Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Alutki - uwnętrzam się ;)

Recommended Posts

Alutka a mnie interesuje Twoja kuchnia. Powiedz jaki kolor masz mebli i co masz położone nad blatem.To są kafelki? Jakiego koloru to coś jest. Piękne te Twoje wnętrza. I jeszcze ta ściana telewizyjna. Pisałaś że to są położone kafle kupione w Castoramie. Czy pamiętasz nazwę tych kafli. Czy to zwykłe kafle bo wyglądają jak kamień.

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ANNOL Witam w moich progach, dziękuję za pochwały. Dla mnie najważniejsze, że od roku (2 maja minął rok) nic bym nie zmieniła. Początkowo fascynowały mnie szarości ale stopniowo z nich rezygnowałam. Byłam w nowym domu znajomych, którzy szarosciom się nie oparli i powiem jedno zmarzłam "wizualnie". Została szara podłoga, która jest genialna zarówno wizualnie jak i użytkowo.

"a więc": meble w kuchni są czarne, to IKEA czarny, malowany applad (niestety wycofane właśnie, i jeden brakujący panel musieliśmy zamówić ze Szwecji;)) a nad blatem to Nowa Gala czarny półpołysk (tzn. to samo co w łazience ale tam mam mat).

A na ściance TV to płytki Stegu takie chyba gipsowo coś tam i dopiero po impregnacji ukazały swe walory.

Turlututu Ależ mam dziś odwiedzin!! Witam witam!! Chyba zapach placka z rabarbarem się rozszedł wokoło :)

Muszę powiedzieć, ze ja sama spędziłam kwadryliadry godzin na czerpaniu inspiracji z forum i radzeniu się co i jak.. najbardziej pomógł mi temat "co zrobilibyście w nowym domu" czy jakoś tak. A jeśli chodzi o wnętrza to w myślach przerabiałam tysiące wariantów ale czerń mi w duszy gra i z niej wychodziłam. (moje dziecko też pomalowało pisanki na czarno jak ja niegdyś w przedszkolu :) ) Czekam z niecierpliwością na zmianę gustu chłopaków i "uspokojeniu" ich pokojów ale to pewnie za parę lat....

• 2 weeks później...

Hej Alutka ! Zwracam się do Ciebie z pytaniem o podwójne halogeny, jakiej są firmy i w jakich odstępach są w holu. Mój hol jest długi na 5 m, zrobiony jest sufit podwieszany o dł. 4,2 i zastanawiam się ile dać takich podwójnych halogenów :confused: Twój hol i salon wyglądają suupper !!!

Pozdrawiam :)

:(Moniko w hallu to ok 2 m, ale muszę powiedzieć, że teraz już bym ich nie zakładała. I tak używamy tylko listwy ledowej wokół tego podwieszanego sufitu. Tak też mamy na górze - korytarz ma 5m i świecimy tylko ledem całą noc, zeby dzieciaki do nas trafiły.

A wracając do podwójnych to kupowalismy je w Le Roy-u nazwa ANS. Widziałam ostatnio już "zarówki" led do nich za bagatela 150zł jedna

Edytowane przez ALUTKA W

• 2 weeks później...

MONIS Ślicznie Cię witam!!! Gdyby nie Twoje rady i milion czasu poświęcony moim pytaniom to nie wiem czy by tak wyszło!! Bardzo Ci dziękuję!! Twój dziennik był pierwszym, który śledziłam z zapałem i wnósł tyle dobrego!! Żałuję tylko, że nie udało mi się wcisnąć śpiżarni jak Tobie ale ograniczyła nas działka.

No i co tu kryć zerżnęłam barierkę schodową ;)

Ciekawe swoją drogą czy ktoś jeszce na forum stawia Mimozę?

Edytowane przez ALUTKA W

• 2 weeks później...
  • 5 months później...

ło Matko ileż to czasu się zaniedbałam?! Zmieniłam pracę i trochę się "rozlatałam" - całkiem inaczej musiałam sobie zycie poustawiać, ale od tygodnia juz znowu podglądam forum i może już czas powrócić!!

Z nowości: mamy już gaz!!! W sumie poszło "gazem" ale nerwów trochę straciliśmy.

I zakupiłam już czubek na choinkę choć nie wiem czy na choinkę starczy kasy :(

http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/27/77/45/91/2777459154

Edytowane przez ALUTKA W