Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Czegoś tu nie rozumiem odnośnie tej wymiany postów---Czyżby RBR jest taki zły że wszyscy szukają certyfikatu (poza finansowymi aspektami jego posiadania) aby udowodnić jego wyższość nad wszystkimi innymi kotłami?Wiem nie jest tani ale ja jako palący po pierwsze olejem potem kominkiem teraz na "czechu" jak na razie mam wrażenie że wróciłem do "prawie" bezobsługowości kotła olejowego- wiadomo "jakaś' robota jest ale sorry coś za coś przez miesiąc spaliłem tonę czecha za 550 zł co uważam za niezły wynik jak na ogrzewanie 220m2 +150l zasobnik-fakt przy tej temperaturze -zobaczymy jak będzie przy mrozach..

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Twoja pisanina mi "lotto" Nabijaj sobie bezsensowne posty. Dzisiaj jeszcze nic mądrego nie napisałeś (w ostatnich kilkunastu dniach także) i nic nie wskazuje na poprawę.... :lol2: Ale mi przykro. :D:D:D

Ty od samego początku jak się tu zarejestrowałeś jeszcze nic mądrego nie napisałeś.

Co zdążyłeś to naszczekać chyba na każdego tutaj piszącego, nawet koledze ze Słowacji nie odpuściłeś.

Wstyd tylko że są tacy rodacy.

Przykro ?

Żal mi tych ludzi którzy muszą z Tobą mieszkać pod jednym dachem a jeszcze bardziej tych którzy są zmuszeniu z Tobą pracować.

Może w końcu znajdzie się jakiś admin który posprząta ten cały gnój który zrobiliście na wątku razem z GURU.

Czyli co?? Kotły posiadają Świadectwo potwierdzające zgodności deklarowanej efektywności energetycznej w klasie IV-ej

Cokolwiek to znaczy.... jest dofinansowanie? jest...a resztę informacji to proszę do firmy instalko, a tu DUPY nie zawracac:D

A POSIADAJĄ ??? Bo jakoś nikt nikt świadectwa nie widział. Chyba, że to tajemnica firmy instalko. Większość firm świadectwem się chwali na swoich stronach internetowych, a instalko wstydzi ??? Coś tu śmierdzi. :confused::confused::confused:

A POSIADAJĄ ??? Bo jakoś nikt nikt świadectwa nie widział. Chyba, że to tajemnica firmy instalko. Większość firm świadectwem się chwali na swoich stronach internetowych, a instalko wstydzi ??? Coś tu śmierdzi. :confused::confused::confused:

Jak piszą to posiadają... ja Ci powiem co zrobię... w poniedziałek napiszę ładnie list (taki normalny papierowy ) do goscia co mi sprzedał piec i poczekam na info...i jak mi przysle kartkę to nakleję sobie w kotłowni żeby sąsiedzi widzieli jak do mnie przyjdą :):)

Zgłoś bład w wipedii bo wg nich:

Kocioł centralnego ogrzewania – urządzenie do spalania paliw stałych (węgla, drewna, koksu, itp.), gazowych (gaz ziemny, płynny), olejowych (olej opałowy) w celu podgrzania nośnika ciepła (najczęściej wody) cyrkulującego w obiegu centralnego ogrzewania.

To pisano jeszcze jak nie było kotłów z podajnikiem.

Edytowane przez minertu

Nie będzie żadnych naklejek zmienianych!!!

Świadectwo jest własnością firmy Instalco i jak będzie chciało to je upubliczni. Napewno dostaną je ci co zakupili kocioł od momentu uzyskania badań.

Co do informacji na naszych stronach są one jak najbardziej prawdziwe. I nikt Panie Jacku nikogo w ...... nie robi. Sam zresztą kiedyś pisałeś ,że nie masz uoważnienia upubliczniać świadectw , wyników itp. To jest własność zlecającego badania i kropka.

Wyjaśnić cokolwiek będę mógł, jeśli będzie co. Dopóki nie ma wyników badań (skanów z raportów lub świadectw), nie mam co wyjaśniać.

Jak napisałem, producent nie opublikował wyników.

karoka napisał, że jest Świadectwo potwierdzające zgodności deklarowanej efektywności energetycznej w klasie IV-ej

minertu napisał, że jest Świadectwo na Znak Bezpieczeństwa Ekologicznego wg najnowszej normy w klasie IV-ej

Nie wiem, co to za świadectwa.

Jak je zobaczę, to może będę wiedział.

nie chcę być upierdliwy kol G -w twoim rbr tak zgadzam się- a jak to będzie u innych posiadaczy RBR-A co nie mają odpopielacza i nie mają załączonego aktywnego wygaszania pieca-czujnik spalin lub podepną inny sterownik? za pewne ten twój mi się bardzo podoba -tu nie mogę złego słowa napisać

Hej Bernard, czyli byłeś u minertu ?

I jak wierzysz już w taki czas pracy ślimaka i w spalanie ?

podejrzany to jest krzysztof7 że jest z konkurencji!!!!

:D:cool:

Bardzo żałuję , że nie kupiłem kotła konkurencji, bo wtedy bym wiedział jakie ma parametry, a tak to mam stek bzdur napisanych w DTR, litanię parametrów wyssanych z palca i nie popartymi żadnymi badaniami (na tą chwilę). Natomiast nagle okazuje się , że kotły 11 awansowały na 12kW, a 23 na 25kW, a jak im dasz w "palnik" to pewnie dojadą do 30kW przy 500oC w kominie. Za to komin się z sadzy wypali. :D Jedyny pozytyw.

Grunt to zarąbisty typoszereg i obietnice. Garaż Corporation instalko 'rządzi".

Najważniejsze, że RBR okupuje czołowe miejsce na FM. :D Bo o to w tym wszystkim chodzi - marketing i czołowe lokaty.

Z tymi badaniami i świadectwem coś nie halo, bo "wstydzą" się je upublicznić: instalko i ich jedyni przedstawiciele handlowi (2 persony).

Ten niepodważalny fakt daje wiele do myślenia obecnym i ewentualnym przyszłym nabywcom. :???::???::???:

Ja rbr-a nie polecam.:(:(:(

Edytowane przez krzysztof7