Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i doczekalem sie :cool: kociol podlaczony i odpalony,hmm nawet nie ma za bardzo co opisywac poszlo jak burza,pare min.rozpalenia potem ustawilismy 60 na c.o. i tyle kociol zaczal pracowac i robic swoje,troszke zajelo zanim osiagnal temp, ale mial troche do rozgrzania :yes:w miedzyczasie instalator ustawil podlogowke ,podpial bojler,pompki zaczely chodzic i wszystko fajnie zaczelo grac, a z komina unosil sie malutki dymek.Bardzo szybko powietrze zlamalo sie w domku i zrobilo sie b.przyjemnie.Na wieczor obmizylem temp.zad.do 45 st. teraz chcialbym podpiac czujniki temp. no i zalatwic dostep do neta na budowie :D. No co do spalania nie wiem dokladnie ile kg, poszlo na start ale 1 worek zniknal bardzo szybko z podajnika hehe.

sipus wyłaź z tej kotłowni bo co chwila będziesz lukał, drzwiczki otwierał i problemy będą.

Chciałeś automata to asio z kotłowni, nie masz tam nic do szukania hehe

No nie ukrywam ze z ciekawosci sie zerknelo jak sie pali hehe,nigdy wczesniej nie widzialem slimaka w akcji,szczerze to jestem pelen podziwu ze to tak fajnie wszystko chodzi,duza zasluga tu ecoala ,ustawiam 60, osiaga 60 i utrzymuje 60 (+/-) sterownik opanowuje sie w kilka sekund.

Trzeba było go zostawić ze dwa dni na 60 niech się wypoci i wypali farba trochę.

Nie żałuj mu.

Później mu odejmiesz trochę jak nie ma potrzeby tyle grzać.

Dokładnie,zostaw go na 2 dzionki niech sobie hula bo później jak mu śrubkę dokręcisz już tak hulał sobie nie będzie.

Witam .

No i czas na mnie .

Mój RBR 17 Hulllla już jakieś trzy tygodnie. Przy temp. 5-6 w dzień -2 do -5 w nocy źre wyngla około 25 kg.

Zasobnik na wode 300 L , 1400 mb rurek podłogowych jako 7 obiegów dół 5 obiegów góra, pow grzania 120 mkw.

CO na piecu ustawione na 55st CWU 40st , do tego zawór czterodrogowy i do niego sterownik na którym podłogówka zadaną temp. ma 24st.

No i tu sie zaczynają kłopoty , wydaje mnie się że jest tu za dużo automatyki i sterowników sterownik do siłownika zaworu czterodr.... może się kopać z eCoalem.

Jeżeli macie jakieś doświadczenia z taką kombinacją to proszę o jakieś info .

Dziękuję.