Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2+2 na 51m2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zajebiste imię! :lol:

Ja bym czarną cegłę chętnie widziała nad blatem albo w ogóle na całej ścianie w kuchni tylko kurcze cegła nie bardzo nadaje się przy kuchence. Troszkę czytałam i nie znalazłam dobrego sposobu na jej impregnację. Z czarną pewnie byłoby jeszcze gorzej. Na wizualizacjach czy inspiracjach z neta pięknie to wygląda ale kurcze nikt nie piszę jak to się w codziennym życiu sprawdza.

Myślę też o tej ścianie w kuchni z oknem ale okno białe, parapet też i grzejnik i nie wiem jak to wszystko się zgra.

W ogóle to sobie chyba kupię troszkę czarnej farby i ścianę nad blatem pomaluję. Póki nic na niej jeszcze nie ma można szaleć ;)

Kupiliśmy dziś Kici zabawkę. Patyka z takimi pierdółkami na końcu, jakieś piórka, świecidełka, dzwoneczki, kulki. Ale posucha straszna. W jednym programie o kotach zawsze pokazują fajne zabawki m.in. takie pudełka co kot się musi pomęczyć, pogłówkować i jak mu się uda coś tam odpowiednio poprzestawiać to wypada z tego przekąska w naszych zoologicznych nic takiego nie widziałam a szkoda bo Kicia miałaby fajne zajęcie jak zostaje sama.

muszę wam powiedzieć o strasznej rzeczy.......

moja cudna kicica bardziej kocha mojego męża niż mnie:cry::cry::cry:

a to ja daje jeść, sprzątam kuwetę a ona woli jego:cry::cry::cry::cry:

pierwszy raz mi się coś takiego przydarzyło. Zostałam tylko jej personelem :mad:.

mój m naprawdę mówi do kici - "moja piękna mona liso", ja ją wołam "pszczółka".

Vet jest już przyzwyczajony do dość oryginalnych imion naszych kotów (wliczając koty mojej mamy i siostry).

korozjo- w sobotę kupiłam kotom super myszki ( bardzo leciutkie) z ogonami z pióra (w zasadzie to wygląda jak myszo-ptak :lol2:)- koty są wniebowzięte.

Ja tez bym chciała przemycić gdzieś cegłę (najlepiej czarną ewentualnie szarą lub jasnobrązową) dokładnie to myślę o ścianie wokół okna w pokoju. Do tego shuttersy wewnętrzne :yes:

Wczoraj pojechaliśmy do Krakowa , pogoda była paskudna ale i tak było super. Kupiliśmy kosze przesuwne do szafy i trochę innych bzdetów. Ale najfajniejszy zakup to czarny błyszczący garno-dzbanek Le Creuset który u nas będzie chlebakiem:

http://imageshack.us/a/img266/2210/59309796.jpg

Uploaded with ImageShack.us

i bańki z jakby flokowanym zdobieniem na pleciony z czarno srebrnych gałązek łańcuch ( będzie dekoracją kominka) :

http://imageshack.us/a/img210/4605/76273896.jpg

Edytowane przez mrówka75

Kicia też bardziej kocha M. :cry: ja jej daje jeść, bawię się z nią bo M. się nie chcę, smakołyki jej kupuję, ganiam się z nią po całej chacie, takie super siedzisko jej umościłam u nas i w ogóle o nią super dbam a ona i tak tylko czycha aż wyjdę z pokoju i wskakuje M na kolana i daje się mu głaskać i się przymila do niego! Mi nigdy tak na kolanka nie weszła:cry: niewdzięczna małpa...:x

Zabawka Kiciu po paru dniach użytkowania już straciłam 2 piórka ;) ale trzeba przyznać że jest mocno eksploatowana. Kto by pomyślał 8 zika i tyle radości :D

shuttersy są zajebiste! Pierwszy raz widziałam w jakimś programie gdzie byli u kogoś w domu. Miłość na zabój. Super tylko te ceny :eek: będę Ci bardzo zazdrościć jak będziesz mieć u siebie ;)

Garnko-dzbanek fajowski:yes: bańki też mi się podobają. Ja dziś intensywnie błękitnych bombek poszukiwałam żeby na ostatnią chwilę nie kupować ale posucha okrutna ;/

Podziwiam konsekwencję w urządzaniu całego mieszkania, sztuką jest nie kupowanie pierwszej lepszej rzeczy która wpadnie w oko, tylko na spokojnie rozważenie czy na pewno pasuje do wystroju. A jak nie pasuje to takie jej przerobienie, żeby pasowała;) Świetny pomysł z zegarem - wspaniały efekt! Czekam na sypialnię - tapeta robi wrażenie. Co do zagłówków to widziałam na blogu: z potrzeby piękna (styl skandynawski) taki niby zagłówek, że osobno jest przymocowany do ściany i do tego dosuwa się łóżko - oczywiście tutaj musiałby być w zupełnie innym stylu, ale sam pomysł uważam za fajny. Zwłaszcza jak się lubi czytać w łóżku to dobry zagłówek to podstawa.

Niestety kota nie posiadam, za to moja sunia ogólnie woli mężczyzn. Jak przychodzą do nas znajomi zawsze do mężczyzn się łasi i daje się pogłaskać, a do kobiet jest bardzo nieufna. A imię Twój mąż wymyślił super - mina weterynarza musiała być bezcenna!!! :)

muszę wam powiedzieć o strasznej rzeczy.......

moja cudna kicica bardziej kocha mojego męża niż mnie:cry::cry::cry:

a to ja daje jeść, sprzątam kuwetę a ona woli jego:cry::cry::cry::cry:

pierwszy raz mi się coś takiego przydarzyło. Zostałam tylko jej personelem :mad:.

Ale się uśmiałam:lol2::lol2: Biedna mrówcia :hug: rzeczywiście zrób kici jakaś musztrę:yes:

Chlebaczek boski!:o

Joliska- nic nie zdziałam, próbowałam:bash: oni po prostu zapalali do siebie miłością wzajemną:lol2:

zostaje mi na pocieszenie Tygrys i Muszka ( o i tu ich miłość jest po mojej stronie:D )

Korozja- o widzisz to u Ciebie to samo (pocieszam się:lol2:)

Ostatnio widziałam w gazecie mieszkanie z shuttersami robionymi przez właścicieli-ślicznie wyglądały, muszę to przemyśleć na pewno dużo taniej wyjdzie. Jak mój m skończy sypialnie to mu podsunę temat :)

Dropku- Tikej a jakże, uwielbiam ten sklep, zawsze coś wyszperam:)

Karolek - dzięki :)

CamillQ- również dziękuję za miłe słowa

właśnie taki zagłówek (mocowany do ściany) będziemy robić:yes:

Agawi - no biedna ja, biedna, teraz to mi mój M mówi, że znowu spadłam w hierarchi "kochania" o jeden stopień : na samej górze jest Mona z Tygrysem ( i zawsze mimo, że go z nami już nie ma Myszka) potem jestem ja, a za mną Muszka. Dobrze, że chociaż Muszkę wyprzedziłam:rotfl::rotfl:

Witam,

zaintrygowana kanapa wpadłam i ja, i wsiąknęłam w watek na pól nocy:rolleyes:,

mrówko bardzo ładne i klimatyczne macie mieszkanko, cudne dodatki kupujesz i ogromnie podoba sie mi ta rama do lustra, normalnie chyba ci ja ukradnę kidys, nie mógłby twój szanowny i dla mnie taka ramke przywieźć:lol:

a poważnie, napisz, plisss, skąd ona i za ile ?

no i nie znalazłam kanapy :(

na całe szczęście:rotfl:, boi nie ma czym się chwalić :)

Ręczniki z firmy Greno :)

Vesila-

naprawdę mi miło:hug:

Ramka ze sklepu Kirklands, w promocji była coś po 15 dolców( taniuchno :lol:), jak bym wiedziała, że się tak będzie podobać to bym wam hurtem zamówiła :)

Dziewczyny jeżeli jesteście zainteresowane ramką ( a jak wiecie mam 2 z tego jedna wisi u mnie na ścianie:lol2:) to drugą nowiutką (zapakowana oryginalnie) wystawiam wieczorkiem na forumową aukcje. Dokładny opis co i jak wieczorkiem

i dla przypomnienia ramka:

http://imageshack.us/a/img594/9766/ramkaao.jpg

i opis:

wymiary-ok 45 cm skrajne zewnętrzne

ramka koloru czarnego z delikatnym połyskiem

ramka nie jest z drewna, rodzaj tworzywa ,plastiku

można wymienić lustro(to z napisami) na zwykłe (koszt u szklarza ok 20 zł) tak jak ja zrobiłam:

http://imageshack.us/a/img803/4123/ramkaau.jpg

( wymiar ramek obok 33 x 33 cm)

Edytowane przez mrówka75

Ponieważ wnętrzarsko (do jutra :) )nic się przez ostatni czas nie działo, szukałam inspiracji odnośnie tarasu i znalazłam gotowca ( wymiarowo idealnie jak u mnie ) no i to co lubię zawijasy , zakrętasy :

http://imageshack.us/a/img543/24/tarase.jpg

fot stylowi.pl

Poszukuje konsolki która będzie stała za narożnikiem a dokładnie jego krótszym bokiem i fotela do niej. Jak mi się coś podoba to wymiary nie te albo cena kosmos :mad:

Edytowane przez mrówka75