Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jesteś tego pewien, a widziałeś wymiary 17-tki i 12-tki ? :confused:

Zmniejszyli wysokość bo wycieli górną półkę.

To już 12KW, a nie 11KW, jest to chociaż poparte jakimiś badaniami/certyfikatami czy producent nazwał sobie taki sam piec 12KW aby odciąć od siebie narzekania na forum na 11KW, za rok nazwie 11,5Kw jak zima będzie mroźna i będą narzekania na 12KW, może też ja dostałem 9KW bo spawaczowi krzywo się coś zaspawało i stąd te temperatury spalin przy większych mrozach.

Może zaprzeczysz że palnik jest inny do 11KW i 17KW (a powinien być inny skoro różne są moce pieca).

Edytowane przez Maher

Zmniejszyli wysokość bo wycieli górną półkę.

To już 12KW, a nie 11KW, jest to chociaż poparte jakimiś badaniami/certyfikatami czy producent nazwał sobie taki sam piec 12KW aby odciąć od siebie narzekania na forum na 11KW, za rok nazwie 11,5Kw jak zima będzie mroźna i będą narzekania na 12KW, może też ja dostałem 9KW bo spawaczowi krzywo się coś zaspawało i stąd te temperatury spalin przy większych mrozach.

Może zaprzeczysz że palnik jest inny do 11KW i 17KW (a powinien być inny skoro różne są moce pieca).

11/12kW ma 460mm szerokości, a 17kW 510mm, więc nie tylko wysokość. Po za tym w miejscu jednej wodnej półki jest tzw. sucha półka.

Jeśli chodzi o palnik to nie wiem, nie widziałem na żywo obydwu koron.

.Druga sprawa korespondując ze sprzedawcami z alle.. jest jakaś śmieszna rozbieżnośc w cenie ,bo np. niby wszystkie 11 KW są po 7900 ale jeden ze sprzedawców oferuje mi ten sam kocioł poza alleg... za 7200 plus pompa CO gratis,z fakturą 8%.Co wy na to?

Bierz gdzie taniej bo po prostu ktoś nie potrzebuje się tak nachapać na sprzedaży jednej sztuki, sprzedawca na siebie bierze problemy z watem 8% (do usługi sprzedaży dolicza ci montaż (np. wkręcenie mufy i już skarbówkę obchodzi). Ja jak kupowałem to też jednym z argumentów sprzedających na forum było że mi nie pomogą, ale widzę że niektórzy którzy kupili od sprzedawców na forum drożej wcale nie mogą liczyć na ich pomoc ( dostają posty zmień opał lub go dosusz itd).

Bierz gdzie taniej bo po prostu ktoś nie potrzebuje się tak nachapać na sprzedaży jednej sztuki, sprzedawca na siebie bierze problemy z watem 8% (do usługi sprzedaży dolicza ci montaż (np. wkręcenie mufy i już skarbówkę obchodzi). Ja jak kupowałem to też jednym z argumentów sprzedających na forum było że mi nie pomogą, ale widzę że niektórzy którzy kupili od sprzedawców na forum drożej wcale nie mogą liczyć na ich pomoc ( dostają posty zmień opał lub go dosusz itd).

Z tym się nie zgodzę ! Pomoc zawsze była , telefony w niedziele i święta zawsze odebrane. Sprawy gwarancyjne - amortyzator i siliniczek załatwione "od ręki" :)

Także przy okazji chciałem bardzo podziękować panu Wieśkowi za miłą obsługę (bez podtekstów proszę ;) ) i szybką reakcję :)

Z tym się nie zgodzę ! Pomoc zawsze była , telefony w niedziele i święta zawsze odebrane. Sprawy gwarancyjne - amortyzator i siliniczek załatwione "od ręki" :)

Także przy okazji chciałem bardzo podziękować panu Wieśkowi za miłą obsługę (bez podtekstów proszę ;) ) i szybką reakcję :)

Mi się sterownik "spierd%^&ł" w pierwszym tygodniu pracy i wizyta serwisu zajęła mniej niż kilka godzin (akurat był u mnie Minertu). Telefony w niedziele to nawet ja nie musiałem wykonywać a do mnie wiesiek dzwonił. Także pod względem serwisu i pomocy to chyba lepszego pieca nie znajdziesz. Defro ci pomoże w regulaminowym czasie 2 tygodni :)

Mi się sterownik "spierd%^&ł" w pierwszym tygodniu pracy i wizyta serwisu zajęła mniej niż kilka godzin (akurat był u mnie Minertu). Telefony w niedziele to nawet ja nie musiałem wykonywać a do mnie wiesiek dzwonił. Także pod względem serwisu i pomocy to chyba lepszego pieca nie znajdziesz. Defro ci pomoże w regulaminowym czasie 2 tygodni :)

No już nie słodź po zaraz zaczną krzyczeć,że się zmówiliśmy :)

No właśnie kupiłeś i teraz doczytujesz na forum bo Twój tani sprzedawca tylko ceną błysnął.

Policz sobie mądralo czy ja więcej zarobię sprzedając mu na 23% z ceną 7900 czy ten co sprzedaję na 8% z ceną 7200 ?

Dopiero filozofuj na jakiego samarytanina trafił.

Masz pojęcie jak wygląda teraz sprzedaż na 8% ?

Gdybyś miał nie pierdzieliłbyć głupot po forum.

Powiem Ci mąrdralo, albo nie, bo co co mam kogoś uczyć, niech sam się martwi swoją głupotą.

Jedna mufka, hehe

Kto podpisuje taką fakturę i potwierdza montaż swoją pieczątką ?

Jakie są warunki sprzedaży ?

Napiszę Ci jeszcze Maher może trochę bardziej obrazowo jak wyglądają forumowe zdzirusy.

Kocioł 12kW na 23% w cenie 7900 kosztuje netto 6422,76 pln a to jest cena która interesuje sprzedawcęnetto bo od tego idzie jego zysk

Samarytanin który sprzedaje go za 7200 na 8% liczy z ceny 6666,67pln czyli tak jakby go sprzedał za 8200pln na 23%

I co ciekawe faktycznie tyle za niego bierze bo te 15% nie traci a odzyskuje od US.

Widzisz jakąś różnicę, i kto zdziera ?

Czyli w końcu mam brać 11 KW czy 17?

To Twoja kasa, ja napisałem swoje a Ty sobie słuchaj forumowego pleciugi jak chcesz.

Masz w Mieszkowicach oprócz Tadeusza chyba ze 4 czy 5 RBRów, słyszałeś żeby ktoś narzekał że zmarzł w zimie ?

Wszystkie ja dobierałem mocowo, żeby sprawić frajdę jednemu pompiarzowi dopiszę NA OKO :)

No właśnie kupiłeś i teraz doczytujesz na forum bo Twój tani sprzedawca tylko ceną błysnął.

Policz sobie mądralo czy ja więcej zarobię sprzedając mu na 23% z ceną 7900 czy ten co sprzedaję na 8% z ceną 7200 ?

Dopiero filozofuj na jakiego samarytanina trafił.

Masz pojęcie jak wygląda teraz sprzedaż na 8% ?

Gdybyś miał nie pierdzieliłbyć głupot po forum.

Powiem Ci mąrdralo, albo nie, bo co co mam kogoś uczyć, niech sam się martwi swoją głupotą.

Jedna mufka, hehe

Kto podpisuje taką fakturę i potwierdza montaż swoją pieczątką ?

Jakie są warunki sprzedaży ?

Widziałeś fakturę że już zaczynasz przeliczać, w zeszłym roku robiło różnicę kupującemu czy 23% czy 8% vatu, bo ten vat można było sobie odbić, w tym roku to już nie ma znaczenia czy dostanie się fakturę na 8% czy 23% bo już nic nie można odliczyć. To po co masz przepłacać, szkoda że nikt nie napisał z tych co kupili RBR-a od sprzedawców z forum i ich olali (nie chce mi się szukać postów aby je wkleić). Mi sprzedawca z allegro też pomógł jak przyszedł nowy RBR i kręcił się podajnik w przeciwnym kierunku i zawór bezpieczeństwa był wkręcony odwrotnie i w czasie awarii mogłoby rozsadzić piec. Też sprzedawca z allegro szybko załatwił mi reklamacje, jak w nowy RBR miał przyjść z przekładnią NORD a przyszedł z tańszą Transtecno (została zwrócona mi różnica w cenie - przelew przyszedł expresowy w ciągu 4 godzin).

Edytowane przez Maher

I znowu nie masz racji z tymi odliczeniami, bo nie jest to cała prawda.

A co wiesz o warunkach sprzedaży na 8% ?

No dawaj te wypowiedzi, tych olanych, tylko szybciutko.

Od pisanie głupot to Ci klawiaturę może rozsadzić a nie kocioł.

Aha i napisz mi co by było jesli by faktycznie wybuchł a faktura na 8% ?

Kto idzie do pierdla ?

A. Pan Henio zza budki z piwem co go montował ?

B. Ty jeśli go sam montowałeś ?

C. Czy ten co wystawił taka fakturę i potwierdził ten fakt ?

Edytowane przez karoka65

Też sprzedawca z allegro szybko załatwił mi reklamacje, jak w nowy RBR miał przyjść z przekładnią NORD a przyszedł z tańszą Transtecno (została zwrócona mi różnica w cenie - przelew przyszedł expresowy w ciągu 4 godzin).

Tak ?

To zadzwoń do Instalco i zapytaj p. Daniela kto dzwonił w sprawie dopłaty do Twojej przekładni, która nigdy nie była zamówiona przez Twojego sprzedawcę.

Nie spodziewał się pewnie że zaglądasz na forum i się kapniesz.

Nie wierzysz, zadzwoń i zapytaj, czy kłamię czy mówię prawdę.

To bardzo szybko można sprawdzić. Widzisz żyjesz w niewiedzy jeszcze gryziesz i nie potrzebuję podziękowań.

Ludzie sami rozumu uczą.

Tak ?

To zadzwoń do Instalco i zapytaj p. Daniela kto dzwonił w sprawie dopłaty do Twojej przekładni, która nigdy nie była zamówiona przez Twojego sprzedawcę.

Nie spodziewał się pewnie że zaglądasz na forum i się kapniesz.

Nie wierzysz, zadzwoń i zapytaj, czy kłamię czy mówię prawdę.

To bardzo szybko można sprawdzić. Widzisz żyjesz w niewiedzy jeszcze gryziesz i nie potrzebuję podziękowań.

Ludzie sami rozumu uczą.

Czyli to też twoja wina/zemsta że przyszedł kocioł i przekładnia obracała się w przeciwną stronę i że firma Instalco chciała mnie oszukać i mimo zamówionej przekładni NORD przyszła transtecno (zamówienie potwierdzałem telefonicznie w Instalco) i zawór bezpieczeństwa był wkręcony źle?

Już nie chce pisać że instalco przekładała termin kilkukrotnie za każdym razem zapewniając że następny jest na 100%, mówiąc że ktoś się rozchorował że czegoś brakowało do skończenia zamówienia, ty też maczałeś w tym palce?

Edytowane przez Maher

Ty wiesz swoje a ja swoje i niech tak zostanie bo widzę szkoda paluchów.

Nie u mnie zamawiałeś to dlaczego do mnie ciągłe pretensje, tak samo Kalio, kupił od instalatora a do mnie jakieś żale.

Ludzie czy Wy zdrowi jesteście ?

Kup w jednym sklepie telewizor a później chodź dwie ulice dalej do drugiego sklepu z pretensjami.

Kopną Cię w zadek i wypieprzą za próg.

Trochę brutalna ale prawda.

Ty wiesz swoje a ja swoje i niech tak zostanie bo widzę szkoda paluchów.

Nie u mnie zamawiałeś to dlaczego do mnie ciągłe pretensje, tak samo Kalio, kupił od instalatora a do mnie jakieś żale.

Ludzie czy Wy zdrowi jesteście ?

Kup w jednym sklepie telewizor a później chodź dwie ulice dalej do drugiego sklepu z pretensjami.

Kopną Cię w zadek i wypieprzą za próg.

Trochę brutalna ale prawda.

Cofnij się kilka stron wstecz i przeczytaj sobie posty powoli ze zrozumieniem to może dotrze do ciebie kto tu kogo się czepia.

Ja pisałem że wcale 11Kw czy może 12Kw itd. nie jest takim dobrym wyborem bo ma półkę wodną mniej, a ty zacząłeś jakieś pretensje wyciągać. Chyba że już tak utożsamiasz się z RBR-em że ty i RBR to jedność i nawet delikatna krytyka RBR-a uderza też w ciebie.

Ja mam kotły kilku producentów także jeszcze się z nim nie "skleiłem do kupy" ty zaś zacząłeś go krytykować chyba jeszcze 1,5 roku przed zakupem, później go jednak kupujesz i dalej marudzisz.

Dla mnie to nie jest krytyka tylko marudzenie.

Novy to krytykował choć ostatnio przerodziło się to nie w krytykę samego kotła a złośliwości w moją stronę, taka mała różnica.

Dobra Maher wylewaj dalej swoje żale, nie będę Ci przeszkadzał dopóki głupot nie będziesz pisał i ludzi do złego namawiał a kogoś zawsze łatwiej bo to przecież on płaci.