Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Alutki - uwnętrzam się ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

fiu fiu Alutka piekny domek , ale milo ze chociaz skrzynke na listy mam podobna.

Tu gdzie mieszkam to obowiazuje styl colonial czyli im wiecej drewna tym lepiej (oczywiscie poza blatem do kuchni), tak wiec wnetrza takie troche modern jak twoje (gdzie sciany , luki , otwarcia nie uginaja sie od wszelakich drewnianych listew)zrobily by furore a napewno spore zainteresowanie

heros witam pięknie! Ja miałam troche dosyć drewna u Teściowej (takie PRL-owskie boazerie - dom jak dziupla). Teraz kombinuję jakby ten domek zrobić bardziej jasny - skandynawski. Na razie teściowej pomysły sie podobają wiec moze moze.

U siebie postawiłam na prostotę i mam nadzieję ponadczasowość. W domu chce się wyciszyc i uspokoić. Postawiłam na jkość materiałów i technologie a ograniczyłam wszystkie zbędne wg mnie "dodatki"

Z chęcią obejrzę Twoje wnętrza!!

Alutko czy te halogeny w salonie nie dają za mocnego światła jak je wszystkie włączysz?mam podobne zaplanowane w salonie i boję się,że dałam otwory za gęsto.

I jeszcze półwysep w kuchni jakie ma wymiary? i ile masz zostawionego miejsca na nogi( pod blatem tam gdzie krzesła)

Barbara74 Jeśli chodzi o "halogeny" to w zasadzie oświetlają stolik kawowy i ok 1m dookoła. Dają miękkie rozproszone światło. Ja zrobiłam sobie po dwa na jeden pstryczek, więc nie muszę zapalać wszystkich. A w zasadzie wieczorami siedzimy przy ledach, które są dookoła ścianki za kanapą i nad TV (oraz w suficie przy kuchni), które dodatkowo wydobywają urok ścian w kamieniu. Pomyśl może i o takiej nastrojowej alternatywie.

• 2 weeks później...
VENUSKU nie chciałam mieć firanek ani zasłonek ale mieć coś na oknie i do tego widok zza okna. Suma sumarum: wyszły firanki a la rolety rzymskie i z tego samego materiału co firana w salonie. Przez tydzień wisiały jako zwykłe firanki i nie mogłam tego wytrzymać. Teraz jest lepiej. No i muszę zrobić zdjęcia za dnia - zupełnie inny efekt.