Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki do garażu na scianę i podłogę jaki kolor się sprawdzi doradzcie proszę.

f.5

Recommended Posts

Witam.

Poradzcie mi proszę na co zwrócic uwagę przy wyborze płytak do garażu.

Nie wiem dlaczego ale sąsiedzi w większosci mają jasne a nawet białe płytki w garazu , przeciez wiadomo ze taka płytka sie bedzie najszybciej brudzic.

Na podłogę ciemniejszy lub szary gres w duzym formacie to jest jasne i oczywiscte ale na scianę co radzicie ?

Moze ktos podesle foto z jakąs inspiracją dla mnie.

Pal licho łazienki niech kobieta decyduje ale przy temacie garazu chciałbym sam miec wkład w wygląd tego pomieszczenia.

Pytanie nr 2.

Czy kots instalował elektryczne ogrzewanie podłogowe w garazu?

nie mam kratki odpływowej w podłodze a zimą czasami nie bedzie czasu aby odsnieżyc samochód czy takie cos się sprawdzi i jakie sa tego koszty na 40 m2?

W garazu bedzie dodatkowo grzejnik i czy jest sens powielac ogrzewanie w postaci elektrycznego podłogowego ale załączanego na pewien krotki czas.

Następny aspekt to wilgoc jak szybko ją usunąc w wypadku parowania duzej ilosci wody.

dziekuje za ewentualne podpowiedzi pozdrawiam radek

......

Nie wiem dlaczego ale sąsiedzi w większosci mają jasne a nawet białe płytki w garazu , przeciez wiadomo ze taka płytka sie bedzie najszybciej brudzic.

........

nie wiesz? bo takie płytki sa najtańsze i w promocji zawsze ;) np. dziś w LM widziałem takie po 14 i 19zl, większosć wychodzi z założenia, ze płytki same w sobie w garażu to już luksus więc nie ma co przesadzać z kosztami czy wymyślnymi wzorami ;) więc lecą tymi białymi czy beżowymi, zresztą tym samym tokiem mam takie promocyjne płytki od roku w kotłowni i jestem happy :)

a ogólnie to mi się podobają pod kątem garażu grafity z szarym czy beżem oraz czerwienią, (widziałem tak zrobiony jeden warsztat wulkanizacyjny), ale pomarzyć dobra rzecz, moze w następnej pięcio czy dziesięciolatce, najpierw trza chałupę "mieszczkalną" wykończyć i odkuć się po budowie, z gołym tynkiem w garażu da sie żyć ;) smutne ale prawdziwe ;)

Spokojna głowa do kotłowni - pomieszczenia gospodarczego dałem hiszpańskie po 60 zł w promocji bo Viesiek musiał godnie się prezentowac to co w garazu maja byc po 14 zł.?

Jak mnie dziewucha wygoni z domu to będzie to moj azyl wiec musi to jakos wyglądac :)

Myslałem ze kolor biały odzwierciedla pewną sterylnośc zresztą sam nie wiem - chcę popchnąc roboty do przodu mam płytkarzy wiec muszę szybko myslec i wybierac.

Edde czerwienie odpadają mam czerwony samochód zleje się :):) co pasuje do czerwonego tak apropos heh

pozdrawiam radek