Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Alutki - uwnętrzam się ;)

Recommended Posts

Witam

Widze,że jesteś użytkownikiem dwóch otwartych kabin prysznicowych. Mam zamiar zastosowac takie rozwiązanie u siebie, ale oczywiście te obawy o chlapanie itp. Czy moglabys podac wymiary, może jakiś rzyty lub więcej zdjęc swoich kabin, gdzie umieściłaś odpływy i jakiej długości, no i oczywiście jakieś informacje o ich uzytkowaniu, bo jednak nie ma jak to praktyka. Dziękuję

PS Łazienka dolna bardzo fajna kolorystyka.

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

AGA ADA

hmm.... jak napiszę "zwykłe" to wyjdę na laika ;) sprawdze resztki jutro to dam znać. Pamiętam, że ceresit toffi i magnolia. Cała powierzchnia pod płytkami w obrębie kabin byl pomalowana folią w płynie. Na krawędziach zastosowany silikon w odpowiednim kolrze. Dodam, ze z fugami nic się nie dzieje i nic na dół nie przecieka :))

BPESTKA

jtro pomierzę i jka da radę zrobię zdjęcia

bpestka

pomierzyłam i górna "kabina" 100 na 100 tyle, że otwarta jak widać az do wanny, odpływ liniowy umieszczony pod panelem

dolna ma szrokość 90cm i dł po szarej ścianie 136cm, ścianka z woodentica po strony kabinki ma 66cm. Tu odpływ liniowy umieściłam wzdłuż "wejścia"

oba odpływy mają 80 cm długości

Ladybird

jeśli zajrzałaś: ścianka kolankowa ma 106cm ale w sumie wyjściowo chyba mniej niż metr. Musieliśmy zrobić ściankę z nidy na kanały co trochę zweziło łazienkę ale ścianka wyszła na te 106

kąt dachu 45stopni

Alutka dzięki. Ja w dolnej łazience mam zamiar zastosować takie rozwiązanie jak u Ciebie w gornej. Przyczym zamiast ścianki planuję szybę na 90cm (zostanie mi na wejście 60 cm), szerokość 100 cm odpływ tak jak u Ciebie - pod deszczownica. Powiesz mi jeszcze jak jest z tym chlapaniem wody wtedy.

bpestka

specjalnie dla Ciebie przeprowadziłam eksperyment i donoszę, że woda chlapie się do drugiej płytki podłogowej za ściankę (chodzi o woodentica). myślę, że dodatkowym czynnikiem jest rodzaj deszczownicy. Ta w moim panelu jest ciut pod kątem a te montowane w suficie dają strumień idealnie w dół

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...

Witam

przypadkiem zawitałam w Twoje progi i bardzo mi się u Ciebie podoba :)

Mam dwa "łazienkowe" pytania

jaką masz muszlę wc przy bidetce ?? planujemy również takie rozwiązanie ale nie mogę dobrać muszli ;/

druga kwestia czy jesteś zadowolona z panelu prysznicowego ?? jaka to firma ?? upatrzyłam sobie podobny

dziękuje za informacje i pozdrawiam :)

• 1 year później...