Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Także zajrzyj tam a nie powtarzaj pierdół po kimś komu się wydaje że wie wszystko najlepiej i tworzy następną po tej o nadmuchu między 37 a 40 dla 8kW.

Tak się niektórzy tym przejęli że wysypują do kosza niedopalony węgiel ale nie dadzą więcej bo na forum tak pisali :)

Przecież to oczywistość jak niedopalony do więcej wiatru, jak spieki to mniej. tylko jak ktoś pali bardzo kalorycznym ekogroszkiem to dając więcej wiatru spowoduje że spaliny przekroczą z 250C i tak w RBR-eże a zwłaszcza 11KW tej mocy ze spalin nie odbierze i wszystko jedno czy straci to przez komin czy popielnik.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Novy!
Także zajrzyj tam a nie powtarzaj pierdół po kimś komu się wydaje że wie wszystko najlepiej i tworzy następną po tej o nadmuchu między 37 a 40 dla 8kW.

Tak się niektórzy tym przejęli że wysypują do kosza niedopalony węgiel ale nie dadzą więcej bo na forum tak pisali :)

I to się Panie zgadza.

Pamiętam,że Pan chętnie takie granice wyznaczał.Jak pisałem koledze "f" aby dodał wiatru,to Pan mu kręcił nosem....

Rozgrzewam układ do 60deg,zobaczymy co ta Pana cudna ceramika potrafi.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Novy!

Jeden z tych tańszych z allegro, ale porównywałem pomiary z profesjonalnym pirometrem dwu-pomiarowym i jak bateria jest nowa alkaliczna i przebywa w pomieszczeniu badanym przynajmniej z 10 minut to wyniki są podobne.

Maher jestes inteligetny a piszesz takie rzeczy

mam sasiadów i są podobni jeden waży 100kg a drugi 60

a termometry też mają podobne wyniki tak ok +- 10deg.

Pirometrem bez korekty widma to se można.

Gość Novy!
Przecież to oczywistość jak niedopalony do więcej wiatru, jak spieki to mniej.

Nie zawsze tak się postępuje.Czasem status quo należy zachować.

tylko jak ktoś pali bardzo kalorycznym ekogroszkiem to dając więcej wiatru spowoduje że spaliny przekroczą z 250C i tak w RBR-eże a zwłaszcza 11KW tej mocy ze spalin nie odbierze i wszystko jedno czy straci to przez komin czy popielnik.

I tu się kłania Pan Konstruktor kotła.Ten efekt miał w doopie...Najważniejsza niskoemisyjność :)

Maher jestes inteligetny a piszesz takie rzeczy

mam sasiadów i są podobni jeden waży 100kg a drugi 60

a termometry też mają podobne wyniki tak ok +- 10deg.

Pirometrem bez korekty widma to se można.

Hydraulik pożyczył mi porządny pirometr i jak zrobiłem z kilkadziesiąt pomiarów i porównałem i wyniki były podobne to uznałem że działa prawidłowo (tylko jak pisałem bateria musi być nowa i pirometr musi poleżeć z 10minut w pomieszczeniu w którym będę robił pomiary).

Hydraulik pożyczył mi porządny pirometr i jak zrobiłem z kilkadziesiąt pomiarów i porównałem i wyniki były podobne to uznałem że działa prawidłowo (tylko jak pisałem bateria musi być nowa i pirometr musi poleżeć z 10minut w pomieszczeniu w którym będę robił pomiary).

Ja tylko chce Ci zwrócić uwagę że lepiej nie pisać podobny bo RBR o OE+ też są podobne :) mają eCoal

Lepiej jak napiszesz że róznica nie większa niż 1 czy 0,5

Nie wiem czy zauważyliście ale kotły RBR znikneły już z oferty Firmy karoka-eko i minertu

http://karoka.eu/produkty

http://minertu.eu/produkty

Będą pewnie aktualizować dopuki Instalco certyfikatu nie dostanie

Przyklad bardzo tendencyjny. Jak rozwiniesz wszystkich producentow, zobaczysz, ze wszystkie kotly zniknely... bez wyjatku. Te z certyfikatami rowniez.

Edytowane przez gmaj22

Niemożliwe. To już druga osoba jest, która nie umie się dodzwonić to tego producenta kotłów. Może wy nie macie aktualnego numeru telefonu, lub dzwoniłeś po godzinie 22:00.

Dziś lub wczoraj ktoś bardzo narzekał, że do pewnego producenta kotłów można dodzwonić się tylko pomiędzy 7:00 a 15:00, ale telefony odbierają.

dzwoniłem o 10 i o 11:17 i o 12 potem o 14 i o 15

Wybierałem dwa razy aż rozłaczyło

może już przerwa świąteczna

Nie zawsze tak się postępuje.Czasem status quo należy zachować.

I tu się kłania Pan Konstruktor kotła.Ten efekt miał w doopie...Najważniejsza niskoemisyjność :)

Także zostaje nam palić najgorszym ekogroszkiem i wtedy uzyskamy z RBR najwyższą sprawność i liczyć że mrozów nie będzie za dużo, bo wtedy i najmniej kaloryczny ekogroszek ogrzeje atmosferę lub tak jak ty dorabiać zawirowacze spalin aby odebrać coś więcej energii.

Nie wiem czy zauważyliście ale kotły RBR znikneły już z oferty Firmy karoka-eko i minertu

http://karoka.eu/produkty

http://minertu.eu/produkty

Będą pewnie aktualizować dopuki Instalco certyfikatu nie dostanie

Gdybyś nie zauważył to zniknęło wszystko.

A to dlatego ,że padł serwer z danymi. Czepiasz się zamiast pomyśleć.

no przeciez badaniabyły w październiku a teraz miały być wyniki tak sami pisaliście

Pisałem Ci że ciekawość to pierwszy stopień do piekła.

Dowiesz się jak przyjdzie na Ciebie pora.

Co do stron to jak grzesiek napisał a ja pisałem chyba wczoraj albo dwa dni temu że serwer szlak trafił po Xsawerym i wszystko poszło się kochać.

Chyba ze 4 dni w ogóle nie były widoczne ale Ty czytasz tylko to gdzie można by się czegoś przypieprzyć.