Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja wyjadę z takim trudnym pytaniem: co mogę zrobić by choć trochę przygłuszyć pracę podajnika podczas podawania?

Czy jeśli zapodam jakąś gumę pod nóżkę od podajnika, to będzie ciszej? Mój podajnik stoi bezpośrednio na płytkach w kotłowni.

kol. mark3k opracował : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223043-Wyciszenie-napędu-podajnika-ślimakowego-kotła-(RBR)&highlight=mark3k

Panowie jak to jest z tymi zasypami mam je wpisywać w zakładce zdarzenia i tam dodac ile kilo ,date i z jakiej parti jest węgiel ,czy w panelu głownym ecoala ?Bo jeśli robie to w zakładce zdarzenia do nie przerzuca mi tego na panel główny ecoala, a jeśli zrobie to na ecoalu i mam np. zapasa kilkunastu minut to te minuty mi kasuje i wrzuca te ktoe wpisałem nowe.Jak to mam być tak konkretnie ?

Panowie jak to jest z tymi zasypami mam je wpisywać w zakładce zdarzenia i tam dodac ile kilo ,date i z jakiej parti jest węgiel ,czy w panelu głownym ecoala ?Bo jeśli robie to w zakładce zdarzenia do nie przerzuca mi tego na panel główny ecoala, a jeśli zrobie to na ecoalu i mam np. zapasa kilkunastu minut to te minuty mi kasuje i wrzuca te ktoe wpisałem nowe.Jak to mam być tak konkretnie ?

Ja wciskam zasyp paliwa na panelu www. Ale staram się to robić jak już opał w zasobniku się kończy, mam dokładnie wyliczony przesyp.

Jak masz zapas kilkunastu minut to możesz zawsze sobie zmienić czas pracy podajnika do opróżnienia zasobnika czyli dodać ten zapas do wcześniej wyliczonego czasu.

Tak właśnie jest. Jeżeli nie dosypujesz do pełna a tylko częściowo to te pozostałe min. sobie doliczaj.

A z jakiego powodu ma się nie włączyć ? Prąd będzie za gęsty ?

Przepraszam - źle się wyraziłem. Włączy się, swoje padu zeżre, a i tak ciepła z tego żadnego nie będzie!!! Ale ty to wszystko wiesz, tylko próbujesz wcisnąć kit niedoinformowanym inwestorom o cudownych właściwościach pompki :D

Gość Arturo72
Przepraszam - źle się wyraziłem. Włączy się, swoje padu zeżre, a i tak ciepła z tego żadnego nie będzie!!! Ale ty to wszystko wiesz, tylko próbujesz wcisnąć kit niedoinformowanym inwestorom o cudownych właściwościach pompki :D

Narazie przy -18st.C pracowała na ogrzewanie przez 6-7h bo tyle jej wystarczylo zeby utrzymac 22,5st.C w domu i zzerajac przy tym 3,2kWh na godzinę pracy.

Czy jak będzie o 7st.C mniej będzie dużo więcej zarla czy tylko będzie dłużej pracowała np.o 2-3h ?

Nie zaczepiaj to nie będzie powodów do robienia bagna z wątku tematycznego, spamer zawsze szuka powodu.

Np. samoczyszczacy...

Hm... taki sobie skonstruowałem i zamontowałem w mojej i nie tylko kotłowni.Mój pracuje od kwietnia a drugi od 2 tyg .

Czyżbym przewidział co się szykuje?Nie przecież ja tego nie rozumie.Ale co tam.Szkoda tylko,że misiek dostał zwiechy bo nie wykrył trendów , wymiennik równo wygrzany,temp spalin wyższa od poprzedników.Co o tym myśleć?

Hm... taki sobie skonstruowałem i zamontowałem w mojej i nie tylko kotłowni.Mój pracuje od kwietnia a drugi od 2 tyg .

Czyżbym przewidział co się szykuje?Nie przecież ja tego nie rozumie.Ale co tam.Szkoda tylko,że misiek dostał zwiechy bo nie wykrył trendów , wymiennik równo wygrzany,temp spalin wyższa od poprzedników.Co o tym myśleć?

Kiedy coś więcej napiszesz na temat swojego wyrobu?? Lubie ludzi którzy umieją coś więcej niż jak jak bycie klakierem :p