Zangetsu 16.06.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Witam Czy mozecie doradzic mi konkretna wylewke do lazienki o powierzchni niecale 5 m2 z ogrzewaniem podlogowym ?Grubosc CALEJ wylewki to 50-55 mm (z zatopionymi rurkami od ogrzewania)Ogrzewanie jest zrobione z powrotu od grzejnika (ale z regulacja)Pod wylewka izolacja ze styropianu eps 100, 3cm grubosci i na to folia Jesli to mozliwe to chcialbym zeby byla to wylewka samopoziomujaca, poniewaz kafle beda spore, 45x45 cm. Czytalem inne tematy i ludzie wspominaja o np. Atlas SAM 200 lub Kreisel 400 (sa w rozsadnej cenie w castoramie), jednak jest na nich napisane, ze przeznaczone sa do pomieszczen suchych.Z drugiej strony i tak bedzie potem na wylewke i sciany polozona folia w plynie. Zatem czy mozna uzyc wspomnianych wyzej wylewek ? A jesli nie to co proponujecie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 16.06.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Wylewka anhydrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zangetsu 16.06.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 chyba anhydrytowa... ? Poza tym, te dwie o ktorych wspominalem sa anhydrytowe ale DO POMIESZCZEN SUCHYCH. Pytalem czy mimo to mozna je uzyc w lazience, ktora pomieszczeniem suchym raczej nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 16.06.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Mój błąd nie sprawdziłem jakie to wylewki. W twoim przypadku nie masz większego wyboru, 5cm to nie wiele i w połączeniu z podłogówką to tylko anhydryt się nada, a że jest on do pomieszczeń suchych? A przecież ludzie robią zwykłe wlewki cementowe, lub półsuche i na to samopoziomujące i nigdzie nie jest powiedziane że są one do pomieszczeń o podwyższonej wilgotności, gruntują nakładają dwie warstwy foli w płynie, na to dobry klej ,terakota i wszystko jest w porządku, kwestia poprawnego wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zangetsu 16.06.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 No i wlasnie o to mi chodzilo. Po prostu czy nie bedzie jakiegos problemu wiekszego. Robie to pierwszy raz wiec wole zapytac zawczasu niz potem miec problemy... Tak mam zamiar zrobic. Dac jej dobrze wyschnac przez 3 tygodnie, potem jesli bedzie mozliwosc troche wygrzac, potem grunt, porzadnie folia w plynie pociagnac i na to kafle... Miejmy nadzieje, ze wszystko bedzie gralo Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zangetsu 18.06.2011 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Ewentualnie mialbym pytanie do zorientowanych o "zwykly jastrych" (nie samopoziomujacy)... Czy do takich "zwyklych jastrychow" ZAWSZE trzeba dodawac plastyfikator ? Gosc w castoramie twierdzi, ze tak. Tymczasem na opakowaniu np. firmy Kreisel jest napisane ze nadaje sie do ogrzewania podlogowego, ale nic nie wspominaja o dodawaniu czegokolwiek (z wyjatkiem wody przy mieszaniu ). Z kolei na innym jastrychu pisza o mozliwosci dodania wlokien polipropylenowych i zastrzegaja, zeby nie dodawac "zadnych innych niz wymienione dodatkow". No i mam zagwozdke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts