Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A mo?e siatkówka

zezo

Recommended Posts

No i tak to jest, jak się kocha siatkówkę.

Zamiast ścierać pajęczyny i piec świąteczne pasztety, znów kilkadziesiąt minut przesiedziałam w Polsacie Sport :roll:

Skra Bełchatów pokonała wiedeński klub w ramach rozgrywek Ligi Mistrzów 3:2 :D

Mecz zakończył Mariusz Wlazły przepięknym asem serwisowym :lol: ...to się ogląda :D

• Odpowiedzi 845
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

michal_m napisał

W takich chwilach żałuję, że nie mam polsatu sport...

DLACZEGO NIE MASZ???????

Zapodaj sobie cyfrowy polsat /coś około 100 zł/

abonament miesięczny jest taki pakiet mini czy coś za 9 zł do kupisz dodatkowo pakiet SPORT za 6 zł i za 15 zł na miesiąc masz.

A za taką kasę to nawet piractwo wysiada- nie opłaci się

powodzonka

A dziś oglądaliście pojedynek na szczycie w naszej lidze?

Mistrz pokonał wicemistrza i znów ciekawy pojedynek.

Skra pokonała Jastrzębski Węgiel 3:2 grali u siebie.

Pierwszy set punkt za punkt. W drugim secie przewaga Skry nawet 7 punktowa.

W trzecim wyraźna przewaga Węgla.

Tie break to już popisówka Skry.

5 setów serwuje dużo emocji :D

Tola a co robiłaś podczas drugiego seta :lol: coś ci przepadł w statystykach 30-28 też wyrównany jak pierwszy. Ale żeby taka fanka siaty jak TY zajmowała się wtedy czymś ( kimś :wink: ) innym :D

:D

pasztet trzeba było kręcić, mak ucierać i takie tam, nie ma lekko, niestety :wink:

wieczorem była powtórka na Polsacie Sport...podglądałam :D

tomek_lodz widzę że kibicujesz Bełchatowianom :wink: :wink:

Coś jednak mi się wydaje że w tym roku "majstra" to Skra nie zrobi, raczej słabszy skład mają niż rok temu, już z Jastrzębiem mogli przegrać, :wink: :wink:

ale dalej twierdzę że mecz z Olsztynem był super widowiskiem :wink:

w najblizszej kolejce Skra gra z Częstochową, mam nadzieje że znowu będzie mecz na najwyższym pozimie :D :D

Dziś 20.10 w Polsacie Sport mecz rewanżowy w ramach rozgrywek Ligi Mistrzów

Skra Bełchatów - Aon hot Volleys Wiedeń.

Pierwszy mecz wygrana 3:2 jak będzie dziś?.....dobrze będzie :D

No tak, taka jest siatkówka...nieprzewidywalna :lol:

Przegraliśmy dwa pierwsze sety. Słabe widowisko, bez atmosfery w hali, bo grali w Wiedniu.

Trzeci set rewelacja, wygrana 25:15

Czwarty mordęga, mnóstwo prostych błędów, źle się to oglądało. Jednak końcówka seta należała do Skry. Wydawało się że cudem wygrali 26:24.

Wreszcie Tie break...i nokaut na przeciwnikach :D

15:7 :D

Brawo Skra.

Droga tolu

ogladają ostatnie mecze SKRY dochodzę do wniosku że coś jest nie tak z tą drużyną, potrafią zagrać super mecz, a następnie męczą się z Wiedeńczykami, nie jestem coś przekonany do tego ich argentyńskiego trenera, może on i z Argentyny ale raczej zdecydowanie to nie jestklasa Lozano,

coś mu to egzekwowanie pewnych zagrań od zawodników nie wychodzi, życzę bełchatowianom jak najlepiej ale bardzo ciężko bedzie im powtórzyć zeszłoroczne osiągnięcia.

Obym sie mylił

Powodzonka

A tak przy okazji pisania o trenerach, odejdę na moment od tematu siatkówki.

Pod koniec lat 90-tych fascynowała mnie koszykówka. Byłam wiernym kibicem Śląska Wrocław. I choć na mecze nie jeździłam, bo jakby nie patrzyć Wrocław daleko ode mnie, to transmisjom w TV podporządkowywałam swoje rozkłady dnia.

Zieliński, Wójcik, Tomczyk....to się oglądało. Niezaprzeczalne, wielokrotne mistrzostwo Polski zdobywali nie tylko dzięki dobrym graczom, ale przede wszystkim dzięki trenerowi Andrejowi Urlepowi.

Dziś to już trener - legenda. Kiedy odszedł do Anwilu, to właśnie ta drużyna odebrała tytuł Mistrza Polski Wrocławianom. Dziś Urlep znów trenuje Śląsk i dobrze.

Przyzwyczaiłam się i tak mi bardziej pasuje.

michal_m napisał

Politechnika W-wa ma nowego trenera - Edwarda Skorka. Ciekawe, czy będzie odnosił podobne sukcesy jak z Częstochową?

Skorek to w/g mnie jeden z lepszych trenerów na naszym rynku siatkarskim, ale przy obecnej sytuacji kadrowej warszawskiej druzyny, czeka go dłuuuga i cięzka praca.

Co do sukcesów Politechniki to raczej zyczenie sympatyków tej drużyny, realnie politechnika będzie bronić się przed spadkiem. a łatwo nie bedzie.

Ja też z wielką przyjemnością obejrzałam ten mecz.

To nie było łatwe spotkanie, zacięta walka o każdy pukt.

Tym bardziej imponuje wygrana Skry i ich kondycja.

Pozdrawiam oglądających :D