Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Czy ty masz mnie za kompletnego debila ?

Ile zapłaciłeś tyle ci zwrócę.

Może zapłaciłeś mniej może więcej nie chcę żebyś był stratny :)

A kłamstwo którym się posłużyłeś znowu nie ładnie o tobie świadczy.

Jak piszesz to pisz prawdę.

Wiesz co jesteś totalnym ingorantem - jakie kłamstwo ???

napisałem że zrezygnowałeś - co może to nie prawda ???

napisałem Ci cenę - na forum - deklarowałeś zakup

szkoda klawiatury.

zresztą kłamstwem sam się posługujesz

Bez tytułu.jpg

wpis.jpg

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie nie ma otwrów

spróbuj z tym szamotem tak jak kiedyś

[ATTACH=CONFIG]225419[/ATTACH]

Teraz już wiem dlaczego minertu i karoka "proszą" o nie wstawianie zdjec kotła czy palnika pod pretekstem nowatorskiej myśli technicznej.

Ja o to prosiłem bo sam to wymyśliłem.

Nie chce aby inni zgapili to co jest dobre za friko.Chyba wystarczy mojego wyjaśnienia.

Poprosiłem tylko o skana i podałem maila.

Nie zalażało mi na tym żeby wstawiał na forum.

To mi do niczego niepotrzebne.

Zaś co dat kolego kalio to poczytaj wątek ranking paliwa typu eko groszek, sprzed4 lat to może ci się rozjaśni w główce.

Ja nie mam zamiaru się przed tobą tłumaczyć z tego co robiłem czy robię.

Śmieszny to jesteś tylko ty czgo dajesz dowody.

No jak byk klasa B :D

A rbr w jakiej klasie bo nie pamietam ?????

o przepraszam przecież w kalasie WYSTARCZAJACEJ

Ten podział jest wewnętrzną sprawa ICHPW, nie sprawdzałem dokładnie, ale zarówno klasa A i B jako ich produkt marketingowy są w klasie III-ej normy PN-EN 303:5

przy badaniach z Łodzi nie będzie ani klasy A ani klasy B, coś takiego prawnie nie istnieje.

Spełni lub nie spełni normy 303-5 i tyle, produktem marketingowym Łodzi, jak dany kocioł przejdzie badania będzie osobny papierek ze śliwką.....

Czytałeś w jakiej klasie?

A co ma klasa do wyniku z badania sprawności? Poza tym że dla klasy A jest wyższy próg sprawności? Wynik jest w procentach, nie w klasach. Jest w klasie B bo widocznie któryś z wyników emisji miał zbyt wysoki żeby się zakwalifikować do klasy A, na wynik badania sprawności nie ma to wpływu.

Edytowane przez kobra64

A co ma klasa do wyniku z badania sprawności? Poza tym że dla klasy A jest wyższy próg sprawności? Wynik jest w procentach, nie w klasach. Jest w klasie B bo widocznie któryś z wyników emisji miał zbyt wysoki żeby się zakwalifikować do klasy A, na wynik badania sprawności nie ma to wpływu.

A czy B dotyczy emisji

Sprawność to inna para kaloszy.

B, bo taka emisja pyłów, zwróć jednak uwagę na emisję CO, życzę każdemu, aby się choć do takiego wyniku zbliżył.....

on trochę mówi o poprawności wykonania komory spalania oraz napowietrzenia palnika

Zawijan, sam przyznałes w rozmowie,że to A i B to produkt marketingowy.

Tak jak papier ze śliwką

Tak jak w udt papier z napisem udt cert

Tak jak za granica white swan itd.

Ja ten kocioł badałem po raz drugi i o tym wiesz, wykonane były poprawki zalecone przez drugi instytut a,że mam naturę taką,że sprawdzam tego typu rewelacje w jednostce niezależnej- to sprawdziłem. Wnioski wyciągnięte, wiem, co robić. Zobacz na wyniki 25kW

Ty przecież wszytko wiesz.

Tak, tylko żeby ugryźć, wytknąć czy znaleźć następną sensację ....

Ja jak czego nie wiem czy nie jestem pewien po prostu napisałbym tak:

Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co znaczy wpis w DTR kotła na stronie 8-ej który brzmi...................

Także kolego mpepe w tych kotłach opcjonalnie można zamówić sobie wężownicę do produkcji CWU ( zastępuje bojler )

W tej chwili ta opcja jest dostępna tylko w kotłach o mocy 23kW i stąd ten zapis w DTR a nie błąd.

Wybacz ale w DTR nie jest to tak dokładnie opisane

OK w trakim razie pod który powinien być podłączony? Patrząc od przodu pieca (na drzwiczki) po lewej czy po prawej? No i ten opcjonalny, opcjonalnie do czego?

Witam,moim zdaniem obojętnie w który podłączysz i będzie ok u mnie wychodzą z pieca trzy zasilania i trzy powroty [podłogówka, co cwu ] a czujnik powrotu wstawiłem na dole pieca [są dwie mufki wspawane ]

Jakbyś przeczytał dokładnie lub w ogóle cały ten wątek, to byś wiedział ;)

Żeby poznać specyfikację urządzenia na ogół wystarczy przeczytać instrukcje obsługi, którą załącza producent i tak też zrobiłem. Jak widać informacje od producenta nie są rzetelne.

Edytowane przez mpepe

Wiesiek Ty już nawet nie strzeliłeś sobie w kolano tylko od razu walisz całą serię w oba, lepiej niech teraz kalio da tą fakturę na forum bo nie dość, że widać jak na dłoni, że poza paroma niezadowolonymi są tutaj tacy co przyszli zrobić koło tyłka i według mojej oceny jest to przemyślane i może zadziałać to w dodatku ty sam strzelasz do siebie.

Myślę że ja sobie krzywdy nie robię ale ci co próbują atakować moją osobę i firmę.

Już nawet sprawdzali mnie w Krajowym Rejestrze Długów.

Do pełni szczęścia brakuje im chyba tylko opinii wychowawczyni z podstawówki i księdza spowiednika :)

Napisałam jasno do kolegi i na priva i tutaj dwa razy że jeśli chce odsprzedać to bardzo chętnie, tylko skan faktury i przelewam pełną kwotę,

Nawet pary trampek nie zareklamujesz bez dowodu zakupu.

No jest jeszcze inna możliwość, może kolega Kalio wystawić mi fakturę VAT na kwotę 7900pln to też zapłacę.

W innym przypadku czyli na gębę nie mamy o czym rozmawiać.

Ma sprzedawcę gdzie zakupił kocioł i niech on się z nim użera.

Z resztą po tym co napisał w tej sprawie to nie chcę nieć do czynienia z krętaczami.