Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Na ES-a za bardzo nie licz, no może ręcznyPlus, bo w sterze (obecnym) nie ma już miejsca w pamięci, choć zawsze można dołożyć pamięć zewnętrzną (koszt kości chyba ze 2 zł).

RęcznyPlus spisuje się znakomicie. Router steruje e-coalem po LAN-ie i tak czystej komory i wymiennika na tym algorytmie jeszcze nie widziałem. Niemal zero sadzy. Jedyny kłopot to zmiana danych w routerze z połączenia za podwójnym natem.

Ilość zezartego wungla ?Mniej | Więcej |trudno powiedzieć ?

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilość zezartego wungla ?Mniej | Więcej |trudno powiedzieć ?

Ilość spalonego węgla trudna do oszacowania. Jakość spalania mocno na plus, mniej dmucham , całkowicie spalam. Komora spalania jasno-szara.

Teoretycznie przy lepszym spalaniu powinno się mniej węgla spalać.

Jestem zadowolony z takiego systemu spalania.

Jeśli matołki dopadły się do do zatykania sieci poprzez zasysanie p2p, to się wcale nie dziwię takiemu systemowi.

Daj polaczkowi palec to zeżre rękę.

Bardzo mądre posunięcie, znów AERO2 zacznie normalnie funkcjonować.

Czym proponujecie Palić w tym przejściowym okresie kiedy trzeba trochę dogrzewać wieczorami i rano a w dzień tylko CWU?

Kupiłem trochę miału który już spaliłem ale to była porażka. Po dwóch dniach pełna szuflada popiołu i jeszcze wiaderko. Nie wspomnę o czystości komory. Nawet czujnik spalin trzeba było wyczyścić po kilku dniach bo wskazywał dziwnie niską temp.

Ale jaja Panowie, wychodzę dzisiaj rano do pracy, patrzę, a tu brama garażowa otwarta. Myślę sobie pewnie przypadkowo nacisnąłem przycisk w pilocie i się otworzyła. Teraz patrzę na wykresy i Zonk, otworzyła się owszem ale wczoraj wieczorem, a grzejnik w garażu 1,8m szeroki ogrzewał całą noc atmosferę ;)

Czym proponujecie Palić w tym przejściowym okresie kiedy trzeba trochę dogrzewać wieczorami i rano a w dzień tylko CWU?

Kupiłem trochę miału który już spaliłem ale to była porażka. Po dwóch dniach pełna szuflada popiołu i jeszcze wiaderko. Nie wspomnę o czystości komory. Nawet czujnik spalin trzeba było wyczyścić po kilku dniach bo wskazywał dziwnie niską temp.

Ja latem jadę zawsze na czechu.

A nawet cały ten sezon zimowy pojechałem na czechu i kosztowo wyszło to rewelacyjnie.

Ale jaja Panowie, wychodzę dzisiaj rano do pracy, patrzę, a tu brama garażowa otwarta. Myślę sobie pewnie przypadkowo nacisnąłem przycisk w pilocie i się otworzyła. Teraz patrzę na wykresy i Zonk, otworzyła się owszem ale wczoraj wieczorem, a grzejnik w garażu 1,8m szeroki ogrzewał całą noc atmosferę ;)
To wiemy czego wiosna taka wczesna :p

Też czegoś na lato szukam, jestem otwarty na wskazania :)

Edytowane przez zbigmaz01

To wiemy czego wiosna taka wczesna :p

Też czegoś na lato szukam, jestem otwarty na wskazania :)

Taka wczesna, ze dzisiaj w nocy na termometrze za oknem miałem -5 st.

Moja propozycja, zadzwoń do Kareny, powiedz że jesteś z muratora i chciałbyś przetestować ich groszko-miał (tak to nazwali). Jak się sprężysz to się załapiesz na darmową wysyłkę 60 kg próbki tego towaru, jak się sprawdzi to zamówisz sobie tonę za bodajże 699 zł z dostawą. Mała ekoenergia doskonale sobie z tym radzi.

Taka wczesna, ze dzisiaj w nocy na termometrze za oknem miałem -5 st.

Moja propozycja, zadzwoń do Kareny, powiedz że jesteś z muratora i chciałbyś przetestować ich groszko-miał (tak to nazwali). Jak się sprężysz to się załapiesz na darmową wysyłkę 60 kg próbki tego towaru, jak się sprawdzi to zamówisz sobie tonę za bodajże 699 zł z dostawą. Mała ekoenergia doskonale sobie z tym radzi.

Już mnie znają :)

W listopadzie (chyba) dzwoniła do mnie grzeczna pani i powiedziała że będzie dzwonić ale na przełomie czerwca :)

Może się skuszę na ten test ale w zasadzie to wolałbym groch i to w przewiewnych a nie w folii :)

Na ES-a za bardzo nie licz, no może ręcznyPlus, bo w sterze (obecnym) nie ma już miejsca w pamięci, choć zawsze można dołożyć pamięć zewnętrzną (koszt kości chyba ze 2 zł).

RęcznyPlus spisuje się znakomicie. Router steruje e-coalem po LAN-ie i tak czystej komory i wymiennika na tym algorytmie jeszcze nie widziałem. Niemal zero sadzy. Jedyny kłopot to zmiana danych w routerze z połączenia za podwójnym natem.

Co to jest ręcznyPlus???

U mnie na lokalnym składzie mieli chwałowice średni (do 33) za 530 zł (luzem) Myślę że to dobry czas na zakupy na przyszłą zimę.

U mnie na lokalnych składach szału nie ma. Nie dość że drogo to kiepska jakość. Na zimę zakupy będą latem. Teraz by się coś przydało na okres przejściowy ale marketowych wolałbym nie kupować.