dider 17.06.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam mam rure stalową srednica 500mm i mam problm muszę zrobić pare zakrętów 15st. 45st. 31st. jak sie oznacza takie cięcia jest jakiś program lub schemat na cięcie rur o dużych śrenicach piła mam za krótka jedynie to tylko szlifierką kątowąDzięki za pomoc .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 19.06.2011 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Narysować segmenty rury - nie problem. Gorzej z cięciem, gdy nie masz odpowiedniego sprzętu. "Od biedy" można ciąć i "kątówką", ale po wcześniejszym wykonaniu obrysu po linii wykonanej "punkt po punkcie" np. wskaźnikiem laserowym zamocowanym na suwaku prostej listwy. Otrzymamy linię cięcia na jednej połowie rury. Drugą stronę można obrysować analogicznie. Zbyt dokładne to nie będzie, ale zawsze to jakaś metoda Edytowane 19 Czerwca 2011 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dider 20.06.2011 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Rysują rybki ale nie wiem dokładnie jak sie to rysuje , nie ma jakiegoś progrmu lub jakichś wzorów do odrysowania........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 20.06.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Rysują rybki ........(?) Ja tu o gruszce, a ty o ... pietruszce(?) Rybki???? Z twojego zapytania wynikało, że chcesz ciąć rury, a tobie chodzi chyba o zwijanie segmentów tych kolan z blachy(?) Czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 21.06.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam mam rure stalową srednica 500mm i mam problm muszę zrobić pare zakrętów A może zgiąć rure na giętarce indukcyjnej? http://www.chemar-piping.pl/index.php?id=69&Itemid=70&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dider 21.06.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 widziałem rybki do odrysowania na rure kilka rozmiarów lecz nie mieli na 500 mm ale chyba mi sie uda powiększyć do potrzebnego rozmiaru dzieki za .......pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts