Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Alutki - uwnętrzam się ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Efi no cokoły są takie srebrne z IKEA ;) brak jeszcze blendy z lewej srony lodówki i górą też cokolik czarny. Generalnie roboty na godzinkę więc nie waarto się brać :) hihi

VENUS skrzynka znaleziona na allegro ale okazało się, że sklep w Poznaniu!! Ufundowana przez moją Przyjaciółkę jako prezent parapetówkowy..

za lampę zatłukę;)

lodówka kolorowa:) ale ujrzeć zadowolone miny Dzieci - bezcenne:)

TOFEE Pięknie witam!! Stół, stolik kawowy i szafka TV to seria mebli kolonialnych. Nabyte w Meblomodzie w Poznaniu - na zapisy (czekalismy ponad 3 miesiące na fracht z Indii). Ja też jak je zobaczyłam to wiedziałam, ze tylko te i zadne inne. Najśmieszniejsze to to, że nabyte w pierwszym sklepie koło byłego domu. Ale widziałam tez ich ofertę na allegro :) A cena naprawde niezła - nie pamiętam dokładnie ale za stół 2mx1m (+2x40cm) było mniej niż 2tysiaki. Zapomniałam dodać, ze to lite drewno akacjowe, bejcowane.

Beatka Witam, dom dla Wszystkich miłych gości zawsze otwarty.

AZALKA76 Serdecznie Cię witam :)

na allegro jest trochę takich skrzynek: wpisz skrzynka amerykańska

np.

http://allegro.pl/amerykanska-skrzynka-na-listy-usa-dobra-cena-i1718362942.html

nas "pogonił" listonosz a zależało nam na wielkości. Ta jest idealna. Jeszcze pozostaje słupek ale ten pewnie przetrwa niejedno póki się płotu nie dorobimy :D

• 7 months później...

JOASIAH Witaj:)

ano już tak jest w moim salonie - jak się siądzie to się nie chce ruszyć... no i tak sobie siedziałam siedziałam i forum zaniedbałam

obecnie poszukuję lampy do czytania książki ale ceny mnie trzeźwią

http://designshop.deco24.pl/_var/gfx/6ce0b633924f78599d695d022ed77787.jpg

Edytowane przez ALUTKA W

Witam, to ja tu przez przypadek i co widzę kafelki radica negro w łazience.Ja takie kupiłam tylko 60x60 na podłogę na dole czyli hol, kuchnia, jadalnia i zastanawiałam się kiedyś, aby dać do łazienki na ścianę i właśnie szare też brałam pod uwagę.

Ta łazienka kolorystycznie bardzo mi się podoba i połączenie z drewnem też.Rzeczywiście ktoś nierozważnie powiedział,że pozbierałaś resztki.Niestety ta osoba nie zdaje sobie sprawy ,że to stanowi spójność domu, bo zauważyłam że szare kafle w kuchni.

No i teraz chyba żałuję że nie kupiłam własnie szarych.

Alutko ja też mam 2 chłopców 4 i 11lat.Ten starszy akurat lubi białe meble .Nawet sobie wybrał*białe łóżko z Ikei- jak na mój gust trochę dziewczęce-Hemnes chyba seria.Nie przejmuję się bo białe meble uwielbiam.

A zapomniałabym o tej skrzynce na listy- jest zarąbista, idę za chwilę na allegro jej poszukać.

Powiedz mi jeszcze bo zauważyłam że w salonie masz 4 podwójne halogeny,czy nie jest za jasno.Ja właśnie zajmuję się rozmieszczaniem świateł w salonie planowałam podobnych 8 sztuk przy wielkości salonu ok.36 metrów.Boję się tylko ,że od tych świateł będzie gorąco i za jasno.

Czekam z niecierpliwością na nowe foty

Witajcie Barbara i Drop_in skrzynka sprawdza się nadzwyczajnie!! Chcieliśmy czarną, żeby pasowała do ogólnego look-u ale bałam się, ze wystawiona na słońce i inne warianty atmosferyczne farba zacznie odłazić i jednak wzięliśmy zwykłą.

Co do lampek to tworzą raczej taką przytulną atmosferę, właściwie poza stolikiem to mało oświetlają (każda żarówa wg męża po 50wat) no i w końcu zrobili takie ledy (po 150zyla kurka;)

aha a te kafle to Magma z Nowej Gali, i tak chodziło mi, żeby wnętrze stanowiło stylistycznie/kolorystyczną całość. Szare są w części salonu, holu i kuchni a czarne także w kuchni nad blatem