Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Gość Arturo72
Tylko że są grupy zawodowe, m.in. górnicy, policjanci czy strażacy, które w swoich zawodach do 67 roku życia nie będą w stanie pracować.

A czemu mają nie pracować do 67 roku ?Święte krowy ?A gdzie sprawiedliwość ?

Czym różni się kierowca TIRA,hutnik,magazynier,szwaczka,sprzedawca i inni w wieku 67 lat od policjanta,żołnierza czy strażaka ?

NICZYM !

Darmozjady,blokują tylko swoje uprawnienia do wcześniejszych emerytur.

Edytowane przez Arturo72

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czym różni się kierowca TIRA,hutnik,magazynier,szwaczka,sprzedawca w wieku 67 lat od policjanta czy strażaka ?

NICZYM !

Załóżmy że Policjant wykonuje swoją pracę czyli np biega za złodziejem - wyobraź sobie grupę interwencyjną , "opancerzoną" składającą się z gości po 60`tce ...

Tylko że są grupy zawodowe, m.in. górnicy, policjanci czy strażacy, które w swoich zawodach do 67 roku życia nie będą w stanie pracować.

Mowa o prawdziwych przedstawicielach tych grup, a nie o Pani Krysi czy Panu Franku, którzy są zatrudnieni w w/w zakładach, ale np. w biurze czy magazynie.

To później mogą przecież pracować na innym stanowisku ...

W kopalniach i spółkach węglowych nie pracują wszyscy pod ziemią ...

Po prostu później ludzi się przenosi na inny stanowiska i to wszystko ...

Załóżmy że Policjant wykonuje swoją pracę czyli np biega za złodziejem - wyobraź sobie grupę interwencyjną , "opancerzoną" składającą się z gości po 60`tce ...

W innych krajach tzw służby mundurowe nie mają tak rozbudowanych przywilejów jak w PL. Wszystko to jest spadkiem po poprzednim systemie. Poza tym nie ma przymusu pracy w charakterze policjanta, prokuratora, górnika itd. Pewne grupy nie mogą korzystać względem pozostałej części społeczeństwa.

Edytowane przez sebsa

Czym różni się kierowca TIRA,hutnik,magazynier,szwaczka,sprzedawca i inni w wieku 67 lat od policjanta,żołnierza czy strażaka ?

NICZYM !

Darmozjady,blokują tylko swoje uprawnienia do wcześniejszych emerytur.

Widać, że znasz ten świat tylko z opowiadań.

Ciekawe jakie mieliby miny ci Twoi znajomi jakby się dowiedzieli, że będą dymać do 67.

Wczoraj w wiadomościach pokazywali jak sprawny jest "emeryt" po przepracowaniu 17lat w policji , który na EMEREYTURZE pracuje jako ochroniarz na lotnisku , chodzi o ten filmik o ochroniarzu którzy uratował dziecko przed upadkiem ...

To jest chore. Każdy jest równy i przywileje to zło ...

Ktoś kto nabywa uprawienia emerytalne z automatu powinien mieć brak możliwości "dodatkowego" zarobkowania.

Jeśli przeszedł na emeryturę to oznacza że osiągnął wiek w którym powinien już odpoczywać , a jak ma siłę na pracę to jaka emerytura ?

A tak mamy stado "mlodych emerytów" którzy maja pokaźne emerytury i zabierają młodych pracę ...

Gość Arturo72

Wyobrażasz sobie ślepego dziadka za kierownicą TIR-a ?

A może babcię,która nawleka igłę albo dziadka skaczacego po stosach ze stalą lub przy piecu hutniczym ?

Każdemu powinny przysługiwać uprawnienia a nie tylko wybranym darmozjadom.

Gość Arturo72
Albo strażak w pełnym umundurowaniu i z pełnym osprzętem, pędzi na 20 piętro po schodach ;)
Zapewne jesteś strażakiem i nie masz pojęcia o innych zawodach.

Mam 20 letni staż w hutnictwie w tym 15 lat w warunkach szkodliwych i zapewniam Cię,że jest to cięższa i bardziej uciążliwa praca niż strażaka,górnika czy policjantów

Ktoś kto nabywa uprawienia emerytalne z automatu powinien mieć brak możliwości "dodatkowego" zarobkowania.

Jeśli przeszedł na emeryturę to oznacza że osiągnął wiek w którym powinien już odpoczywać , a jak ma siłę na pracę to jaka emerytura ?

A tak mamy stado "mlodych emerytów" którzy maja pokaźne emerytury i zabierają młodych pracę ...

Tu się zgadzam.

Wyobrażasz sobie ślepego dziadka za kierownicą TIR-a ?

A może babcię,która nawleka igłę albo dziadka skaczacego po stosach ze stalą lub przy piecu hutniczym ?

Każdemu powinny przysługiwać uprawnienia a nie tylko wybranym darmozjadom.

Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.

Przecież pisałem, że nie każdemu pracownikowi Policji, Straży pożarnej, czy Kopalni powinna się należeć wcześniejsza emerytura.

Zapewne jesteś strażakiem i nie masz pojęcia o innych zawodach.

Mam 20 letni staż w hutnictwie w tym 15 lat w warunkach szkodliwych i zapewniam Cię,że jest to cięższa i bardziej uciążliwa praca niż strażaka,górnika czy policjantów

Nie jestem strażakiem zawodowym, ale bywam ochotnikiem i nie mam z tego tytułu żadnych przywilejów, ale za to wiem jak ta praca wygląda.

Skoro pracowałeś w warunkach szkodliwych, to miałeś z tego tytułu jakieś inne przywileje.

W innych krajach tzw służby mundurowe nie mają tak rozbudowanych przywilejów jak w PL. Wszystko to jest spadkiem po poprzednim systemie. Poza tym nie ma przymusu pracy w charakterze policjanta, prokuratora, górnika itd. Pewne grupy nie mogą korzystać względem pozostałej części społeczeństwa.

Mam może za duże skróty myślowe. Uważam że praca do 67 to jest bez sens - emertytura równo po 40 4all + chopper na oddchodne -> ;)

To się nikomu nie będzie chciało uczyć.

Po gimnazjum do roboty + 40 lat pracy = emerytura

To od razu podpowiadam, że lepiej zostać wasalem tych ze wschodu lub zachodu.

Nie masz wrażenia że już jesteśmy ? Wcześniej wschodnich , dziś zachodnich ?

Polska to dziwny kraj ... tu się nic nie opłaca ... wszyscy to kombinatorzy i złodzieje a bliźni bliźniemu wilkiem ...

wieczorem posprzątam.

Witam,

od 2 m c-y ma RBR'a 11 kW. Niestety mam chyba kiepski węgiel bo nie spala się do końca, więc za namową P. Daniela Bałki przeszedłem na spalanie grupowe i mam następujące ustawienia:

moc min 8kw

moc max 8kw

moc dmuchawy dla 8 kw 40%

czas pracy w podtrzymaniu 5s

czas krótkiej przerwy w podtrzymaniu 20s

ilość powtórzeń w podtrzymaniu 3

moc dmuchawy w podtrzymaniu 55%

czas przerwy w podtrzymaniu 60 minut

zrobiło się odrobine lepiej niż na automacie ale tylko odrobine bo niespalony węgiel nadal wysypuje się z podajnika na boki. Niedawno znajomy który też ma kocioł na groszek widząc mój palnik powiedział że mój piec za często i w za dużych ilościach podaje nowy węgiel tak że jeszcze nie zdąży spalić tego który już jest na palniku.

Ponieważ nie zna mojego sterownika zasugerował mi żebym poprosił o pomoc ekspertów e-coala i kotła RBR.

Poradźcie mi co powinienem skorygować żeby poprawić dopalanie węgla.

Z góry dziękuję za sugestie.

Witam ponownie, czy jesteście mi w stanie podsunąć jakąś sugestię? Czy mój palnik dostaje za mało powietrza czy krótko węgiel jest na palniku?

A może jeszcze coś innego?

Witam ponownie, czy jesteście mi w stanie podsunąć jakąś sugestię? Czy mój palnik dostaje za mało powietrza czy krótko węgiel jest na palniku?

A może jeszcze coś innego?

Przy spalaniu grupowym możesz tylko regulować moc palnika i korektę nadmuchu. Skoro nie dopala to podnieś nadmuch np. o 1% i popatrz na palnik po 2 - 3 godzinach.

Przy spalaniu grupowym możesz tylko regulować moc palnika i korektę nadmuchu. Skoro nie dopala to podnieś nadmuch np. o 1% i popatrz na palnik po 2 - 3 godzinach.

A czas podawania i przerwa? Czy tu nie można czegoś zmienić żeby trochę rzadziej podajnik nowy groch podawał skoro stary się nie wypalił?

A czas podawania i przerwa? Czy tu nie można czegoś zmienić żeby trochę rzadziej podajnik nowy groch podawał skoro stary się nie wypalił?

Nie ma takiej opcji i dlatego większość z nas userów ecoal-a takie zmiany chciała by widzieć w kolejnej wersji softu.

Próbuj osiągnąć cel zwiększając nadmuch.

Nie ma takiej opcji i dlatego większość z nas userów ecoal-a takie zmiany chciała by widzieć w kolejnej wersji softu.

Próbuj osiągnąć cel zwiększając nadmuch.

Kupowałem kocioł w sierpniu i wydawało mi się że takie rzeczy mam możliwe do ustawienia w parametrach spalania. Tylko nie wiem na jakiej zasadzie to działa tj. czas pracy/krótka przerwa/ilość powtórzeń i co mi dają zmiany tych parametrów w jedną bądź drugą stronę. Mam wersję V 2.1 e-coal.