Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie na tunerze a na routerku TL-WR1043ND + exroot + radio internetowe + wyświeltlacz LCD + NAS + sterowanie pilotem i wiele innych możliwości. :)

Działa i router nie ma za wiele pracy. Obciążenie systemu i procesorka w routerku na poziomie 9 do 12%.

Chcesz sobie sprawdzić to działaj, najwyżej wysadzisz w kosmos tuner. :D

Edytowane przez mark3k

Nie na tunerze a na routerku TL-WR1043ND.

Działa i router nie ma za wiele pracy. Obciążenie systemu i procesorka w routerku na poziomie 9 do 12%.

Chcesz sobie sprawdzić to działaj, najwyżej wysadzisz w kosmos tuner. :D

Kurcze nie mam na tyle wiedzy zeby to samemu ruszyc:)

Moze jakies wskazowki:)

Wiem tylko tyle ze wszystkie pluginy do mojego tunera maja rozszerzenie .py dlatego pomyslalem ze ma to szanse

Kurcze nie mam na tyle wiedzy zeby to samemu ruszyc:)

Moze jakies wskazowki:)

Wiem tylko tyle ze wszystkie pluginy do mojego tunera maja rozszerzenie .py dlatego pomyslalem ze ma to szanse

Daj sobie spokój z tunerem ... działa stabilnie 24h/miesiąc bez ani jednej zwiechy ?Od dłuższego czasu mam ufs912 wcześniej ip91 , powiem szczerze że się zdarzy robić restart - chciałbyś żeby Ci się kocioł "zatrzymał" na podawaniu węgla i podawał w kółko ?

Chyba że dla zabawy , ale dla zabawy to możesz i na tablecie uruchomić :)

Temat ciekawy ale szczerze to routerowi tez nie zaufam, przeczytalem temat na ES i jest problem z przechodzeniem w tryb automatyczny po zerwananiu polaczenia, tzn wogole takiej opcji nie ma. Zreszta o czym tutaj wogole pisac z jednej strony ES pisze, ze ster jest super a z drugiej otwiera sciezke do robienia protez to tak jakby sie przyznac, ze super nie jest. Nie wiem czego brakuje, wiedzy, umiejetnosci, checi, cierpliwosci? Z drugiej strony rozumiem punkt widzenia karoki skoro 99% osob jest zadowolona to nie beda przecez poswiecac srodkow aby zadowolic ten 1%

I o to chodzi. Furtka została ujawniona ... nie dla zadowolenia 1% tylko do : "chcesz , umiesz to zrób a nie jęcz " ;)

na rpi/beaglu po dolutowaniu paru drobiazgów możesz wypuścić normalny sterownik z dostępem przez net ... tylko komu się będzie chciało ;)

Do nie dawna takie "startery" były dość drogie szczególnie z eth, teraz to co innego , teraz to każdy Kowalski może być bohaterem swojej kotłowni ;)

Temat ciekawy ale szczerze to routerowi tez nie zaufam, przeczytalem temat na ES i jest problem z przechodzeniem w tryb automatyczny po zerwananiu polaczenia, tzn wogole takiej opcji nie ma. Zreszta o czym tutaj wogole pisac z jednej strony ES pisze, ze ster jest super a z drugiej otwiera sciezke do robienia protez to tak jakby sie przyznac, ze super nie jest. Nie wiem czego brakuje, wiedzy, umiejetnosci, checi, cierpliwosci? Z drugiej strony rozumiem punkt widzenia karoki skoro 99% osob jest zadowolona to nie beda przecez poswiecac srodkow aby zadowolic ten 1%

Na routerze działa co najmniej od dwóch tygodni i nie zauważyłem takiego problemu. Zarówno przez serwer ES-a jak i bezpośrenio po LAN czy WiFi zawsze mogę przełączyć na automat i w drugą stronę.

Każdy robi to na własną odpowiedzialność i nikogo do niczego nie zmusza ani nie namawia.

Wolny wybór, full demokracja.

Jest narzędzie, umiesz, kombinuj , poprawiaj, ucz się. I tylko tyle lub aż tyle.:)

Każdy robi to na własną odpowiedzialność i nikogo do niczego nie zmusza ani nie namawia.

Wolny wybór, full demokracja.

Jest narzędzie, umiesz, kombinuj , poprawiaj, ucz się. I tylko tyle lub aż tyle.:)

Oczywiście.

Panowie a nóż ktoś coś zrobi i może będzie to pomysł na jego dalsze życie czy pracę i dalszy wikt i opierunek :)

Przecież większość starszych userów pamięta jak zaczęła się moja przygoda i minertu z kotłami.

Czysty przypadek, forum, zachęty chłopaków których już tu niema.

Olbrzymia pomoc życzliwych ludzi i zaczęło się właśnie wszystko u Zawijanów w Zabrzu.

Różnie to bywa czasem między nami ale to właśnie oni sami wyhodowali sobie wrzoda na tyłku :)

Czasem sobie popiszemy trochę złośliwości, jakaś wojna się zdarzy ale w sumie jestem i będę im wdzięczny za zaproszenie wtedy.

Żona do tej pory mi mówi że nigdy by nawet nie pomyślała że kiedyś będę sprzedawał kotły CO :)

A wiecie ile było przeciw, a po co ci to, na wsi, kto tu po co przyjdzie, zobacz ile sklepów czy hurtowni po miastach.

Także panowie jak to mówią: masz głowę i h... to kombinuj :) a nóż powstanie jakiś nowy super sterownik.

Panowie na zasypowym przy paleniu węglem i drewnem lała się komuś smoła z kotła? wujek ma niebieskiego pali drewnem i węglem i leje się mu do popielnika klejąca gęsta smoła. Ja w swoim nie mam doświadczenia bo paliłem tylko 2 razy na ruszcie i takich problemów nie widziałem może za mało paliłem albo miałem inny lepszy rodzaj paliwa (drewna) może ustawienia albo co to może być?

Z tego co wiem drewno ma suche leżakowane pod wiatą.

Panowie na zasypowym przy paleniu węglem i drewnem lała się komuś smoła z kotła? wujek ma niebieskiego pali drewnem i węglem i leje się mu do popielnika klejąca gęsta smoła. Ja w swoim nie mam doświadczenia bo paliłem tylko 2 razy na ruszcie i takich problemów nie widziałem może za mało paliłem albo miałem inny lepszy rodzaj paliwa (drewna) może ustawienia albo co to może być?

Z tego co wiem drewno ma suche leżakowane pod wiatą.

A jak w nim pali ?

Uchyla drzwiczki jak w śmieciuchu czy korzysta z ustawienia z sterowniku "Zasypowy" ?

Powiem Ci że widziałem już kilka takich zalepionych, nawet fotki na starym fonie miałem porobione.

O drewnie i smole można co nieco poczytać w wątku o ekonomicznym spalaniu węgla na ostatnich stronach. Prawdopodobnie jest zbyt mały odbiór ciepła, sterownik lub operator ogranicza powietrze by nie przegrzewać stąd smoła. Jak zapobiegać? Mniej dokładać a częściej, albo spalić wsad "od góry" . Pamiętać o stałym dopływie powietrza.