Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Novy!
Wyczyść kocioł masz wysoką temp spalin ... za wysoką ...

Zajefajne,są te teksty o zbyt dużej temp.spalin.I ta szybka diagnoza.Brudny kocioł :)

A gdybyś zobaczył 170deg powiedziałbyś ,żeby wyczyścił komin ?

Rozbawiłeś mnie do łez. Dzięki.

Edytowane przez Novy!

Wyczyść kocioł masz wysoką temp spalin ... za wysoką ...

btw masz zaebysty avatar - gapiłem się w niego z pół godziny zanim się na tym złapałem :D

Oooo tego to ja pilnuję!Mam nawet odkurzaczhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0what.gif

A avatar,tak dreptam przy kociołkuhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif

Edytowane przez bartus825

Panowie, w statystykach pojawiają się dziwne spadki w wykresach. Rozumiem że jest to pewnie spowodowane tymi pracami w platformie. A czy także przez to mogą się pojawiać zaniżone wyniki w statystykach? Jakoś tak dziwne mi się wydają te obniżenie spalania w moim przypadku z ponad sześciu kg do poniżej 4 kg/dobę. No chyba że aż tak duży wpływ u mnie miało na to uruchomienie cyklicznej pracy pompy CO.

Jak myślicie?

Panowie, w statystykach pojawiają się dziwne spadki w wykresach. Rozumiem że jest to pewnie spowodowane tymi pracami w platformie. A czy także przez to mogą się pojawiać zaniżone wyniki w statystykach? Jakoś tak dziwne mi się wydają te obniżenie spalania w moim przypadku z ponad sześciu kg do poniżej 4 kg/dobę. No chyba że aż tak duży wpływ u mnie miało na to uruchomienie cyklicznej pracy pompy CO.

Jak myślicie?

Nie patrz na statystyki a może popatrz dokładnie bo one się zatrzymały trzy dni temu.

Witam wszystkich.

Czy eCoal można używać tylko wtedy gdy pali się w piecu?

Chodzi mi o sterowanie np. cyrkulacją i ewentualnie podłogówką w okresach przejściowych?

Mam solary ze wspomaganiem CO i podgrzewacz trzy strefowy.

Coś podobnego ma chyba zbigmaz01.

zbigmaz01 palisz w swoim kociołku latem?

Możesz mi coś doradzić?

Gość Novy!
Nie , żeby zmienił kocioł :p

Będziesz taaaki "miszczu" to Cię z tyłu braknie kolego , zaczepki szukasz ?

Niczego nie szukam,coś mi jednak podpowiada,że nie za bardzo wiesz o czym piszesz.

Przy okazji zapytam.Dlaczego temp.spalin kolegi bartus wydała Ci się zbyt wysoka?Odpowiedz proszę .

I jak tak research ? Ja dopiero jutro rano (12:00 :D) będę na budowie ...

Chcesz obniżyć napięcie dla silnika podajnika ? Może być ciszej ...

Obawiam się, że obniżenie napięcia zasilania nic nie da. Dobre elastyczne sprzęgło + 4 szt wibroizolatorów (miniaturowych, bo i napęd taki nieduży :)) na dobre załatwi problem głośnego podajnika. Policzę koszty i podam na forum, może ktoś będzie chciał zrobić dla siebie. Jakieś szkice także będą :)

Takie kompleksowe rozwiązanie może się przydać.

Są tacy, którym nie buczy, bądź im to nie przeszkadza, a w niektórych sytuacjach sprawa wręcz gardłowa ;)

U mnie o wiele mniej słychać ( o dziwo ) po 'wciśnięciu' między silnik a podajnik kawałka gumy ( takiego na jakim stoi kocioł ) Widocznie już nie przenosi się tak na podajnik i dlatego nie słychać. W zasadzie sprawa głośności załatwiona.

Pewnie sprawdzę jeszcze wariant z oringiem między przekładnią, a silnikiem i jeśli będzie to kolejne 30% ciszej to sprawa całkowicie załatwiona.