Ruby 11.03.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 mrówcia, u made my Sunday:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 11.03.2012 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Malinos- dziękuje , stolik będzie ale w kuchni, w salonie się już raczej nie zmieści- przesadziliśmy z wielkością narożnika i teraz nie ma miejsca . Two, Madileo- wkleję , wkleję tylko muszę złapać dobrą ostrość zdjęcia bo na razie to mam same lekko zamazane- bo to szybka kocica jest, zmienię jej imię na Strzała Magda- , jak to mrówki my małe "som" to i małe mieszkanka mają więc można nas przeoczyć. Ale na poważnie to bardzo mi miło, że do mnie zawitałaś i poświęciłaś swój czas - a co do szerszej perspektywy, to ja bym się chyba musiała do sąsiadki przebić coby taką złapać . Dobra - teraz pierwsza fotka mojego przyszłego "komineczka"- tylko proszę się nie śmiać z rusztowania. Musze wam powiedzieć, że cieszę się jak dziecko z tych płomyczków http://img862.imageshack.us/img862/872/komineczek.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 11.03.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 piękny komineczek - i już teraz pięknie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.03.2012 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 No ładne cacko:yes::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 14.03.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Heyka Mrówciu Jak tam sprawa krzesełek wybrałaś coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.03.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ale się fajny kominek zapowiada. Strasznie ciekawam kolejnego etapu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 15.03.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Hej Mrówciu!Postanowiłam i ja dołączyć głównie z powodu...tego kominka! Mam małą prośbę - mogłabyś mi łopatologicznie wytłumaczyć jak on działa? Tzn. wyciągu nie ma tak? wwystarczy tylko wynęka na niego w zwykłej ścianie tak? jak jest głęboki/wysoki? Czy np. nad nim mógłby wisieć telewizor czy też jakoś by go nagrzewał i jest to niemożliwe? Czy on jest wyciągalny? Bo pisałaś, że w lato świece...Z góry dziękuję i przepraszam za pytania, ale strasznie zachorowałam na pomysł kominka w mieszkaniu, a mieszkanie nieduże i...w bloku:) A że dopiero wymyślam plany na papierze, to może wygospodaruje jakieś miejsce jak się da:)pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 15.03.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Mrówcia super ten kominek Czym będzie obudowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 15.03.2012 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Dziewczyny pracę nad kominkiem mają się ku końcowi. Niestety a może stety ( bo wczoraj wybraliśmy inna wersję) zmieniła się troszkę koncepcja obudowy całego kominka , okazało się , że to co sobie wymyśliliśmy będzie trochę za bardzo wystające i za ciężkie w stosunku do pokoju. Dlatego mamy małe opuźnienie. Domi87 , kominek jest na biopaliwo tzn. coś jak alkohol. W kominku na zdjęciu to ta czarna prostokątna obudowa są wkładane 2 pojemniki ( w przypadku naszego modelu bo bywa różnie) na biopaliwo właśnie. Zapala się zwykłą zapalarką coś jak zapalniczka tylko dłuższa. Do biokominków nie trzeba wyciągu i nie musisz robić wnęki w ścianie . My swój montowaliśmy na ścianie, na styku biokominka ze ścianą daliśmy płytę g-k ogniotrwałą- ale ponoć to nie jest konieczne. Teraz będziemy już obkładać kominek kamieniem i montować resztę obudowy. Jedynie na spód daliśmy płytę granitową ale to ze względów wizualnych gdyż cała obudowa będzie w klasycznym stylu. Jak będę wieczorkiem w domku to zrobię zdjęcia z bliska żebyś widziała co i jak. Karolku mam upatrzonych kilka typów i tak najbardziej podobają się krzesła tapicerowane, niestety jest jedno małe ale- moje rude kocurowate szczęście lubi drapać wszystko co jest obite materiałem a wczoraj dobrał się z zębami do starego krzesła, więc mocno zastanawiam się nad plastikowanymi Ghostami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bellamag 15.03.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Mróweczko poczytaj sobie dobrze o krzesłach Ghostana forach. Użytkownicy często na nie narzekają, ja niestety takowych nie posiadam ale wyleczyłam się z nich kiedy zobaczyłam je u znajomej. Jak dla mnie były kiepsko wyprofilowane, i kiedy na nich siedziałam, miałam wrażenie ze pupka wjeżdża mi pod oparcie. Inna sprawa, strasznie łapią kurz. Czarne lubią się rysować więc siadanie na nich w spodniach z zameczkami z tyłu najzwyczajniej je porysuje,Natomiast transparentne wiadome, może i rysy nie są tak widoczne, ale jak będzie ich dużo też stracą urok. A kotki? Nie lubią się czasem przeciągać na krzesłach? Mój to uwielbia, dlatego zawsze miałam porysowane nogi!!! Plastiku już nie naprawisz... A widziałaś moze krzesła LUIGI? Mi się baardzo podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 15.03.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 widziałam krzesła Luigi na żywca:lol2: , podobają mi się ale te kółka na oparciu nie za bardzo mi się widzą do mojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w33497 15.03.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Mrówcia piękne mieszkanie, bardzo podoba mi się ta Twoja kuchnia, a kominek w mieszkaniu to już cudo, a spytam się jeszcze o płyteczki Imola , już troche czasu minęło odkad je masz, więc czy mozesz powiedzieć jak uzytkowanie ich, czy się bardzo brudzą, czy zostają jakies plamy, które trudną usunąć, są to płytki, o których ostatnio myśle, tylko ciągle zastanawiam sie nad kolorem bo brąz też mi się podoba. Gdzie kupowałaś swoje, czy gdzies w Rze? bo jestem z okolic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 15.03.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Mrówcia piękne mieszkanie, bardzo podoba mi się ta Twoja kuchnia, a kominek w mieszkaniu to już cudo, a spytam się jeszcze o płyteczki Imola , już troche czasu minęło odkad je masz, więc czy mozesz powiedzieć jak uzytkowanie ich, czy się bardzo brudzą, czy zostają jakies plamy, które trudną usunąć, są to płytki, o których ostatnio myśle, tylko ciągle zastanawiam sie nad kolorem bo brąz też mi się podoba. Gdzie kupowałaś swoje, czy gdzies w Rze? bo jestem z okolic pozdrawiam płytki użytkujemy juz ponad rok, czyszczą się bardzo dobrze jedynie co bym dzisiaj zmieniła to na pewno fuga - dałabym ton ciemniejszy szary. Płytki kupowałam w BOZ, ale mieliśmy z nimi trochę problemów, 2 razy wymienialiśmy bo były z wadami, ostatnio zamawiałam u nich szklane płytki i było to samo, krzywe i poszczerbane. Po reklamacji dostaliśmy nową partię i były jeszcze gorsze, oddaliśmy i zrezygnowaliśmy z tego sklepu i płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 15.03.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Fotki dla Domi dziury na wkład: http://img20.imageshack.us/img20/495/obudowa3.jpg Uploaded with ImageShack.us Z wkładem:http://img849.imageshack.us/img849/2973/obudowa4.jpg Uploaded with ImageShack.us i kamyczek nad którym się zastanawiam (opcjonalnie wersja czarna- mat):http://img268.imageshack.us/img268/2827/obudowa5.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 15.03.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Mrówko, dziękuję bardzo!!!! Jeszcze jakbyś mi mogła zmierzyć jak on głęboki jest i powiedzieć z doświadczenia (to pewnie później) czy coś/ściana nad nim bardzo się nagrzewa? Myślę by powiesić nad czymś takim TV, bo chyba nie mam innego miejsca na kominek (u mnie w dzienniku możesz spojrzeć na plan) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 15.03.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 a i kamyk mi się bardzo podoba, ale to naokoło czy w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 15.03.2012 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 kominek ma ok 12 cm głębokości. Nasz kominek rozpalaliśmy dopiero 3 razy, ale moja siostra użytkuje dłużej i mierzyła ostatnio temperaturę przed i po rozpaleniu i jest ok 2 stopni wyższa w pokoju, więc coś tam ciepła daje. Nie wiem niestety w jakiej odległości musi być od telewizora, musisz popytać we firmach co sprzedają biokominki. kamyk będzie naokoło tam gdzie teraz jest płyta g-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 15.03.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 a nie myślałaś żeby dać kominek po lewej stronie od telewizora- na tej ścianie od przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 15.03.2012 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 wow! to on płyciutki jest!:)nawet by mi się zmieścił w tej wnęcę (ale jeszcze 1,5 eoku do odebrania mieszkania to pewnie ze 100 razy mi się zmieni:P). Na tej ścianie, o której chyba mówisz (taka na boku dużej szafy i aneksu sypialnianego) to musi niestety w tym zamyśle pozostać pusta, gdyż na nią będą się nasuwały suwane szklane drzwi do aneksu. A kamyk nie jest za bardzo biały w stosunku do tapety? Na zdjęciu mam wrażenie, że jest duża różnica odcieni i nie wiem jak to wygląda na żywo i przy większej powierzchni kamyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 16.03.2012 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Mróweczko super zapowiada sie ten kominek Ależ jestem ciekawa efektu końcowego :popcorn: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts