Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2+2 na 51m2

Recommended Posts

nie to nie będzie taki "normalny " kominek bo nie mamy wyciągu tylko bio to znaczy się z bio to będzie tylko paliwo. Ogólnie rzecz ujmując kominek będzie wyglądał jak taki typowy na płomień jak najbardziej "żywy". A w lecie będę wyciągać wkład na paliwo i wstawiać świece.

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiakp u nas żarówki mają chyba 25 W,, maja mało ze względu na to , ze chciałam żarówki w kształcie kulek ( niewiele większe od kryształków) i tylko o takiej mocy znalazłam. Ale może faktycznie jak dasz 60 -tki to będzie duuuużo jaśniej.

Mariomili :hug:

a teraz inspiracja kominka, chciałabym taki tylko niższy ten postument na dole( nie wiem jak to inaczej nazwać):

http://img851.imageshack.us/img851/3355/51349987.jpg

To na dole, to po prostu cokół:) Ten rzeczywiście jakiś za wysoki, ale sam kominek fajny. Czyli będziecie mieli kominek bio w stylu klasycznym:wiggle: Zastanawiamy się nad takim do sypialni:rolleyes::rolleyes:

Trochę klasycznych jest tu, ale brak z ceglanym środkiem

http://alvado.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=1&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=104

http://www.arteabc.pl/-c-1_9.html

Podobają mi się nawet te drewniane...;)

• 2 weeks później...

Mrówko, nie wiem-jak to sie stało, ze dopiero teraz odkryłam Twoja galerię.Pewnie czytałas to nie raz, ale muszę to napisac-gratuluję Ci pięknych wnętrz. Zachwyciło mnie u Ciebie wiele, więc zapytam tylko o te rzeczy, po zobaczeniu których-biorę je bardzo poważnie u siebie pod uwagę;):

*lampy nad stolik w kuchni-od dawna szukam czegos wyjątkowego nad swój półwysep...czy podałabys mi ich nazw albo nazwe sklepu?

*piękniunie, oryginalne kontakty-gdzie mozna kupic takie cudenka?

Widziałam tez u Ciebie drzwi Interdoor-własnie dzis robilismy z M. u nich wycene i bardzo powaznie bierzemy je pod uwagę:yes:

Z góry dziekuje i przepraszam, jesli dubluję pytania:rolleyes:

Agawi - dzięki za namiary kominkowe, ładne i powiem, ze drewniane tez mnie urzekły( zrobiłaś mi mętlik w głowie :???:) ale niestety za drogie, mam nadzieję, że uda nam się z kominkiem zmieścić w max 2000zł.

Hazeleyes- :welcome:,

lampki kupione w Castoramie, oryginalnie maja czerwony sznurek - u nas przemalowany na czarny, nazwy producenta niestety nie pamiętam, ale na pewno made in China

kontakty- jeżeli kuchenne to kupione w LM firma Kalya,

łazienkowe Firma ModElec seria Sublime Evolution model Baroque Blanc

z drzwiami Interdoor swoje przeszliśmy ale mimo to baardzo je lubię :)

• 2 weeks później...

Muszę zmienić nazwę mojego dziennika ponieważ jest nieaktualna od prawie 2 tygodni. Jest nas już 2 +3 :lol2:

Pojawiła się dziewczynę o imieniu "muszka bez uszka", które to nadal jej mój mąż. Została znaleziona w pod klatką w te ponad 20 stopniowe mrozy, w skrajnym wycieńczeniu, ma martwicę ( z odmrożenia) na jednym uchu, które niestety niedługo w większej części jej odpadnie ( stąd imię). Nie wklejam zdjęć gdyż na razie to obraz" nędzy i rozpaczy", jest już po kilkudniowej reanimacji ( bo chyba tak to trzeba nazwać). W każdym razie już ma się lepiej , wraca do zdrowia i ma wilczy apetyt:D

A no i kupiliśmy już biokominek tak więc niedługo pokażę efekt całości- mam nadzieję , że zdążę go odpalić jeszcze tej zimy :lol2:

Edytowane przez mrówka75

Kicia ma się coraz lepiej, na razie śmiesznie wygląda, zrobił jej się wielki brzuch a cała reszta jeszcze strasznie chuda. Wczoraj mąż mnie przestraszył, trzymał ją na rękach i mówi, że jej chyba poduszki na łapkach odpadają. Zeszła jej cała gruba skóra jak łuska z kilku łapek ale na szczęście nie odmroziła tak jak ucha bo od spodem ma śliczne nowe różowe. No i dzięki kici nie jestem jedyną :lol2: "samicą" w tym naszym stadzie, szary z rudzielcem po kilkudniowym fuczeniu na wszystkich ( że o całej reszcie ich wybryków nie wspomnę :evil:) w końcu zaakceptowali muszkę. A teraz to ona nad nimi pracuje i już wiadomo kto będzie rządził w domu :lol2:

Kominek ma przyjść dzisiaj, na razie to sam wkład. Wczoraj byliśmy obejrzeć kamień i części drewniane do obudowy ale nic sensownego nie znaleźliśmy.

Cześć mrówko, właśnie do Ciebie dotarłam i chętnie zostanę na dłużej. :) Masz przepiękny taras, wpadło mi też w oko kilka zakupowych łupów.

No i jako miłośniczka futrzaków, cieszę się bardzo, że nie daliście kici zginąć. :)

:welcome:

Witam i zapraszam :)

• 3 weeks później...

Czas troszkę odkurzyć wątek.

Na początek muszę się pochwalić- w końcu mamy łóżko!!!! Takie jak chciałam, jasne, wysokie i z szufladami. Fotek nie będzie ponieważ nie mam jeszcze zagłówka, pasującej pościeli , narzuty i innych dupereli.

Z ostatnich zakupów:

1. lampion - duży prawie 60 cm, jeszcze nie ma miejsca docelowego, musiałam go mieć, mówił do mnie w sklepie -kup mnie , kup mnie

http://img6.imageshack.us/img6/8228/lampiond.jpg

Uploaded with ImageShack.us

2. poduszki na narożnik, fajne takie miziaste:

http://img850.imageshack.us/img850/6272/poduszkis.jpg

Uploaded with ImageShack.us

3.kominek -fotki brak- a to przez mojego m. który do dnia dzisiejszego nie zamontował, ponieważ jak twierdzi co 5 min. zmienia mi się koncepcja obudowy.