Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2+2 na 51m2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co się tyczy sypialni to nie skończymy jej i to jeszcze długo. Nie przemyśleliśmy jednego mega ważnego szczegółu i przez 2 tygodnie dumaliśmy co z tym fantem zrobić ( ale nie powiem co to było,może nikt nie zauważy ;) ), a teraz poszukuję uchwytów do szuflad w szafie. Wczoraj kupiliśmy już jedne ale się okazało, że są za głębokie i drzwi do szafy nie będą się domykać. A pytałam męża 2 razy jaki ma być wymiar :mad: mówił, że się zmieszczą. Teraz mam zagwozdkę jak znaleźć wygodne uchwyty , szerokie i na max 1,5 cm głębokie ( absolutnie nie chce wpuszczanych ) - jak znalazłam to albo stare złoto albo za wąskie:bash:

Admete- u mnie taras to taka miniaturka przy twoim terenie ale i tak się cieszę, że uda mi się zrobić namiastkę "ogrodu"

Edytowane przez mrówka75

• 2 weeks później...
heloł.. Mróweczko, plan na taras genialny, będziesz miała prawdziwy azyl...potrafię sobie wyobrazić ciepły letni wieczór w otoczeniu migoczących latarenek na takim tarasie... faaajnie :cool:. Z konsolką nie pomogę...niestety wszystko co mam zapisane to tylko inspiracje, żadnych konkretów..

no latarenki będą obowiązkowo:yes: i mini latarnia stojąca też będzie:yes:

z konsolka trochę się sytuacja wyjaśniła. Myślałam o konsoli z palisandru ale te które widziałam nie są zbyt dokładnie zrobione - takie jakieś niedopracowane. Nasz znajomy stolarz powiedział, że nam zrobi taką bo palisander w tych meblach w większości to tylko kilku centymetrowe płyty a nie całe meble z drewna. Myślę teraz nad nogami do konsoli.

Mróweczko, weszłam tylko na chwilkę i zasiedziałam się na parę godzinek. Przepięknie. Nie będę pisać co mi się podobało, gdyż całe mieszkanko zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Co będziemy oglądać, jak już wykończysz sypialnię:confused: W ciągu kilku godzin przeżywałam radość, widząc waszych nowych członków rodziny, jak i zarówno smutek gdy jeden zaginął. Czytając miałam nadzieję, że w końcu napiszesz, że wrócił. Też mam rudą ślicznotkę, a czarny "Podrzutek", który nie wiadomo skąd pojawił się na naszej działce znalazł przed zimą dom u mojej siostry.

p.s.

łazienkę mam już na wykończeniu, ale czy będę mogła czasami coś od Ciebie zgapić?;)

Shenkoka, mała czarna, Troszka

:welcome: i bardzo dziękuje za miłe słowa i oczywiście zapraszam do komentowania ( chociaż chwilowo totalnie nic się nie dzieje :( ),

Kociaki za to dają nieźle popalić, nie wiedząc czemu, Tygrysowi nagle przestała się podobać Muszka ( ta bez uszka) i mam w domu wojnę na całego. Nie mogę ich zostawiać w domu samych razem bo ją strasznie bije ( i teraz wychodzą na dwór na zmiany). Mama oglądała jakiś program o kotach i poradzili tam , żeby po agresywnym zachowaniu ubierać kotu coś ala ubranko ( czego wiadomo koty nie znoszą) i zadziałać poprzez skojarzenie - źle robi ubieramy go godzinkę. Mam nadzieję, że coś to pomoże.

A no i bym zapomniała nasza Mona Lisa ma drugie imię Leeloo ( dla przypomnienia film Piąty element , Leeloo grała Milla Javovich- i miała czerwono rude włosy ) imię oczywiście nadał mój mąż stwierdzając , że nasz kocica tez ma takie rude włoski na głowie :D