Gepardos 17.06.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Robię remont tarasu pod którym jest garaż. Nomen nomen garaż który przeciekał. Część prac jest już w toku i pytam się z opóźnieniem . Ale ad rem. Zerwano całość do stropu. Położono dwie warstwy papy (nietermozgrzewalnej) na zakładkę klejonej jakimś lepikiem. Potem poszła warstwa steropiona, na to jakąś warstwa siatki metalowej. I warstwa betonu. Potem ma iść folia w płynie systemu Mapei. A potem tylko płyteczki. Czy to OK? jeżli cos za mało co można by jeszcze dorobić, poprawić, zmodernizowac.? O czym mam jeszcze pamietać? O co się upomnieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 18.06.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 (...) Czy to OK? jeżli cos za mało co można by jeszcze dorobić, poprawić, zmodernizowac.? O czym mam jeszcze pamietać? O co się upomnieć? A spadek poziomu na tarasie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gepardos 18.06.2011 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Jeżeli chodzi o spadek to jest OK. Co się tyczy fachowców. To mili ale to nie ma znaczenia, a tak powaznie to robia czysto, schludnie. Z tym że miliony "doradców" popsuło mi głowe stąd moja obecnośc tutaj. Nie zrobili papy termozgrzewalnej , ale wyczytałem ze stara technlogia czyli papa na zakladkę i 2x w przeciwnych kierunkach mocno smalowana jakimś lepiszczem się sprawdza. Bo i taniej i wcale nie gorzej. Mam obawy co do bezpośredniego położenia steropianu na papę. Gdzies wyczytałem ze papa po latach potrafi "wygryść" steropian. I ze powinna byc folia. CZY TO PRAWDA. Wogóle wyczytalem ze tych warstw to powinno być multum. Jeszcze dalsze przekładki !!! Tak wiec czy kolejność: papa2x, steropian, siatka metalowa, beton i na koniec mapei - folia w płynie plus taśma na rogi i słupki jest opcją wystarczającą? Pozdrawia nowicjusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.06.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 odn. folii w płynie - sprawdź dokładnie jaki to ma być produkt, zajrzyj w necie w jego kartę techniczną i sprawdź czy jest dopuszczony do stosowania na zewnątrz, cześto folie w płynie to specyfiki do wewnątrz (łazienki) a na zewnątrz to dwuskładnikowe szlamy (np. mapelastic mapei) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gepardos 19.06.2011 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Dziękuje !Faktycznie są "folie w płynie" na zewnątrz i do wewnatrz. Zwróce na to uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gepardos 19.06.2011 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Obejrzałem dzisiaj dokładnie front robót.Otóż ... pierwsza warstwa papy to papa asfaltowa izolacyjna na bazie tekturowej typu A.A potem tak jak pisałem poszedł steropian, wylewka a za moment pójdzie folia w płynie. Czy owa papa asfaltowa izolacyjna na bazie tekturowej to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gepardos 20.06.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Człowiek uczy sie na błędach...ale czemu swoich Nigdy jak szedłem do stomatologia nie zastanawiałem się jak to bedzie robił...widocznie w budownictwie jest odwrotnie He he. A tak powaznie... Wiem juz ze powinno sie zrobic wg zasady....wylewka ze spadkiem, papa termozgrzewalna, steropian, wylewka ze spadkiem, no i ta folia w płynie. Podzwoniłem po kilku wykonawcach i ile du..p tyle opinii. Jeden powiedział ze przy obecnej jakości tej folii nic innego nie robi żadnej papy - tylko syropian, wylewka i owa folia. Mnie pozostało jedno. Uszanowac prace mojego fachowca, przypilnowac jakości ostatniej warstwy i.....modlić sie aby zrobili to dobrze..... I opinia ostatniego fachowca była trafna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts