Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Nie napisałem o nim nigdy niczego złego.Za to dobrze pamiętam jaka "ekipa" robiła swego czasu z niego balona -właśnie na tym forum.Część wpisów jeszcze się zachowała.Ale Ty masz krótką pamięć :) BTW,pisząc na tylu wątkach,trudno się dziwić.Znasz się na wszystkim.Fajnie Cię ostatnio stary forumowicz pojechał,he he...

Wpadłeś tutaj się odbić?Przecież po tobie to spływa...

Co do Romka,gość ma klasę.Nie dorastasz mu do...Gdyby miał coś do mnie,dostałbym maila.

Ty i "ekipa" jesteście zwykłymi nabijaczami postów,kreującymi się na fachowców.Jedni widzą w tym interes,inni jak Ty biją pianę.Chyba sie pokuszę i zapodam naszą korespondencje priv.Jedna maska spadnie.

Ja tu nikomu nigdy nie zaszkodziłem.Nie piszę publicznie tak,a na priv inaczej.W wielu sprawach mogę się mylić,ale piszę że to moje zdanie.Wyrażam swoje opinie,to chyba mi wolno?

Zamknij już gębe bo tego już się nie da czytać i zgłoś się do psychologa.

Gówniarz jesteś i tyle, nie masz szacunku dla innych i dla siebie samego

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zamknij już gębe bo tego już się nie da czytać i zgłoś się do psychologa.

Gówniarz jesteś i tyle, nie masz szacunku dla innych i dla siebie samego

Zapomniałeś dodać:

Wszystko ma najlepsze, wszystko najlepiej wie, wszyscy mają robić tak jak on, wszyscy mają go słuchać. Człowiek przyjechał z zagranicy gdzie się naoglądał i nie ma co z nim dyskutować tylko popierać.

Inni się nie liczą, nie wiedzą jak jest za granicą, bulanda to samo dno.

Słuchaj no Nowy wynajmujesz pomieszczenia na apteke....wez podejdz do nich, niech ci dadza jakieś tabletki, a jak mało, to powiedz niech dadza więcej,z drugiej strony zawsze możesz zmienić lekarza...do pewnego czasu nawet jak sie z kimis ostrzej wymieniam poglądy to staram sie nie jechać personalnie.. ale widze ty jesteś jakiś innny :spam: jakby co to tez mam korespondencje zachowaną...wiesz co zacytowałbym ci Romka wpis z gg ( tak tak o Tobie) ..ale wiesz tu mi nie wolno bo cenzura jest...i jak mówie nie wycieraj sobie Gęby nieobecnym...

Ps Nie szukaj kolegów na siłę jak ich nie masz..

Edytowane przez Piotrek42

Panowie mam pytanie.

Kiedyś ktoś tu wsadził link do programu który może pobrać aktualne ustawienia sterownika a potem po jakimś czasie można je łatwo wprowadzić z powrotem bez ustawiania osobno każdego parametru. To jest eCoal.pl. Nie mogę się połączyć ze sterownikiem ani przez Ethernet ani przez RS232. Podpowie ktoś jak to wykonać?

A pisali że nawet 40 nie spali na tym palniku :p

Pisali o zupełnym spalaniu węgla, a nie przerzucaniu niespalonego węgla do szuflady popielnika. A to spora różnica. :(

Licząc dokładnie to: 0,3 kg/1 min x 60 min x 24 = 432 kg. Tyle potrafi przerzucić ślimak palnika.

Ile potrafi dobrze spalić ????

Edytowane przez mark3k

Pisali o zupełnym spalaniu węgla, a nie przerzucaniu niespalonego węgla do szuflady popielnika. A to spora różnica. :(

Licząc dokładnie to: 0,3 kg/1 min x 60 min x 24 = 432 kg. Tyle potrafi przerzucić ślimak palnika.

Pytaj kolegi ile wybiera z popielnika, ale na pewno nie jest to 70% :p

Kolego pali ten węgiel już całkiem ok. Co do pękania wylewek to przecież właśnie o to chodzi. Ja nie wiem czy wy nie macie podłogówek czy nie wiecie jak się wygrzewa. Polecam wpisać w google hasło wygrzewanie podłogówki to może się tu co niektórym rozjaśni w oczach. Czy wy myślicie że ja mieszkam sobie w tym domu i puszczam na podłogę 45*C. ???

Kolego pali ten węgiel już całkiem ok. Co do pękania wylewek to przecież właśnie o to chodzi. Ja nie wiem czy wy nie macie podłogówek czy nie wiecie jak się wygrzewa. Polecam wpisać w google hasło wygrzewanie podłogówki to może się tu co niektórym rozjaśni w oczach. Czy wy myślicie że ja mieszkam sobie w tym domu i puszczam na podłogę 45*C. ???

A kiedy wylewali ci wylewki,że musisz je jeszcze wygrzewać?

Gość Arturo72
A kiedy wylewali ci wylewki,że musisz je jeszcze wygrzewać?

Niezależnie od czasu trwania zwykłej budowy jest procedura wygrzewania wylewki nad ogrzewaniem podłogowym.

djhiq postępuje zgodnie z wytycznymi.

Ja nie wiem czy wy nie macie podłogówek czy nie wiecie jak się wygrzewa. Polecam wpisać w google hasło wygrzewanie podłogówki to może się tu co niektórym rozjaśni w oczach.

Na tym wątku mało który inwestor wie coś na temat budowy własnego domu ;)

Edytowane przez Arturo72

OK. Jak dla mnie to i z 80oC puść na podłogę do wygrzewania. Nie moja chata, nie mój węgiel, nie moje zabawki. Powodzenia w wygrzewaniu.

Niezależnie od czasu trwania zwykłej budowy jest procedura wygrzewania wylewki nad ogrzewaniem podłogowym.

Na tym wątku mało który inwestor wie coś na temat budowy własnego domu ;)

Koleś nie przeginaj i nie rób z siebie wszystkowiedzącego. Jedynie o pompach masz jako takie pojęcie. Reszta jest znakiem zapytania.... :)

Gość Arturo72
OK. Jak dla mnie to i z 80oC puść na podłogę do wygrzewania. Nie moja chata, nie mój węgiel, nie moje zabawki. Powodzenia w wygrzewaniu.

Masz blade pojęcie o procedurze wygrzewania posadzki:

wygrzewanie.jpg

Gość Arturo72
Koleś nie przeginaj i nie rób z siebie wszystkowiedzącego. Jedynie o pompach masz jako takie pojęcie. Reszta jest znakiem zapytania.... :)

No cóż,ja budowałem dla siebie jeden dom do końca życia i parę rzeczy na temat budowy jeszcze przed budową się dowiedziałem :)

Oczywiście nie zamierzam się uzewnętrzniać a tylko poprawiam i uczę tych co tego się nie dowiedzieli czyli na ten czas o wygrzewaniu posadzki :)

P.S

Na temat pomp nie mam zielonego pojęcia,nie jestem instalatorem i sam sobie bym nie zainstalował takowej :)

Edytowane przez Arturo72

Nie wiem kiedy wylewali djhiq wylewki, ale jeżeli mineło kilka miesięcy od wylania to nie ma już sensu jej wygrzewania bo sama się już wygrzała.

Tak jak w mojej branży jest sporo dziwnych nieuzasadnionych wymysłów aby ściągnąć pieniądze od inwestorów, podejrzewam że z wygrzewaniem wylewek jest podobnie.

Gość Arturo72
Nie wiem kiedy wylewali djhiq wylewki, ale jeżeli mineło kilka miesięcy od wylania to nie ma już sensu jej wygrzewania bo sama się już wygrzała.

Tak jak w mojej branży jest sporo dziwnych nieuzasadnionych wymysłów aby ściągnąć pieniądze od inwestorów, podejrzewam że z wygrzewaniem wylewek jest podobnie.

Beton "dojrzewa" do stanu ostatecznego samoczynnie przez kilka lat,przy fundamentach nie ma to aż takiego znaczenia ale przy posadzce,gdzie będą na nim np.kafle ma to bardzo duże znaczenie.

Kilka miesięcy to dla betonu bardzo mało,jest w nim jeszcze sporo wody,która przy grzaniu może powodować skurcze i pekanie wylewki a co za tym idzie pękanie kafli czy rozwarstwianie paneli czy parkietu dlatego tak ważne jest wygrzewanie posadzki przed układaniem kafli czy parkietu.

Wygrzewania nie wymyślił sobie pierwszy lepszy ktoś,wygrzewanie posadzki zalecają i tym warunkują gwarancję niektórzy producenci parkietu czy kafli np Baltic Wood:

wygrzewanie.jpg

Zdaję sobie sprawę z tego,że tutaj mało kto wie o takim czymś ale to zawdzięczacie paru osobom,którzy nie pozwalają tutaj "uczyć" inwestorów budować bo dla nich interes i kasa musi się zgadzać a inwestor to tylko ktoś z kogo można ściągnąć kasę ;)

Edytowane przez Arturo72