Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

A ktoś niedawno twierdził że to tylko wodotryski i bajery.

Kilka godzin przerwy w dostępie i świat się wali a telefon czerwony :)

No ale tutaj nie o to chodzi co tam się pokazuje, tylko o samo zachowanie, w pewnych branżach są pewne zachowania które powinno się przestrzegać.

Taki przykład zachować:

Coś ci nawaliło (dajmy info Awaria serwery wstaną do godziny HH)

Coś planujemy (dajmy informacje kiedy i na ile czasu)

Serwerami i programowaniem zajmuje się 10lat i dla mnie pod tym względem ta firma wygląda gorzej niż blado.

A takim tekstem sami się ośmieszają:

"Czasami portal działał wolno, czasami w ogóle nie działał, czasami był problem z dostępem do sterowników poprzez platformę lub do statystyk sterownika. To samo tyczyło się eSterownik Mobile.

Problemy te były (i są nadal) spowodowane zmianą oprogramowania zarówno na serwerach jak i oprogramowanie dostępnego dla końcowego użytkownika.

Wszystkie zmiany były podyktowane, aby w przyszłości dostęp do sterowników był bezproblemowy oraz wszystkie funkcje działały na tyle szybko, żeby gwarantowały zadowolenie naszych użytkowników."

To tyko taka moja opinia, stanowczo brakuje im człowieka do zarządzania projektem.

ps. jeżeli chodzi mnie to głównym czynnikiem wybrania tego sterownika był dostęp przez WWW i myślę że nie tylko mi.

Dobra już tu więcej nie marudzę, po marudzę na forum ES :lol2:

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Akurat dzisiaj chciałbym się dostać na esterownik ponieważ troszkę zaniepokoiłem się nadmiernym spożyciem opału o godzinie 8:00 moc wyciągnął 24,27 kW :o Pewnie na ustawieniach 8/8 było za słabo (dmuchawa 39%), a na 8/12 dmucham 39%/42%. Chyba lepiej kocioł pracuje na 8/12 niż 8/8 w moim przypadku oczywiście. Edytowane przez pawko_

Akurat dzisiaj chciałbym się dostać na esterownik ponieważ troszkę zaniepokoiłem się nadmiernym spożyciem opału o godzinie 8:00 moc wyciągnął 24,27 kW :o Pewnie na ustawieniach 8/8 było za słabo (dmuchawa 39%), a na 8/12 dmucham 39%/42%. Chyba lepiej kocioł pracuje na 8/12 niż 8/8 w moim przypadku oczywiście.

Zobacz sobie u mnie co było o 8 rano. To chyba jakiś błąd systemu

Akurat dzisiaj chciałbym się dostać na esterownik ponieważ troszkę zaniepokoiłem się nadmiernym spożyciem opału o godzinie 8:00 moc wyciągnął 24,27 kW

Ja dziś tez o 8 skok zużycia. To jakiś błąd po stronie platformy chyba. Mam nadzieje, że nie taki błąd, który zdalnie zmusił mój piec do takiego zużycia. Jeszcze do domu nie dotarłem, więc nie wiem.

pamiętam że jakiś czas temu ktoś pisał że składał reklamację kotła (podajnika) ze względu na hałas silnika tylko nie pamiętam kto i gdzie to składał wiem że wymieniali użytkownikowi chyba silnik. O ile powinno się takie rzeczy robić kierując wniosek reklamacyjny do Instalko to chyba pamiętam, że pokierowano go do Ewmar albo Besel?

Szanowni koledzy, co można mądrego z mojego histogramu wywnioskować?

Link w sygnaturze.

Od parunastu dni popiół dopala mi się najlepiej odkąd uruchomiłem piec w listopadzie.

Popielnik opróżniam raz na 2 dni.

Witaj,

To co masz w popielniku to spalony węgiel całkowicie?

U mnie spalanie też podobnie wychodziło,.....ale u mnie korona ledwo co trzymała (jak ją podważyłem delikatanie to puściła), po tym zabiegu spalanie się bardzo poprawiło.