Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2+2 na 51m2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To uderzaj do googulka na priv- ona codziennie przechodzi koło tego sklepu w Paryżu:lol2:

Może pomoże Ci zorganizować transport do PL:yes:

A nie wiedziałam, poproszę ją żeby zobaczyła je na żywo - czy też takie ładne:lol2:. Na razie próbuję załatwić transport przez znajomą mojej siostry. Jak nie wyjdzie będę kombinować dalej :yes:

Ja tylko chciałam zgłosić opinię, którą słyszałam z 3 niezlaeżnych źródeł (ale moim zdaniem bardzo wiarygodnych;))... ponoć MdM mają produktu fatalnej jakości, ale tak prawdziwie fatalnej... 3 różne osoby bardzo interesujące się wnętrzami (2 z tego forum notabene;) i jedna osoba pracująca w branży) mówiły, że wracały stamtąd z pustymi rekami.... piękne katalogi, piękne zdjęcia, super design - i wykonanie poniżej jakichkolwiek standardów:roll:

o widzisz Magda tego właśni się boję, że realu to one mogą inaczej wyglądać. Dlatego sprawdzę ich jakość przez wiarygodną osobę. Dzisiaj znalazłam jakieś francuskie forum ( co prawda francuski ostatnio miałam na studiach ale co nieco poczytałam ) i opinie na temat MdM nie są dobre.

Drop - a powiem szczerze, byłam w Paryżu tyle razy, a jak byłam na studiach to nawet winobranie zaliczyłam, że jakoś już mnie nie ciągnie w tamte rejony.

o widzisz Magda tego właśni się boję, że realu to one mogą inaczej wyglądać.

Wiesz co mrówko, wyglądać to one mogą i dobrze, ale chodzi o jakość. Ja słyszałam, ze to chińszczyzna jest...:(

A nie znajdziesz stolarza, który zrobi Ci poodbne krzesła?:)

tylko to obicie- no tak mi się podoba :cry: a nie znajdę takiego samego materiału. Z tego wszystkiego zaczęłam dzisiaj szukać innych krzeseł i nawet znalazłam w promocji za 950 zł /szt - no tyle to nie dam:evil: . Gdybym jeszcze je kupowała na parę lat to może bym je rozważyła ale ja nie jestem stała w uczuciach jeżeli chodzi o meble i wiem , że u mnie długo nie pobędą. W niedzielę razem z mężem już zastanawialiśmy się nad nową sofą ( a ta ma dopiero kilka miesięcy).

ja nie jestem stała w uczuciach jeżeli chodzi o meble i wiem , że u mnie długo nie pobędą. W niedzielę razem z mężem już zastanawialiśmy się nad nową sofą ( a ta ma dopiero kilka miesięcy).

Eee to jak tak się sprawy mają, to weź jakiekolwiek:lol2::lol2:Żarcik, ale rzeczywiście nie ma co szaleć, jak i tak w krótkim czasie je wymienisz. 950 zł /szt to sporo, chociaż moje 2 z podłokietnikami wyszły po ok 750:eek::mad:

Mrówko ja widziałam na żywo meble z maison i one rzeczywiście nie grzeszą cudownym wykonaniem. Do prowansalskiego, przecierkowego wnętrza gdzie wszystko i tak wygląda na nadgryzione zębem czasu to może się dopasują ale u Ciebie to ja ich nie widzę. Materiał z którego są wykonane jest słabej jakości i wygląda to trochę jak chińszczyzna. W maison można upolować fajne dodatki, obrusy, zasłony itp ale meble to do mnie nie przemawiają :no:

Na allegro widziałam takie, może któreś Ci podpasują :)

http://allegro.pl/krzesla-drewniane-bielone-naturalny-len-i2228176331.html

http://allegro.pl/krzeslo-krzesla-pikowane-sliczne-stylowe-98cm-i2232094113.html

Edytowane przez TwoOfUs

Na razie temat krzeseł odkładam na później.

Venus- tez rozważam taką opcję, nawet przeglądałam już tkaniny obiciowe.

Two- dzięki za linki, te drugie krzesła mam nawet zapisane w inspiracjach , zmieniłabym jedynie ten uchwyt z tyłu.

Na tapecie u mnie aktualnie meble( niestety zmieniamy stolarza ) -a wiec pilnie potrzebujemy - szafy do sypialni, wnęki z cargo, witrynki do pokoju (obok kominka). Czekamy na pana stolarza który robił nam meble do łazienki ma przyjechać na pomiar i wycenę. A witrynkę chciałabym taką jak środek tej szafy ( z małymi zmianami oczywiście;) ) max 50-60 cm szerokości. Kominek będzie klasyczny więc powinno ładnie obok siebie wyglądać. Wczoraj chcieliśmy kupić kamień do obłożenia kominka, niestety to co jest na wystawie a to co nam pan pokazał to chyba był piąty gatunek. Ponoć takie tylko dostają :cry: Tak więc nie mam kamienia, nic innego mi się nie podoba.

http://img801.imageshack.us/img801/5497/95370080.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez mrówka75

Agawi- ponoć mają tylko takie kamyczki a wygląda to naprawdę fatalnie. One są ułożone jakby w formie zachodzących cegiełek i pomiędzy poszczególnymi elementami wylewa się klej. Próbowałam go zdrapać ale nie da się ruszyć, nie mam pojęcia na czym to kleją.

Nihiru- :rotfl:, to chyba , że włosy mojego M, bo on ma krótkie i nie ma się co kołtunić:D

A no i pokażę wam jaka szafę chcemy do sypialni. Szkło też bym chciała takie ciemniejsze jak na zdjęciu, ma pasować do kryształków :) na żyrandolu. No i tkanina marszczona wewnątrz.

http://img193.imageshack.us/img193/2326/82124627.jpg

Uploaded with ImageShack.us