Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Beton "dojrzewa" do stanu ostatecznego samoczynnie przez kilka lat,przy fundamentach nie ma to aż takiego znaczenia ale przy posadzce,gdzie będą na nim np.kafle ma to bardzo duże znaczenie.

Kilka miesięcy to dla betonu bardzo mało,jest w nim jeszcze sporo wody,która przy grzaniu może powodować skurcze i pekanie wylewki a co za tym idzie pękanie kafli czy rozwarstwianie paneli czy parkietu dlatego tak ważne jest wygrzewanie posadzki przed układaniem kafli czy parkietu.

Wygrzewania nie wymyślił sobie pierwszy leszy ktoś,wygrzewanie posadzki zalecają i tym warunkują gwarancję niektórzy producenci parkietu.

Widzisz Artur o piecach na węgiel raczej się już nie wypowiadaj ale tutaj się z Tobą zgodzę w całej rozciągłości, już kiedyś siedziałem z gościem całą sobotę i niedzielę bo na pięknych kaflach zaczęły się pojawiać piękne podłużne sznity i to nie był mój klient :)

Instalator zrobił jak się robiło lat temu....

poszło 55 stopni na podłogę i zamiast zamieszkać trzeba było zaczynać remoncik.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
Widzisz Artur o piecach na węgiel raczej się już nie wypowiadaj ale tutaj się z Tobą zgodzę w całej rozciągłości,

Ależ łyknąłeś ;)

To jest moja akcja marketingowa,którą zaraz pewien młot-psychol wyczuje ;)

Ależ łyknąłeś ;)

To jest moja akcja marketingowa,którą zaraz pewien młot-psychol wyczuje ;)

Gdybyś mniej świrował i nie pieprzył głupot w kilku sprawach mógłbyś też zrobić trochę dobrego dla tego forum i przyszłych inwestorów a już na pewno dla tych którzy budują nowe, dobrze docieplone domki.

Nie pajacuj, a nie będziesz później musiał się wstydzić tego co napisałeś, patrz na świat taki jak on wygląda w rzeczywistości a nie taki jak Ty byś go chciał widzieć.

Niestety Artur, ani ja, ani chyba nawet Ty, nie zdążymy dożyć takiego "świata" jakim Ty chciałbyś żeby był.

Dobrej nocy wszystkim czytelnikom :)

Gość Arturo72

Nie pajacuj, a nie będziesz później musiał się wstydzić tego co napisałeś, patrz na świat taki jak on wygląda w rzeczywistości a nie taki jak Ty byś go chciał widzieć.

Nie wstydzę się żadnego słowa,które napisałem na forum !

Moje złe słowa usuwane są przez modów,zawsze piszę co uważam za stosowne i co mam na myśli.

Po raz kolejny powtarzam,wycofuje się z udziału w forum usuwając wszystkie swoje posty,do końca sezonu grzewczego 2012/2013 nie będzie żadnego mojego posta,także uczcie się teraźniejsi i przyszli inwestorzy bo drugiego takiego tutaj nie będzie ;)

Panowie mam pytanie.

Kiedyś ktoś tu wsadził link do programu który może pobrać aktualne ustawienia sterownika a potem po jakimś czasie można je łatwo wprowadzić z powrotem bez ustawiania osobno każdego parametru. To jest eCoal.pl. Nie mogę się połączyć ze sterownikiem ani przez Ethernet ani przez RS232. Podpowie ktoś jak to wykonać?

http://ipboxhd.dyndns.org/atm/index.php?&direction=0&order=nom&directory=Software

Wybierasz sposob polaczenia ze sterownikiem w ustawieniach programu na Ethernet

Wpisujesz IP sterownika, login, haslo i powinno polaczyc

Edytowane przez kniazio

http://ipboxhd.dyndns.org/atm/index.php?&direction=0&order=nom&directory=Software

Wybierasz sposob polaczenia ze sterownikiem w ustawieniach programu na Ethernet

Wpisujesz IP sterownika, login, haslo i powinno polaczyc

No wlasnie robilem to tak jak opisujesz i nic z tego. Probowalem rowniez na polaczeniu przez RS232 i tez kiszka.

Nie bardzo rozumiem. Jak wylaczyc polaczenia z ssterownik? Sterownik byl odlaczony od internetu.

Dziwne,spróbuj go wyłączyć na kilkanaście sekund i ponownie włącz.Jak coś działało to musi działać.No chyba,że się skopalo i naprawa konieczna?

Zmieniales coś w sterze?

Jak nie pomoże to zaladuj mu jeszcze raz soft.

Napisz czy pomogło.

Ps.wyłącz wszystkie programy na kompie na czele z antywirem

Edytowane przez Delphion1
tablet:-)

Dziwne,spróbuj go wyłączyć na kilkanaście sekund i ponownie włącz.Jak coś działało to musi działać.No chyba,że się skopalo i naprawa konieczna?

No wlasnie nigdy nie dzislalo.

Do tej pory nie probowalem jeszcze importowac danych ze stedownika do tego programu wiec jeszcze mi to nie dzialalo. Program nie wyglada na trudny ale nie moge sie polaczyc ze sterownikiem i tu jest problem.

Nie bardzo rozumiem. Jak wylaczyc polaczenia z ssterownik? Sterownik byl odlaczony od internetu.
Najlepiej to wyłączyć wszystkie programy w kompie i dopiero uruchamiać ten program do połączenia. Bardzo dawno temu uruchamiałem i nawet przeglądarka włączona mi blokowała. Jak jest teraz to nie próbowałem.

To dziwne

Ja mam wpisany IP stera (192.168.1.130)

Port HTTP 80

Login

Haslo

I wsio smiga jak trza

A czy przez przegladarke normalnie wchodzisz na ster?

Moze cos z loginami/haslami poknociles

Nie ma problemu z wejsciem przez przegladarke. Sprobuje powylaczac wszystkie programy tak jak radzi kol Zbigmaz i zobaczymy. No i oczywiscie antywirusa zgodnie z rada innego kolegi

Karoka - odpowiadam od krawędzi palnika do dolnych otworów korony jest 2,5cm - otwory są fi5, wymiar podany do krawędzi otworu,

korona wklejona na sporo slikonu szczelne w 100% połączenie, a dalej nie dopala od strony przeciwnej kosza,

A jak zdjąłeś koronę to wyczyściłeś kanał powietrzny ? I czy otwory w koronie są drożne ?

Może ktoś zerknąc, spalanie OK, lekkie kalafiory, ale miękkie tylko dziwi mnie ta temperatura przebijania, co mam nie tak?

https://remote.esterownik.pl:8080/device/2991/

Myślę Zbyszku że po prostu zrobiło się cieplej :)

Częściej termostaty wyłączają przepływy i wyłącza się pmpa, zależy w którym momencie zachodzą te wyłączenia.

Jeśli kociołek się rozbuja i wtedy zostanie odcięty odbiór ciepła z rozpędu podbija Ci temperaturę.