Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak ustawisz tak będzie działać, choć automat jak masz np. kaloryfery z termostatami będzie dostosowywać sobie przepływ do ilości otwartych obwodów i coś przyoszczędzisz na prądzie. Jak ustawisz np. 1 może ci nie dogrzewać obwodów. U mnie znowu przy podłogówce chodzi na ręcznym ustawieniu na 2 bo znowu automat się źle ustawia i nie dogrzewa obwodów (za mały przepływ).

Przy podłogówce funkcja autoadapt jest zbędna, bo przepływy powinny być stałe. Chyba że ktoś ma zawory z siłownikami.

U mnie na podłogówce też zwykła pompa hula na 2 biegu.

O kolega ma dodatkowe trzy otwory od podajnika to nowość

Z tego co pisano nie ma żadnych różnic

prócz takiej że 17 odbiera więcej ciepła że spalin - i istnieje większe prawdopodobieństwo wystąpienia kondensatu

Masz nową DTR ??? do kotła

Tak mam 'nową' DTR'kę.

Karoka lub Mineratu nie pamiętam dokładnie pisali że są różnice w wielkości otworów.

Edytowane przez USER_RBR_12kW

A zapłacisz im za tę nockę?? Ja nie pamiętam, żeby w gdzieś w umowie gwarantowali dostęp online 24H/7;)

Normalna firma wie że takie zachowanie samo się zwraca, a nikt im nie karze pracować 24/H. I gwarantuje że z takim podejściem firmy chostuujące WWW były by spalone na miejscu. No ale jak na rynku pojawi się więcej konkurencji co na pewno szybko nastąpi, zaczną doceniać konsumenta, albo zaczą odczuwać skutki.

Normalna firma wie że takie zachowanie samo się zwraca, a nikt im nie karze pracować 24/H. I gwarantuje że z takim podejściem firmy chostuujące WWW były by spalone na miejscu. No ale jak na rynku pojawi się więcej konkurencji co na pewno szybko nastąpi, zaczną doceniać konsumenta, albo zaczą odczuwać skutki.

Zapiszę sobie tego posta. Pożyjemy zobaczymy.

Bo to są wodotryski. Albo ja jestem z innej epoki. Najważniejsze dla mnie to dobry, sprawdzający się algorytm spalania sterownika.

Tak Seba ale widać że nie tak do końca :)

Ludzie są coraz bardziej wygodni.

Wiesz ile razy telefon dzisiaj dzwonił ?

Ja nie zarządzam platformą ale wiesz, przyzwyczajenia :)

Panowie czyżbyście nie mieli innych tematów :) Nie powiem jako nowy użytkownik RBRa też lubię sobie podpatrzeć jak tam piec hula ale spokojnie jeden dzień bez tego też przeżyję. U mnie spalanie się poprawiło gdy zmieniłem węgiel na mix czecha z chwałowicami. Praktycznie zero niedopałów i po spaleniu ok 80 kg miałęm jeden popielnik pełny. Dziś jadę znów z spalaniem tego syfu co kupiłem w stosunku 1:2 czecha. Mozliwe ze to się jakoś spali bo juz nic innego nie miałęm. ALe dziś dojechały 2 T groszku 5-35 od Minertu także zaczynamy bawić się w spalanie na nowo. Pięknie świeci słońce a groszek luzem to i powinien nieco podeschnąć i systematycznie będę chował w worki i do kotłowni.

Panowie czyżbyście nie mieli innych tematów :) Nie powiem jako nowy użytkownik RBRa też lubię sobie podpatrzeć jak tam piec hula ale spokojnie jeden dzień bez tego też przeżyję. U mnie spalanie się poprawiło gdy zmieniłem węgiel na mix czecha z chwałowicami. Praktycznie zero niedopałów i po spaleniu ok 80 kg miałęm jeden popielnik pełny. Dziś jadę znów z spalaniem tego syfu co kupiłem w stosunku 1:2 czecha. Mozliwe ze to się jakoś spali bo juz nic innego nie miałęm. ALe dziś dojechały 2 T groszku 5-35 od Minertu także zaczynamy bawić się w spalanie na nowo. Pięknie świeci słońce a groszek luzem to i powinien nieco podeschnąć i systematycznie będę chował w worki i do kotłowni.

Szybko dojechał :)

Wysusz go dobrze.