Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Alutki - uwnętrzam się ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

NADULKA bardzo miło Cię gościć, podglądałam też Twoje poczynania i były dla mnie dużą inspiracją

OOMARTA witam serdecznie!! W sypialni to panele krono iroko ale tych nie polecam bo strasznie łatwo się rysują i takie jakieś przykurzone w odbiorze wizualnym. Nadal mi się podobają ale wiem, ze będą szybko do wymiany. W salonie natomiast to parkiet merbau z dlh (kupiony w castoramie bo był o 30% tańszy ;) po klejeniu ryczałam i na kolanach zmywałam klej rozpuszczalnikiem klepka po klepce ale było warto!! Wygląda rewelacyjnie i jest bardzo łatwy w utrzymaniu czystości!! Co prawda mogę prześledzić drogę chłopaków jedzących ciacha i bułki ale co tam :)) UWIELBIAM GO!!

Witam BETIB własnie o to mi chodziło. Dla mnie prostota i natura sa ponadczasowe. Chciałam takie meble, które doczekają wnuków i prawnuków. Żeby były częścią rodziny i dotrwały do pokoleń, których ja juz nie będe znała. Szkoda, że nie znam historii mojego bufetu, gdzie i komu służył. Wiem, ze przetrwał dwie wojny. Dla mnie meble drewniane w domu to podstawa.

• 2 weeks później...
u mnie dwóch chłopaków i nie bardzo pasują mi do nich białe mebelki. Te są bo mieliśmy całą kolekcję i reszta jest w sypialni i gabinecie, wiec też nie bardzo chciałabym je zmieniać. Teraz mogę zrobić roszadę między pokojami. Ale nie powiem w temacie pokoi dziecięcych ostatnie zdjęcia mnie zachwyciły ale co tam a) nie mam córeczki, b) dzieci chciały kololowo i tak mają. W sumie ja u nich też się dobrze czuję ( w bawialni spaliśmy 3 tygodnie zanim przenieśliśmy się do swojej sypialni) jest tak milutko i cieplutko.

Alutka, jaką masz bidetkę w górnej łazience? I jak się ona sprawdza? Czy ma przycisk na główce otwierający strumień wody, czy tylko odkręca się wodę wajchą na ścianie?

Bardzo podoba mi sie kształ tej bidetty i chciałabym też taką kupić, ale nie wiem, jak będzie z użytkowaniem. Będę Ci wdzięczna za odpowiedź :)

No hej alutka! Mnie tez dawno u Ciebie nie było a tu proszę....górna łazienka spadła mi jak z nieba :-) Proszę napisz jaka masz wannę i jaki jej wymiar.otwory na baterie juz były czy robił je fliziarz? szukam takiej wanny ale nie moge znaleźc właśnie takiej, zeby na obrzezu miała dość miejsca na baterie.A tu proszę :-) Ja tez mam te mebelki co Ty u dzieciaków i tez bede je brała do nowego domku. Marzy mi sie dziewczynka i przeznaczam je na dzień dzisiejszy do jej pokoju tylko tak jak Reni zaproponowała chciałabym je pomalować na biało :-) A jak będzie chłopczyk to może na jasny szary....