Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podglądasz jeszcze? Coś się zmieniło? Jakieś zmiany w twoich wyliczeniach od tego czasu do dzisiaj:confused: :)

Coś tam luknąłem w ciągu ostatnich kilku dni ;p. Ale bez specjalnego wyciągania wniosków... Zauważyłem tyle, że odsunął sie czas kolejnego zasypu. I tyle.

A u siebie po raz pierwszy od uruchomienia (28 czerwca) zasypałem zasobnik do pełna i będę miał w miare wiarygodne wyniki co do spalania. Niestety mam problem z współpracą mojego bezprzewodowego mobilnego neta z routerem i nie mogę pokazać mojego RBR-ka na esterownik. Zobaczymy na ile dni wystarczy pełen zasyp. A że zamówiłem 17-kę z powiększonym zasobnikiem do 220l to pewnie troche dni minie nim się opróżni.

Wszystko załatwione z Danielem z Instalco.

Qrde a ja nie wiedziałem i kupiłem standard, chyba że to coś nowego i niedawno weszło. :(

Przydał by się większy, może kiedyś coś będę musiał pomyśleć :)

Chodziło mi o to jakiej marki i jak się sprawują.

Marka to "eCoala" w nim masz zawarty regulator pogodowy i czujnik temp. zewnętrznej.

Tak jak pisze minertu nigdy nie było problemu z zamówieniem większego zasobnika z 23-ki ale wiąże się to z tym że i tak mimo powiększonego zasypu kociołek trzeba będzie odwiedzić w celu opróżnienia szufladki bo popiół po prostu nie wejdzie, także nie wiem czy jest sens.

Kto chce nie ma problemu, jak to mówią klient nasz pan :)

Korzystając z okazji chciałem zamieścić informację że w firmie Instaco przyszły tydzień jest tygodniem urlopowym.

Zamówienia oczywiście przyjmujemy natomiast wysyłki kotłów będą wznowione od 26 lipca.

Za utrudnienia przepraszamy no ale odpocząć też trzeba trochę.

Ja jeszcze dodam,że wysyłki kotłów firmy INSTALCO odbywają się tylko we wtorki i czwartki a do klienta powinny dotrzeć dnia następnego.

Michał

Czy już kupiłeś kocioł? Kojarzę, że celujesz w 11 kw. Bo gdybyś chciał obejrzeć 17-kę to rzut beretem od Pelplina takowa pracuje od 2 tygodni :)

Witam.Jeszcze nie kupiłem a to dlatego że nadal siedzę za granica i to krzyżuje mi plany :( ,nie wszystko idzie po mojej myśli.Tak dokładnie celuję w 11Kw. Ale gdyby już udało mi się zjechać na chwilę to z miłą chęcią podjechałbym do Stg. obejrzeć Twój Kociołek bo to faktycznie rzut beretem ,gdybyś oczywiście znalazł chwilkę czasu.