tynkarzyk 16.06.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Jestem początkującym malarzem. Ostatnio znajomy polecil mnie swojej kolezance, ktora prowadzi kancelarie krislex i tak moglem zdobyc doswiadczenie malujac u niej w kancelarii sciany. Problem polega na tym, ze po umalowaniu jednej z nich (karton gips) na scianach pojawily sie biale plamki. (farba jest w kolorze brzoskwiniowym) Nadmienie ze pigment wyl doskonale wymieszany z farba (mieszalem grubo ponad 40 min). Proszę o opinie co moze byc przyczyna wystepowania tych plamek? Glupio mi pierwszy raz strzelic taka gafe i to w dodatku w miejcu gdzie maja byc przyjmowni klienci i na takie wady wlasciciel nie moze sobie pozwolic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 16.06.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Podaj jeszcze adres i telefon, ewentualnie www tej kancelarii. Rodzaj farby, pigmentu, gruntu, ewentualne rozcieńczanie, sposób nakładania (wałek/pędzel/natrysk)nie mają żadnego znaczenia więc tymi informacjami sobie głowy nie zawracaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinowaty 12.08.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Ja malowałem, bezpośrednio na płytach g-k, ale farbą dekoral. Żółtą. 2-3 razy trzeba malować, albo wcześniej jakiś podkład. Oczywiście przed malowaniem grunt. Fajnie wyszło i plamek brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 18.08.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Moim zdaniem brak gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 18.08.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Grunt ma wpływ na wchłanianie farby.Więc dając grunt zmniejsza się grubość nakładanej warstwy, a więc zmniejsza zużycie. są i inne zalety gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts