Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A mo?e siatkówka

zezo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 845
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie będzie zmiany na stanowisku selekcjonera reprezentacji siatkarzy. Oficjalny komunikat PZPS w tej sprawie jeszcze się nie ukazał, ale decyzja już zapadła - Raul Lozano wypełni swój obowiązujący do końca Igrzysk kontrakt. Prezes PZPS ma w czwartek ogłosić, że Lozano zostanie z reprezentacją.

Los Raula Lozano wisiał na włosku - mówi proszący o anonimowość działacz PZPS. Decyzja nie była prosta, ponieważ obecny trener nie jest w związku przez wszystkich lubiany. Raul naraził się bardzo wpływowej grupie. To oni rozmawiali z Castellanim. Oni szukali innych szkoleniowców.

Nie wiem czemu ale jak grają nasze "złotka" to w czasie meczu boję się że mnie zawał serca złapie, :wink:

nie mogę zrozumieć jak można prowadzić np. 5 punktami a za chwilę stracić 10 i przegrywać 5 :evil:

potrzebne będą jakieś kropelki

Mam podobnie i za każdym razem słyszę ,że jak znowu będę krzyczał to mi wyłączą

TV :D :D :D

W dniach 17-25 maja odbędzie się w Tokio turniej interkontynentalny, w którym osiem drużyn zagra o awans do igrzysk olimpijskich. Oprócz gospodarza - Japonii, będą to: trzy najlepsze drużyny mistrzostw Azji (Korea, Kazachstan, Tajlandia), dwa najlepsze zespoły Europy (Polska, Serbia), najlepszy zespół strefy NORCECA (Dominikana) oraz najlepszy zespół z Ameryki Południowej (Peru) lub z Afryki (Kenia) - w zależności, który będzie wyżej w rankingu FIVB.

Na olimpiadę pojadą trzy najlepsze zespoły turnieju oraz najlepsza drużyna z Azji - jeśli zajmie któreś z czterech czołowych lokat. Jeśli nie, to jej miejsce zajmie inna reprezentacja.

Będzie dobrze, dziewczyny będą w Pekinie :wink: :wink:

• 2 weeks później...
Pomoc dwukrotnej mistrzyni Europy, Polce Agacie Mróz-Olszewskiej, urosła już w Rosji do rangi jednej z najbardziej priorytetowych spraw tamtejszej siatkówki.

Po tym, jak najlepszy gracz świata, występujący w Iskrze Odincowo Brazylijczyk Giba oddał swoją koszulkę na licytację, władze rosyjskiej federacji siatkarskiej postanowiły włączyć się do akcji zbiórki pieniędzy. Jej początek zaplanowano na wtorek, kiedy w Moskwie odbędzie się Mecz Gwiazd tamtejszej ligi męskiej.

- Byłam zaskoczona informacją o geście Giby. Dowiedziałam się o tym z Internetu. Teraz dochodzi jeszcze akcja rosyjskiej federacji. Jestem wszystkim naprawdę wdzięczna. Cóż więcej mogę powiedzieć? - mówi cierpiąca na chorobę szpiku kostnego Agata, która kilka tygodni temu ogłosiła, że jest w ciąży. Od dwóch miesięcy opuszcza szpital tylko, by zrobić USG płodu (wczorajsze badania potwierdziły, że z córką wszystko w porządku).

Podczas Meczu Gwiazd w Moskwie polski menedżer Andrzej Grzyb odbierze z rąk działaczy piłkę z autografami wszystkich zawodników oraz sześć koszulek najlepszych graczy ligi rosyjskiej.

- Będą to stroje Połtawskiego, Tietuchina, Werbowa, Giby, Balla i Priddy'ego - mówi Grzyb, który był inicjatorem rosyjskiej akcji. - Jeśli te pamiątki nie zostaną kupione przez kibiców w Moskwie, przywiozę je do kraju i tutaj zrobimy licytację na rzecz Agaty.

Tymczasem w Polsce na pomoc dwukrotnej mistrzyni Europy zebrano 39 490 złotych w czasie balu charytatywnego w Kluczborku. Koszulkę najlepszego siatkarza świata ostatnich lat Giby z jego autografem oraz pozostałych reprezentantów Brazylii sprzedano za pięć tysięcy złotych.

- Byłem na mistrzostwach świata w Japonii - mówi pomysłodawca i organizator balu Józef Golenia. - Na lotnisku z ekipą brazylijską m.in. z jej prezydentem robiliśmy zdjęcia. Gdy zrodził się pomysł akcji charytatywnej, wysłałem do niego list z prośbą o przysłanie jakiegoś gadżetu. Po dwóch tygodniach otrzymałem wspomnianą koszulkę.

Blisko sto osób znakomicie bawiło się na balu w Kluczborku. - Na parkiecie szalał Piotr Gruszka z małżonką, ma świetną koordynację taneczną - powiedział Józef Golenia, który jest miejscowym przedsiębiorcą. - Byli obecni inni ludzie ze świata siatkówki m.in. Małgorzata Niemczyk, Andrzej Warych i Waldemar Wspaniały. Ten ostatni miał trudną rolę abawiania wielu gości, z której wywiązał się znakomicie. Licytację koszulki prowadził Zygmunt Chajzer.

Właśnie przeczytałem

Mariusz Wlazły ma być zmiennikiem przestawionego na pozycję w ataku Piotra Gruszki.

- Wszystkich nas zatkało, gdy to usłyszeliśmy z ust trenera Alojzego Świderka, który w imieniu Raula Lozano zdawał Wydziałowi Szkolenia raport po turnieju w Izmirze. Ja się załamałem - mówi nam jeden z członków Wydziału, trener siatkarski. Mówi anonimowo, bo Argentyńczykowi większość osób w PZPS woli się nie przeciwstawiać.

:o :o :o :o :o :o :o :o :o

i co wy na to ??

Jeśli będą wyniki to na ataku niech gra ten kogo wskaże trener Lozano...ale czy te wyniki będą ??

Turniej w Izmirze pokazał, że Gruszka na tej pozycji sobie nie poradził, no bo jak miał to zrobić kiedy w klubie jest przyjmującym :o

No cóż trener Lozano zaczyna kombinować, szkoda tylko, że nie idzie wzorem Beenhakera czy Bonitty i zamiast jeździć na mecze ligowe woli oglądać je sobie w domu na wideo :o :o ...dla mnie to jest nieporozumienie !!

Jeszcze jeden cytat trenera Lozano

Prygiel jest zawodnikiem przeciętnym, co potwierdzają statystyki.

Tu niestety Lozano się kompromituje !!...Robert Prygiel jest 3 w rankingu atakujących i 2 wśród zagrywających w naszej lidze !!

ale jak się siedzi w Argentynie zamiast oglądać mecze na żywo i być w pobliżu zawodników to czasami właśnie można wygadywać takie bzdury :o