Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Nie wiem czy tak jest jak Zawijan pisze, więc tylko napiszę, że data na świadectwie to listopad 2013 (dnia nie podano).

----edit----

Żonka mi przeszkodziła podczas pisania tego posta, to Minertu mnie wyprzedził.

Podaj, proszę, kto jest podpisany na tym świadectwie (kto jest jego wydawcą).

To chyba nie będzie "upublicznienie"?

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jakby pisało, że kotła nie wolno uruchamiać? To co?

Pleciesz, Kolego.

Sam pleciesz.

Czy na oryginalnym CD też pisze nie uruchamiaj by piosenki posłuchać?

Czyją własnością jest świadectwo? Chyba zlecającego wykonania badań co? Przecież to on za to zapłacił.A zrobił je bo chciał.

Tym właśnie sposobem popłynął ZĘBIEC a teraz ciężko mu odbudować renomę.

Co to znaczy popłynął ?

To producent decyduje o jakości swoich produktów i ich sprzedaży ...

To że sieci pozwalają opchąć dużą ilość towaru to nic innego a że te sieci o tym wiedzą i chcą jak najwięcej zarobić to też nic dziwnego ...

Jeśli producent jest na tyle głupi że zaślepiony zyskami zaczyna schodzić z jakością swoich produktów i niszczyć sam swoją markę którą przez lata budował to jest po prostu głupcem bo to nie wina marketu a sprzedawcy ...

Np. jest taka marka własna Leroya - Solei czy jakoś tam , jest też marka dużej sieci hurtowni sprzedaży "SBS" (Keller).

Robią dla tych sieci sprzedaży firmy Ferro i Elektromet.

Np. kocioł dla Leroya produkowany przez Elektromet ma kolor zielony zamiast niebieskiego i tym się tylko różni. Różni się kolorem obudowy i niższą ceną i to wszystkie różnice.

Dla sieci SBS kocioł Elektometa jest pod nazwą - Keller i kocioł ma kolor jasno szary a tak znów niczym się nie różni.

A dla Elektrometu ? To dodatkowy zysk bo produkuje więcej więc zapewne lepsze ma ceny na podzespoły używane do produkcji , na blachę i itd , także może więcej w danym czasie wyprodukować więc mimo że robi te same produkty pod 2 innymi markami i na nich mniej zarabia to łącznie mu się to opłaci ...

Robi też bojlery i itd ...

Ale tylko głupiec zejdzie z jakości , bo przecież w karcie gwarancyjnej i certyfikacie jest podany producent ...

Tak samo Ferro robi dla SBS pompy (Keller). To są identyczne pompy jakie sprzedaje Ferro , tylko mają inny nadruk i są tańsze ..

Widać Zębiec miał głupiego właściciela który sam sobie pozwolił zniszczyć markę ...

Czyją własnością jest świadectwo? Chyba zlecającego wykonania badań co? Przecież to on za to zapłacił.A zrobił je bo chciał.

No nie wiem....zrobił swiadectwo/certyfikat choćby w celu zwiększenia zbytu swoich towarów ! Dla niektórych taki papier = 50% ceny kotła + robocizny na kotłownię.. co zrobi to jego sprawa- OK ale jeżeli nie chce swiadectwa dawć ze swoimi kotłami to nie powinienieś z karoką pisać że takie świadectwo jest..ale z drugiej strony... on chce dawać papier, tylko zrobił sobie wpis o nieupublicznianiu...hmm ciężko coś powiedzieć... pewnie od czasu do czasu czyta forum i dość ma tych oszołomów !!:lol2:

No nie wiem....zrobił swiadectwo/certyfikat choćby w celu zwiększenia zbytu swoich towarów ! Dla niektórych taki papier = 50% ceny kotła + robocizny na kotłownię.. co zrobi to jego sprawa- OK ale jeżeli nie chce swiadectwa dawć ze swoimi kotłami to nie powinienieś z karoką pisać że takie świadectwo jest..ale z drugiej strony... on chce dawać papier, tylko zrobił sobie wpis o nieupublicznianiu...hmm ciężko coś powiedzieć... pewnie od czasu do czasu czyta forum i dość ma tych oszołomów !!:lol2:

Wcześniej, czy później trafi do mnie to świadectwo i będę mógł je zinterpretować.

Wcześniej, czy później ktoś upubliczni te wyniki badań.

Takie jest życie...

Nie będę się rozpisywał dlaczego chciał bo to oczywiste.

Nigdzie nie napisał,że nie chce świadectw dawać.

Kto świadectwo dostanie napisałem parę postów wyżej.

Taka jest wola producenta więc dlaczego mam się do nie nie ustosunkować?

Nie interesują mnie intencje producenta.

Interesują mnie same świadectwa. Te pytania ponumerowane w akapicie "Drugie...".

Nie odpowiesz. Wiem. I wydaje mi się, że wiem, dlaczego nie odpowiesz.

Minertu kiedyś napisałem by producent zaprzestał oficjalnie podawania gabarytów kotłów które produkuje. Czyli szerokości, długości i wysokości.

Kupujący dowie się o tym dopiero po zakupie i dostarczeniu kotła na miejsce montażu.

To taki mój osobisty głupi komentarz to tego co tu wypisujecie.

Moja odpowiedź też będzie głupia.

Nie ja te kotły produkuje i nie ja płacę za badania i nie mój w tym interes co z nimi zrobi producent.Napisałem raz ,że świadectwo dostanie każdy kto kupi kocioł przebadany.

Napisałem raz ,że świadectwo dostanie każdy kto kupi kocioł przebadany.

To poproszę o informację. które kotły z typoszeregu zostały przebadane, gdzie zostało to zrobione?

Czy jeżeli jestem zainteresowany kupnem to takie świadectwo zostanie mi przedstawione przed czy dopiero po zakupie?

To poproszę o informację. które kotły z typoszeregu zostały przebadane, gdzie zostało to zrobione?

Czy jeżeli jestem zainteresowany kupnem to takie świadectwo zostanie mi przedstawione przed czy dopiero po zakupie?

Dostaniesz je wraz z FV , potwierdzić je możesz gdybyś w nie nie wierzył w jednostce ,która wykonywała badania.