaznaczył swoją wyższość, pogardę dla innych i nie wnosząc nic nowego znika do następnego pojawienia. Najważniejsze aby o nim nie zapomnieli :)

Jego buta ponad wszystko :)

Oglądałeś CK Dezertetrzy?Jest tam tekst: Znam wszystkie możliwe pytania i wszystkie możliwe odpowiedzi.Jeśli je jednak zadaję,to dlatego,że jest to niestety mój obowiązek.itd

Edytowane przez Novy!