Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A mo?e siatkówka

zezo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 845
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

można Jamles, nawet trzeba :wink:

6 mecz za nami. Drużyna nadal bez straty seta :D

Prawdziwy sprawdzian jutro z zespołem Kanady. Jeśli zagrają dobrze, zacznę marzyć o medalu.

Ale mecz o 5 rano. Kto zasiądzie przed TV?

Ale mecz o 5 rano. Kto zasiądzie przed TV?

tola

większość wstanie, ja bankowo wstaję.

jestem z tego pokolenia co pamięta największe osiągnięcia naszych siatkarzy, widać tak już nam pisane że trzeba wstawać w środku nocy jak chłopaki sięgają po złoto :D :D

Jestem troszkę zmartwiony podejściem naszych dziennikarzy, jak są zachwyceni że wygrywamu mecze bez straty seta, a wszyscy wiemy że sety nic nie dają, a będą się liczyć małe punkty, :o :o

ale jak chłopaki rosjan i serbów pchną do zera nic nie mam przeciwko :wink: :wink: lecz to raczej mało realne.

trzymamy więc kciuki, niech się stanie medalowanie naszych siatkarzy

najwyższy czas, najwyższy czas [/b]

Przespałam pierwszy set, na drugim już byłam świadoma tego, co oglądam :wink:

Zezo, ja jestem kibicem starej daty. Dla mnie wygrany mecz, wygrane sety oznaczają pełne, piękne zwycięstwo drużyny.

I powiem szczerze, że ten nowy system małych punktów odbiera mi część radości z oglądania tej dyscypliny sportu. Dramaturgia końcówek setów, czyż to nie jest piękne?

Według nowych zasad niestety nie.

Kombinowanie typu - trzeba przegrać seta, by grać dłużej, bo wtedy zbierze się większą ilość małych punktów....jest dla mnie niezrozumiała :roll:

Może jest w tym jakiś sens, ale we mnie tkwi siła przyzwyczajenia do jasnych, klarownych zasad.

Najważniejsze zwycięstwo, potem ilość wygranych setów, a na końcu małe punkty w sytuacji remisu.

Ale co ja, biedny żuczek mogę? :roll: :wink:

Mogę wstać we wtorek o 7 rano i obejrzeć pojedynek z Rosją. I tak zrobię :D