Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Dokładniej 5,5 metra nad czopuchem a 1 metr przed wylotem z komina. Dzień bez testów dzień stracony:yes: W kociołku się pali a coś trzeba eksperymentować. Ciekawe jak długo wytrzyma czujnik wewnetrzny bez tej obudowy z kompletu owinięty folią aluminiową na przewodzie elektrycznym 2x 0,5 . Próbowałem inny od starego sterownika i Bruli go nie odczytuje. Inny pt 100 od innego miernika też nie odczytuje także zamiana pt 100 w miejsce KTY 81 210 nie wchodzi w grę.

Z CWU ma 4m długości,można go przedłużyć.U mnie ten czujnik właśnie wewnętrzną mierzy.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie z komina nic nie widać, za to sąsiedzi smolą na całą okolicę, jak elektrociepłownia.

ps.

też mam problemy z wejściem na sterownik po IP

Raz działa bez problemu, innym razem wcale ( loteria )

Mam to samo i niestety nie działa wejście z komórki poprzez stronę esterownik mogę się zalogować ale nie wejdę w ustawienia gdzie jest ten ładny niebieski kociołek wyświetlony :-(

Otwórz mocniej przysłonę na dmuchawie, powinno pomóc na taki węgiel... teraz za bardzo kisisz na przysłonie...

Sorry że w tym wątku, no ale cóż....

Pewnie to śmieszne ale ja przesłonę od początku mojego palenia zawsze mam otwartą na maxa. Już kiedyś robiłem próby z tym miałem ale na ręcznym, z obrotem i powietrzem entyspalinowym otwartym całkowicie a teraz jest przymknięte. Ja to reguluję tak że popuszczam dwie nakrętki od dmuchawy i przesuwam blaszkę która przysłania otwór antyspalinowy.

Częściowo przymknięte

Jeszcze chwilę dam mu szansę na poprawe, a histogramy u mnie zawsze wyglądały kiepsko.

Edytowane przez wojtek65

Witam wszystkich,z rbr to mój pierwszy sezon i proszę o radę, wcześniej paliłam ekogroszkiem 27 kal i miałam kłopot z wysoką temp. podajnika teraz mieszam go z 22 kal, temp. podajnika uspokoiła się ale mam dużo sadzy. Będę wdzięczna za wszystkie rady.

Dołóz ze 2 oczka nadmuch i podnieś zadaną CO do 50deg